26.04.2018 | 20:45
Zdravo ljudi.
Imam problem sa svojim iPhone 6 pa pošto sam poprilično nov u Apple zajednici odlučio sam da potražim pomoć ovdje.
Dakle, ukratko - ne koristim cellular data (nemam pretplatu) i koristim WiFi doma, na faksu itd. Problem je što nakon 30ak sekundi nakon zaključavanja telefona WiFi prestaje da radi i notifikacije mi ne dolaze (Messenger, Viber itd.) Kada pritisnem home button vidim da je ikonica WiFi isključena. Kad otključam telefon onda sve notifikacije dolaze odjednom. Pokušao sam ovo i doma, na faksu, u raznim kafićima i svugdje je isto. Dakle nema veze koliko dugo je telefon zaključan notifikacije ne dolaze dok ga ne otključam. Sve opcije za notifikacije su mi uključene, ne koristim nikakav battery saving mode, DND je isključen...
Pokušao sam i restore preko iTunes pa onda Set up as new, čak i sa drugim iCloud account i ništa. Svaki put isto. Ovo se počelo dešavati prije nekih dva mjeseca. Nisam planirao prelaziti na iPhone, ali sam šesticu dobio kao poklon, zapakovanu u kutiji, i zaljubio sam se u kvalitet koji mi je taj telefončić ponudio (a i ljubitelj sam manjih ekrana što je danas malo poteško naći sa dobrim specifikacijama). Mislim da nije vezano ni za jedan update, budući da je između zadnja dva updatea radilo sve normalno. Radio sam i neke trikove tipa restartovanje network podešavanja, hard restart itd., bez uspjeha. Provjerio sam kod prijatelja isti scenario i kod njega šestica radi normalno. Trenutno koristim posljednju verziju 11.3.
Također sam prije par dana uočio da ukoliko uključim airplane mode i onda wifi da radi sve normalno. Tek kad isključim airplane mode onda opet na staro. Pokušao sam i sa drugom karticom i drugim operaterom i sve isto.
Da li ima neke pomoći? Telefon sam dobio iz Njemačke tako da mi nije baš na ruku da ga nosim na servis, a sve imam osjećaj da je nešto banalno u pitanju budući da hardver radi, a softver bi valjda bio riješen ukoliko uradim restore.
Ima li neko kakav savjet ili ideju šta bi moglo biti? Da li je neko imao sličan problem prije?
Unaprijed hvala
PS: stanje baterije mi je mislim ok, 90% na health monitoru, kaže da uređaj radi na "peak performance".