AirDrop sa iPhonea na iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AirDrop sa iPhonea na iPhone

26.12.2017 | 19:17
Ok, imam stari 5s iz kojeg sam izvadio SIM karticu i novi iPhone u kojeg sam stavio taj isti SIM. I imam doma Win10 laptop sa iTunesima.
E sad, na starom 5s imam 10GB slika koje sam mislio AirDropom prebaciti na novi iPhone ali se njih dva uopće ne vide. Spojeni su na isti WiFi, BTooth upaljen a AirDrop share podešen na Everybody, i svejedno se ne vide.
Pokušao sam izlogiravanjem Apple Id-a i ulogiravanjem natrag ali ne pomaže.
Činim li nešto krivo ili je nemoguće tako prebaciti slike sa jednog na drugi? Jer znam da se mogu slike importati u iPhone preko iTunesa ali onda imam poseban folder u Photos a ovako bi AirDropom slike bile spremeljene u Photos.
Neka me netko prosvijetli, zašto ne radi AirDrop i jel moj tok misli u redu?
26.12.2017 | 20:24
Prvo, stvarno W10?!?
Drugo, mislim kako se budeš izj.... s time. Seljački prebaci slike sa starog moba na komp i onda vrati na novi mob.

___
Nije mi jasno čemu držiš slike na mobu.
Ako su ti jako, jako, jako važne, držiš ih na sigurnom (mob to nikako nije)
Ako su ti nevažne, obriši ih.

Pričali smo i pričamo o sigurnosnim kopijama, ali dok se ne desi sranje svi odmahujete rukom.
AirDrop je po meni nešto novo što nije Bog zna što sigurno.
26.12.2017 | 21:03
AirDrop ne radi ako imaš uključen wifi hotspot. Da se ne radi slučajno o tome?
26.12.2017 | 22:19
Smayoo: Nemam to. Upaljeno je samo WiFi i BTooth, na oba, što je za AirDrop potrebno.
Ne vide se u onom AirDrop “share” sučelju.. Kao npr ovdje: i.pinimg.com/originals/8c/52/79/8c52790c...659750b8752ad3ea.jpg

Žabac: Da stvarno, Win10. A što ti preporučuješ? Win Vistu? XP? Oprosti što nemam Apple mašinu već laptop koji je na licenciranom Microsoftovom OSu još od sedmice.
Slike imam backupirane sistemom drag&drop (preko laptopa) na ext HDD i imam enkriptirane backupove napravljene kroz iTunes (ako pričamo o iPhoneima)..
Znam da se slike mogu importirati ali stoje onda u nekom folderu (ponavljam se).
Sa AirDropom slike se spremaju u isti folder gdje su i sve ostale snimljene slike (Camera Roll). Htio bih ih tako imati radi People, Places, memories funkcija.
AirDrop postoji, kao novitet po tebi, od kraja 2013 tj preko 4 godine.
Ako ga ti ne koristiš ne znači da nije drugima koristan.
Ne znam kako definiriaš “nije sigurno”? Protokoli? Tehnologija? Reći ću samo da koristi TLS enkripciju.
Nisi mi baš pomogao.
27.12.2017 | 07:13
Kaj skaces, 7 ili 8.
Koliko imje samo trebalo za napraviti sinkronizaciju. iCloud sad nekako radi a proslo je 10 godina (ili vise) od .me usluge koja se placala (65€/god).
U zadnje vrijeme sve je na silu radjeno i izbaceno na trziste (novi iOS, pa za par dana zakrpa).
Ovo ostalo mi nije jasno (people, places, memories).
27.12.2017 | 07:43
Nebitno je na što skačem kada AirDrop, među njima, ne funkcionira, nema veze model jer su oba na istom iOSu.
Jel imaš iPhone? Jel slikaš sa njime? Pogledaš li slike naknadno? O ovome pričam: www.cnet.com/how-to/whats-new-with-photos-on-ios-10/

Znam da neki skoro pa da uopće ne koriste iPhone za slikanje ali, eto, meni je fotografiranje vrlo važna stavka. Zato bih htio prebaciti slike u Camera Roll na taj način radi gore napisanoga (vidi link).
27.12.2017 | 10:52
Moram se složiti sa Žapcem da AirDrop nije još popeglan i ne radi dobro, to jest, često ne radi, a nije jasno zašto.
Provjeri da je na oba iPhonea AirDrop podešen na "Everyone". Ona druga opcija (Contacts only) jednostavno - zajebava.
Znači, swipe up od donjeg ruba da ti se pojavi Control Centre i tamo pikni na AirDrop pa odaberi Everyone.
Ako to ne pomogne, na istom mjestu uključi-isključi i bluetooth i wifi na oba iphonea.
Ako ti ni to ne pomogne, pokušaj na oba iPhonea isključiti bluetooth i ostaviti samo wifi.
Inače, AirDrop protokol koristi Bluetooth ako je dostupan, za discovery i handshake, a wifi za prijenos.

