iPhone baterije - trajanje, stndby, kapacitet itd
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone baterije - trajanje, stndby, kapacitet itd

23.04.2018 | 10:23
Dobar dan.. Opet ja sa baterijom, znam, dosadan sam ali me zanimaju vaša iskustva i "kopka" jel baterija/iPhone "normalan".

Točnije, koliko vam postotka "iscuri" tijekom noći tj. za koliko padne postotak preko noći (za one koji imaju upaljen postotak).
Meni kada sve pogasim (Airplane Mode on, Low Power Mode On (koji disablea Background App Refresh), Location Services Off) padne 6%, a sa time svime upaljeno 11%. Nije li to puno s obzirom da se Apple hvali kako malo troši bateriju u pozadini? Ne gasim aplikacije u pozadini a potrošnja baterije po BATTERY USAGE odgovara pravom stanju (ni jedna aplikacija ne troši u backgroundu previše, sve je u granicama normale).

Preostaje mi još jedino da provjerim sa Coconut aplikacijom iako mislim da će i ona biti točna po pitanju kapaciteta koji sam naveo prije neki dan (Maximum Capacity 96%) a iPhone je kupljen početkom 12 mjeseca. Znači da bateriji kapacitet opada 1% po mjesecu.

Jest da puno slikam i snimam videe i to kroz "native" aplikaciju. Da li je moguće da mi slab signal VipNETa toliko poždere bateriju, iako doma nisam toliko puno, samo spavam a i onda držim mob na Airplane-u i sve pogasim jer ne želim da mi zrači sa noćnog ormarića pošto ga koristim kao budilicu a nakon buđenja sve popalim da imam funkcionalan mobitel.
Na poslu imam stalni WiFi pa je prikopčan na mrežu.

Toliko o mojim navikama i bateriji iPhone 8 plus.

p.s. Kolega na poslu ima X i njemu je još na 100% a kupljen je mjesec dana prije mojeg.
23.04.2018 | 10:35
Iphone 8 64gb star 4mj

Prema apple-u baterija mi je na 96% dok mi u aplikciji battery life pise da je iskoristenost 1% i stoji dostupno 1800/1821 a to mi se cini tocnije nego ovih 4% sta apple pise.Preko noci baterija padne max 1-2% a nije na avio modeu.Neko vrijeme igram svakodnevno pubg koji jako grije uređaj,brzo prazni bateriju pa ju punim i par puta na dan ali jos nema bitnog utjecaja na bateriju. Ovih 6% sigurno nije normalno ako ti padne tokom noci i jos si na avio mode-u tak da nesto ti sigurno crpi bateriju.
23.04.2018 | 10:56
iPhone 6S star 15 mjeseci, battery health 82%. Preko noći baterija padne 2-3%.
Slab signal mobilne mreže sigurno bitno brže troši bateriju.
23.04.2018 | 10:59
Ovu noć ću baš pobiti sve app u pozadini, staviti ga u mirovanje i uzeti screenshot ekrana sa postotkom baterije pa vidjeti ima li razlike u "opadanju". Pa sljedeću noć neku drugu kombinaciju popraćenu screenshotom.. Mora biti neko objašnjenje/razlog.
23.04.2018 | 11:08
iPhone 6S Plus mi je preko noci trosio 1-2%, sad 7 Plus oko 4-5% sve je standardno ukljuceno. Kapacitet baterije je 93%.

