Notifikacije ne rade na WiFi? (iPhone 6)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Notifikacije ne rade na WiFi? (iPhone 6)

26.04.2018 | 20:45
Zdravo ljudi.

Imam problem sa svojim iPhone 6 pa pošto sam poprilično nov u Apple zajednici odlučio sam da potražim pomoć ovdje.
Dakle, ukratko - ne koristim cellular data (nemam pretplatu) i koristim WiFi doma, na faksu itd. Problem je što nakon 30ak sekundi nakon zaključavanja telefona WiFi prestaje da radi i notifikacije mi ne dolaze (Messenger, Viber itd.) Kada pritisnem home button vidim da je ikonica WiFi isključena. Kad otključam telefon onda sve notifikacije dolaze odjednom. Pokušao sam ovo i doma, na faksu, u raznim kafićima i svugdje je isto. Dakle nema veze koliko dugo je telefon zaključan notifikacije ne dolaze dok ga ne otključam. Sve opcije za notifikacije su mi uključene, ne koristim nikakav battery saving mode, DND je isključen...
Pokušao sam i restore preko iTunes pa onda Set up as new, čak i sa drugim iCloud account i ništa. Svaki put isto. Ovo se počelo dešavati prije nekih dva mjeseca. Nisam planirao prelaziti na iPhone, ali sam šesticu dobio kao poklon, zapakovanu u kutiji, i zaljubio sam se u kvalitet koji mi je taj telefončić ponudio (a i ljubitelj sam manjih ekrana što je danas malo poteško naći sa dobrim specifikacijama). Mislim da nije vezano ni za jedan update, budući da je između zadnja dva updatea radilo sve normalno. Radio sam i neke trikove tipa restartovanje network podešavanja, hard restart itd., bez uspjeha. Provjerio sam kod prijatelja isti scenario i kod njega šestica radi normalno. Trenutno koristim posljednju verziju 11.3.
Također sam prije par dana uočio da ukoliko uključim airplane mode i onda wifi da radi sve normalno. Tek kad isključim airplane mode onda opet na staro. Pokušao sam i sa drugom karticom i drugim operaterom i sve isto.

Da li ima neke pomoći? Telefon sam dobio iz Njemačke tako da mi nije baš na ruku da ga nosim na servis, a sve imam osjećaj da je nešto banalno u pitanju budući da hardver radi, a softver bi valjda bio riješen ukoliko uradim restore.

Ima li neko kakav savjet ili ideju šta bi moglo biti? Da li je neko imao sličan problem prije?

Unaprijed hvala

PS: stanje baterije mi je mislim ok, 90% na health monitoru, kaže da uređaj radi na "peak performance".
26.04.2018 | 21:10
Jel uključen Low Power Mode? Imaš neki VPN instaliran? Znači kada ga podesiš "as new", spojiš ga na WiFi da dovršiš postavljanje AppleIDa i iCloud postavki, tada radi, sve dok ga ne zalockaš? Jel dolaze notifikacije na tvoj iCloud mail? Jel imaš Background App Refresh uključen na Wifi? Ne znam što bi više bilo..
Dobro si opisao problem pa ne ostavlja puno za "kemijati", nažalost.
27.04.2018 | 07:33
@Yonkis LPM nije uključen niti imam VPN. Dakle, kad ga podesim kao new ne instaliram ništa osim jednog od dva servisa koja koristim (Messenger i Viber) da imam na čemu testirati. Dakle čim zaključam, bilo prvi ili stoti put nakon restore jednostavno prestanu dolaziti notifikacije. Ovo se odnosi na sve vrste obavijesti, bilo Apple aplikacija, bilo third party aplikacija, osim onih SIM-related (poruke i pozivi rade normalno). Background refresh mi je bio uključen na Wifi and Cellular, kasnije sam pokušavao i sa samo WiFi, ista situacija.
:/ Ovi iz Apple Support su mi preko chata predložili par stvari koje sam već isprobavao prije njih, ali sam ih opet ponovio, bez uspjeha. Kada su htjeli da zakažu poziv tu je nastao problem jer sam dao broj iz Bosne i odmah su mi samo rekli kako Bosna i Hercegovina nije pokrivena Apple Care i da ih trebam kontaktirati preko američkog land linea xD
27.04.2018 | 07:54
Znači notifikacije iMessage-a i mailovi koji stižu na tvoju @icloud.com adresu, to radi? Možeš napraviti na nekom kontaktu da je danas rođendan i da ti obavijesti po kalendaru dolaze u neko određeno vrijeme (malo klikanja treba ali podesivo je).. nemam pojma
27.04.2018 | 11:27
Pokušaću pa javim rezultate
27.04.2018 | 12:36
Odakle si iz Bosne
27.04.2018 | 14:22
Tuzla
05.05.2018 | 06:03
Ovo nema previše veze s temom, osim da se radi o WiFi-u. Uglavnom, ostao sam zapanjen da je temelje za tu tehnologiju još ranom sredinom 20. stoljeća postavila - Holywoodska glumica!?
Svojevremeno vrlo popularna glumica zlatnog doba Holywooda Hedy Lamarr, koja je rođena početkom prvog svjetskog rata, a umrla početkom milenija - za savezničke je trupe u WWII s kolegom izumila radio navigacijski sustav za torpeda, no vojska ga nikada nije primjenila u praksi. Ipak, ostaje činjenica (koliko sam, kao laik, shvatio) da je frekvencijsko skakanje i prošireni spektar, kojima se prijenosna frekvencija jednog komunikacijskog kanala mijenja nasumičnim ili pseudonasumičnim slijedom zasebnih koraka - njihov izum i da bez toga WiFi ne bi bio moguć.
Ovo sam napisao kao totalni laik, i zasigurno sam u prijevodu stručnih izraza nešto fulao, pa znalce unaprijed molim za razumijevanje i oprost te pozivam da me slobodno isprave u netočnim navodima.
Čisto sam mislio da je to zgodan podatak i da ženi treba dati zasluženu pohvalu, jer za izum (zato što ga vojska nije prihvatila) nikada nije dobila ni centa.
05.05.2018 | 07:04
Zanimljivo ali je totalni off
05.05.2018 | 07:34
Znam. Kako je WiFi u pitanju samo sam spomenuo. To je to.
05.05.2018 | 11:54
Zato je dobila priznanje za karakternu ulogu u filmu "Ekstaza" u kojem je glumila s našim Zvonimirom Rogozom.
05.05.2018 | 15:27
Eto vidiš, svaki dan nešto novo sazna čovjek.
07.05.2018 | 08:58
Kad bi barem bile neke notifikacije za takve "trivia" stvari, ali odobrene by Kloba
08.05.2018 | 19:45
Hvala Yonkis!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 19 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

big_mac, jura22, MacSlavko, Riba, tino1, vikt0r, Anonimci (1288)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO