Dobro pitanje.
Ako nemaš drugi Appleov proizvod s uključenim iCloudom, tipa Mac računalo ili iPad tablet, gdje u sklopu Photos aplikacije imaš SVE fotografije koje ti sada fale - onda je odgovor da.
Ako ti je iPhone jedini proizvod od Applea, onda se bojim da neće.
Ono što ti sa sigurnošću mogu reći je da, od samoga predstavljanja koristim iCloud, prošireni paket koji se doplaćuje koristim od prošle godine - i bilo je par mjeseci kada sam zaboravio ostaviti na računu tu siću da je pokupi. Slike (ne znam koliko ih je točno, ali u oblaku mi sve skupa zauzima 30 GB, što Photos app, što nešto sitno Pages dokumenti) u tih par dana dok bih otišao u banku nikada nisu potpuno obrisane, onemogućen mi je pristup njima na telefonu, ali čim bih uplatio ne bi se trebale ponovno učitavati na oblak već bi ih Apple samo "otključao". Vjerojatno ima neki rok koji da korisniku prije nego što ih potpuno obriše sa servera, kao Facebook kada se želiš isčlaniti (moraš čekati dva tjedna da ti obrišu profil, unutar kojih se možeš ulogirati i sve je isto kao što je bilo; ukoliko prođe 14 dana, profil je obrisan nepovratno).
Tako, barem mislim - slično funkcionira i Appleovo čuvanje podataka na iCloudu. Sigurno to imaju napismeno u uputama za korisnike na kojima većina nas samo klika "next", a rijetki si daju truda i zaista pročitaju "fine print". Ali su pametniji zato. Mi ostali moramo se kasnije raspitivati i provjeravati stvari.
Eto majstore, nadam se da sam ti barem malo pomogao.
iP je jedini Apple uredjaj koji imam. Kad udjem na icloud.com fotografije tu su sve, tacnije njih 2400 a na uredjaju trenutno imam 1700. Ne znam iz kojeg razloga je obrisao ovih 700