Po meni bi trebao napraviti backup uređaja prije spavanja, onda ga resetirai i vidi bez ikakvih instalacija koliko trosi baterije, ako je "prazan" uredan onda je do postavki, ako nije onda moze cak i biti problem sa baterijom.
U ovlasenom servisu imaju dijagnostiku, nikad nije kasno otici...
23.04.2018 | 11:18
ante_p: dobra ideja. Samo pitanje, enkriptirani backup kroz iTunes radi backup svega (slika (camera roll), aplikacija, spremljenih (network) passworda..)?
Znam da ima objašnjenje na Appleovim stranicama ali da sad ne "kopam", ako netko može potvrditi
23.04.2018 | 13:39
potvrđujem da radi backup svega
23.04.2018 | 22:01
Ne bas svega.Syncana muzika i video nisu ukljuceni u backup.
24.04.2018 | 04:04
Postavio ga kao New, ne da nije pao niti jedan posto preko noci nego je i onaj Battery health skočio na 99%
Mislim da cu resetirati sve na njemu. mrezne postavke i ostalo. ili krenuti od nule. Vjerojatno neki rouge app radi "sranja"
24.04.2018 | 05:22
Sinoć sam stavio puniti 4S i X, sve je bilo pogašeno u pozadini. Napunjeni do 100% u 23 sata, onda ih otpojio s punjača, a jutros oba na 100%. Ok, X je noviji, ali 4S je star bar 4 godine.
24.04.2018 | 07:31
songoku kaže:
Ne bas svega.Syncana muzika i video nisu ukljuceni u backup.

Da u pravu si, kad sam rekao svega mislio sam na stvari koje je on nabrojao...

Moja preporuka je postaviti uređaj SetUp As New i ponovo sve postaviti...
24.04.2018 | 07:53
Za sad sam, kao prvo, resetirao sve postavke, izbrisao sve nebitne app, ostalo mi možda 5-6 app uz Appleove standardne. Znači zadržao slike.. Izbrisao iCloud back-up, kao i back-up na iTunesu. Napravio novi iCloud/iTunes (encrypted) back-up. Pa postavio Set Up as new, vratio slike sa onim prijašnjim backupom (gdje su mi passwordi u Keychain-u). Bitno mi je da sam prije svega resetirao sve na njemu.
Vidjeti ćemo kako to funkcionira.
24.04.2018 | 08:22
Yonkis kaže:
Postavio ga kao New, ne da nije pao niti jedan posto preko noci nego je i onaj Battery health skočio na 99%
Mislim da cu resetirati sve na njemu. mrezne postavke i ostalo. ili krenuti od nule. Vjerojatno neki rouge app radi "sranja"

Vidis da taj apple-ov battery health ne pokazuje tocno.Sad da vratis taj backup pokazao bi ti opet onih 96%
24.04.2018 | 09:33
Yonkis kaže:
Za sad sam, kao prvo, resetirao sve postavke, izbrisao sve nebitne app, ostalo mi možda 5-6 app uz Appleove standardne. Znači zadržao slike.. Izbrisao iCloud back-up, kao i back-up na iTunesu. Napravio novi iCloud/iTunes (encrypted) back-up. Pa postavio Set Up as new, vratio slike sa onim prijašnjim backupom (gdje su mi passwordi u Keychain-u). Bitno mi je da sam prije svega resetirao sve na njemu.
Vidjeti ćemo kako to funkcionira.

Ako radis uređaj "SetUp as new" u punom smislu, onda nebi trebao vraćati slike iz starog backupa. Kako ga ja radim
Imenik mi je u iCoudu, cim se logiram na icloud imam sve
Whatsapp i viber nakon instalacije applikacije vratim iz backupa sa iCloud drivea
Passwordi su mi sinkronizirani u mozilli
Slike vratim sa iTools 4 u camera roll
jedini problem mi je SMS, za vracanje SMS nemam nikakav free alat kako ga vratiti bez vracanja backup...cekam iOS 11.4

Znaci ideja je da iOS ostane čist, bez vraćanja iz iClouda ili iTunesa
24.04.2018 | 10:16
big_mac: Moguće. Zato i jesam izbrisao stari backup sa iClouda i onaj u iTunesu i zamijenio sa ovim (vidi niže).

Prvo sam bio izbrisao sa mobitela sve nepotrebne apps, kao što kažem, ostavio sam samo par igrica, 1Password.. Obrisao svu muziku sa iPhonea, odsyncao kroz iTunes sve podcaste, muziku, sve odchekirao..

Napravio Reset All Settings (jer to ne briše slike i passworde), iPhone se restartao, obrisao stare backupove na iCloudu/iTunesu, napravio nove sa postojećim stanjem na iPhoneu.