Ispriku što koristiš Windows 10 uvažavam . Kažnjavati te nećemo, dovoljno si sam sebe kaznio samim time.
27.12.2017 | 13:20
Svaki naravno ima svoje razloge i načine korištenja telefona. Ja imam fotoaparat i s njime slikam i nije mi teško nositi koju kilu opreme viška.
Kameru na mobitelu koristim za brzinsko fotografiranje (više kao dokument nego kao fotografija) i spremanje na disk, te brisanje iste s telefona.
Sveukupno imam 45 fotografija trenutno, a pola je s Vibera/WhatsApp-a.

Što se tiče WIN10, usrali su s korisničkim iskustvom, a kako dugo nisam radio po njemu (još mi se XP dobro drži) tako je muka bilo što postavljati. S druge strane OSX nije mijenjao korisničko iskustvo (osim promjene @ pa je ovdje bila skoro pa revolucija)!

Imam u familiji istu situaciju, tisuće slika koje se sele s telefona na telefon, ali to napravimo preko računala.
27.12.2017 | 16:22
Smayoo, sve opcije su iskušane i istestirane i ni jedna ne funkcionira, čak ni hardreset telefona, restart telefona, paljenje i gašenje opcija u više kombinacija.
Ali sa drugim telefonima radi. Možda jer u onom starom (5s) nema SIM Card makar ne vidim kako bi to bila prepreka. Na drugim iPhoneima nisam vadio SIM Card pa ne znam jel do toga.
Win koristim još od 95 verzije. I prošao sam sve iteracije. Kao mladac nisam imao za Mac inače bi vjerojatno bio na Appleu danas a ne na Win. Financije su mi bile važne za odluku a sklepati neku PC konfiguraciju je bilo moguće za 5x manje novaca nego što bih izdvojio za Mac. I još k tome sam htio igrati igrice.
Do dan danas nisam imao problema sa AirDropom i sada se desi na mojim iPhoneima i ne mogu dokučiti pa sam se obratio ovdje.
Znam kako funkcionira AirDrop, pa mi je baš zato i čudno da ne znam riješiti problem.

Žabac, imam i ja fotić, doduše ne DSLR sa izmjenjivim objektivom (imam par onih point & shoot sa nekim dobrim zoomom i optikom) ali mi je kamera na iPhoneu puno isplativija jer je STALNO uz mene i nije me iznevjerila. Čak i za razviti u veće formate od 10x15.
Postoje i apps koje imaju opcije za RAW i Full manual mode pa se mogu malo sa time “igrati”.
A kako onda to seliš sa mobitela na mobitel a da slike idu u Camera Roll folder? Ili su u pitanju Androidi.
27.12.2017 | 17:59
Nedavno sam za probu prebacio par slika s AirDropom s moba na mini. Primjetio sam da mi je slika malo umanjena. Gledao sam baš jednu sliku i ona je skoro 7 mb, dok ona prebačena ima 5.7 mb. Ja za tu svrhu koristim free aplikaciju wi fi photo, gdje vidim sve slike u browseru i onda kad odaberem download, mogu birati između pune veličine slike, umanjenu sliku ili malu sliku. Nisam otkrio u AirDropu da se negdje može birati veličina onog što se prenosi.
27.12.2017 | 19:59
Pa probaj staviti neki posuđeni sim. Čisto da eliminiraš mogućnost
27.12.2017 | 22:43
Cariblanco, iste opcije postoje prilikom slanja slike putem Maila, zar ne? Probaj prebaciti između dva iPhonea a ne na Mini.
Probati ću sa posuđenim SIMom.
27.12.2017 | 23:05
Pa koji će mi k ta slika na drugom iphone, hoću je gledat ili na 24" monitoru ili na 55" tv_u.
06.01.2018 | 19:25
Riješeno.
06.01.2018 | 19:34
Yonkis kaže:
Riješeno.

Riješeno....niste mi ni trebali
07.01.2018 | 15:05
Da. nismo dovoljno zaslužni da bi znali je li problem u sim-u ili nečem drugom...
07.01.2018 | 15:46
Ne, nego je priča bila da sam htio sa 5s prebaciti na drugi mobitel AirDropom. A pošto nisam mogao nabaviti drugi SIM u kratkom roku a prodavao sam taj 5s, prije sam ga prodao nego nabavio SIM.
Pa sam se oprostio od tog kemijanja kratko i jasno sa "Riješeno", slike su obrisane sa Restoreom radi prodaje..
Slike imam backupirane na HDD ali sam ih htio prebaciti na novi iPhone da budu u Camera Roll.
Nikad nećemo znati u čemu je bio problem i žao mi je da nema taj problem svoj "closure"..
07.01.2018 | 19:53
Heto... Nema veze ako si na kraju ipak zadovoljan...
08.01.2018 | 08:55
Jesam.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 23 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?