Kroz iTunes napravio Restore, postavio kao Set Up As New, vratio taj friški backup iz iTunesa i poskidao sve apps koji su mi neophodni. Nekako sam mirniji (u glavi i srcu) kad sam ga postavio kao New ali sam opet zadovoljan što sam vratio slike iz (resetiranog) backupa, iako znam da je moguće da u tom novom backup može biti "bug" koji me mučio tj da nije otišao sa Reset All Settings.

Ne znam jel me kužiš, ante_p

Ovo za iTools4 nisam znao, budem probao tvoj sistem kada izađe iOS12
A passworde imam u KeyChainu i Safariju, zato sam morao sa "starim/resetiranim" backupom. Nadam se da je reset sredio bug (ako ga je bilo) a pojavi li se ponovno takvo trošenje baterije preko noći, onda znam da je jedna od tih 4-5 aplikacija "fucked up"
24.04.2018 | 18:36
Baš dobro da je netko potegnuo baterije jer ja imam jedan problem koji me malo frustrira.

Dakle prošle godine u listopadu mi je crkla baterija na 6S. Naravno nemam garanciju (koja je istekla taman mjesec dana ranije) i odem (na preporuku) u jedan servis na Voltinom.

Dečki mi zamjene bateriju (250kn) i nakon dva mjeseca - krah. Baterija se ne puni, ali daju garanciju na rad (bateriju) 3 mjeseca pa rekoh super u roku sam. Dođem tamo i dečki zamjene te nakon dva tjedna - opet isto.

Od tada do danas bio sam 5x mjenjati bateriju (niti jednom nisam platio), ali već počinjem pomišljati da nije do baterija nego do telefona.

Prema njihovim riječima radi se o original baterijama.

Da li je itko imao sličnih problema ili ima neku ideju što bi moglo biti?

P.S.

Pišem ovo sa laptopa jer mi je trenutno telefon na punjaču (ima 15%, stavio sam ga na punjač kad je imao 24%)
24.04.2018 | 20:38
Pa što kaže, izazivaju li neke aplikacije pojačanu potrošnju?
24.04.2018 | 21:28
Mislim da ne baš jer ga iz navike držim na low power modu (možda je do toga?)

Doduše otkako ga imam (09/2016) radio sam backup nekoliko puta, ali nikada ga nisam startao od nule.

Sad me i strah jer mi je baterija (iako na punjaču) na 2% pa me trta da ne umre usred procesa.
25.04.2018 | 10:48
Ako je na punjaču, onda vidiš gore desno da je simbol baterije zelen i munju koja znači da se puni. Puni li se? Ako se puni, a baterija je sve praznija, onda je jedino objašnjenje da imaš UŽASNU potrošnju baterije od strane neke aplikacije, ili je mobitel hardverski neispravan.
25.04.2018 | 10:58
Pa dobro jel ti se napuni preko noći?
Jesi li probao sa ovim opcijama da ti se produži trajanje baterije www.apple.com/batteries/maximizing-performance/ ?

Evo, noćas postavio iphone kao New, bez ikakvog backupa, ulogirao se sa AppleID-om, skinuo sam Hangouts da mogu komunicirati sa suprugom (koja je na Androidu), Hangoutsu nisam dao dozvolu ni za kameru, ni za lokaciju, ni kontaktima.
I po noći je u Airplane modu, Low Power Modeu. Ujutro od 06:00 je aktivan i gledam kako padaju postoci baterije (uzimam screenshot):

09:07 / 91% - ujutro sam slikao dijete na putu do vrtića pa je palo 5-6% sigurno samo od toga. Dalje je normalno korištenje, iMessage, Hangouts, telefon, malo Safarija, nikakva navigacija i muzika, bez Bluetootha. Signal LTE i WiFi enabled.
09:54 / 89%
10:32 / 88%
10:51 / 87%
11:28 / 86%

i sada je 11:57 i još je na 86%
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 7 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jura22, MacSlavko, Riba, tino1, vikt0r, Anonimci (532)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO