Iphone 5c problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 5c problem

09.07.2018 | 21:53
Pozdrav svima.

Imam Iphone 5c i odnedvano problem sa njim. Telefon mi je kod updatea usao u Itunes mode,kada sam ga povezao da probam da ga resetujem preko Itunesa izasao sam iz tog moda i telefon je od tada mrtav,pojavi se apple logo koji stoji 10ak sekundi i ugasi se. Nikako ne mogu da ga pokrenem.

Da li je imao neko slican problem?
10.07.2018 | 05:48
Ne znam tocno sto je iTunes mode, ali pretpostavljam da kada telefon spojis na iTunes, na ekranu se pojavi animacija da je spojen na iTunes? To nije mod vec samo animacija... no, manje bitno.

Probaj ga opet spojiti na iTunes i preko iTunes-a napraviti "Reset" (daj mu vremena jel to zna potrajati). Ili si to vec probao?
Meni se cini ovdje da si prekinuo update ili reset na pola puta, tako da nemas zapravo iOS gore...
10.07.2018 | 07:27
Ubaci telefon u DFU mode i uradi restore.
11.07.2018 | 23:26
Pokusavao sam da ga ubacim u DFU mode,ali kao da se nista ne desava,racunar ga uopste ne prepoznaje.A jeste da,update je prekinut i tada je i nastao problem.
12.07.2018 | 07:05
Onda vjerovatno nisi ubacio u DFU mode,mora ga prepoznati.Probaj i drugi kabal.
12.07.2018 | 15:53
Pozdrav, nisi naveo koje je računalo u pitanju. Ako je PC, pokušaj reinstalirati drivere za iTunes, ili još bolje, ažuriraj ga na posljednju verziju. Nažalost, na Windowsima zna često biti problema sa prepoznavanjem iUređaja, obično nakon ažuriranja istih. Više o tome na: support.apple.com/hr-hr/ht204095
12.07.2018 | 21:39
Ma sve sam probao,najnoviju verziju itunesa imam,sestra ima isti telefon koji ulazi u DFU mode i prepoznaje ga Itunes bez ikakvog problema.
13.07.2018 | 05:00
Skini IPSW pa ga shift restore. Telefon mora uci u DFU mode. Obrati paznju na kabal, mora biti original a ne zamjenski
13.07.2018 | 10:14
moskov kaže:
Ma sve sam probao,najnoviju verziju itunesa imam,sestra ima isti telefon koji ulazi u DFU mode i prepoznaje ga Itunes bez ikakvog problema.

A da ti slucajno ne radi Sleep/Wake ili Home botun? Ko sto @saint rece svaki iPhone (ukoliko nije potpuno mrtav) mora ici u DFU mode.

Sto tocno ti je na ekranu? Je li  logo (znaci stuck in boot) ili je iTunes logo (stuck in recovery mode)? U prvom slucaju je normalno da ga iTunes ne vidi. Ako ti ne uspijeva sa sleep/wake+home button kombinacijom, mozes probati staviti ga u Recovery Mode sa programcicom koji se zove RecBoot (nemam link, google is your friend). A ako je ovo drugo provjeri u System Informationu ili Device Manageru da li ga Mac/PC uopce vidi (jos nisi pojasnio o kojem racunalu je rijec).
13.07.2018 | 11:34
Dugme za paljenje radi sigurno,kad probam bez punjaca isto se desi,znaci izbaci na ekranu belu jabucicu koja stoji 10-ak sekundi i posle nestane. Koristim najnoviju verziju itunesa na windows 10 operativnom sistemu.
13.07.2018 | 13:17
Kazes dugme za paljenje radi, a Home button? Oba ti trebaju za DFU mode.
Ajmo probati redom:
1. Spoji telefon sa kompjuterom (telefon bi se treba automatski upaliti nakon toga, to ignoriraj za sad)
2. Na telefonu stisni Sleep/Wake button i Home button istovremeno i drzi ih stisnute tocno 8 sekundi (timing je dosta vazan, pa probaj i sa stopericom ako ne ide drugacije)
3. Nakon tocno 8 sekundi pusti Sleep/Wake button, ali nastavi drzati stisnut Home button bez pustanja u iti jednom trenutku
4a. Ako je timing bio dobar telefon bi sad treba biti u DFU modu, ekran telefona ce ostati ugasen, ali na kompjuteru bi se trebala pojaviti poruka u iTunesima da je detektiran telefon u recovery modu (ako i nema nista u iTunesima, bar bi trebao dobiti nekakvu poruku da windoze instaliraju drivere za novi uredjaj koji je detektiran)
4b. Ako timing kojim slucajem nije bio dobar telefon bi trebao ici u Recovery Mode, sto je vise manje skoro ista stvar ko i DFU mode samo sto ce ekran biti upaljen i na ekranu ce biti iTunes logo, na kompjuteru bi trebala biti ista situacija ko i kod 4a
5. Ako i dalje ne vidis telefon u iTunesima, odi u Device Manager i vidi da li je tamo detektiran, ako je, desni klick, update driver i manualno ga instaliraj is iTunesovog foldera, ne daj windozama da ga automatski instaliraju
6. Ako nemas nista detektirano ni u Device Manageru, iskopcaj telefon i ukopcaj u drugi USB port, ako se kojim slucajem nakon iskopcavanja i ukopcavanja na telefonu opet pojavi  logo, telefon je neispravan (jer telefon treba ostati u DFU ili Recovery Modu bez obzira da li je spojen ili ne, u Recovery Modu 15 minuta, a u DFU dok god ga manualno ne restartas)
7. Ako je telefon ostao u DFU ili Recovery Modu nakon iskopcavanja i ponovnog ukopcavanja, ali i dalje nista na kompu, trazi drugi komp, jer je na tome nesto ocito gadno shebano
14.07.2018 | 18:33
Hvala na pomoci.Izgleda da je telefon mrtav nikako ne moze da ga prepozna.Probao sam sve sto ste naveli ali bezuspesno.
14.07.2018 | 20:06
Probaj sa ovim:

www.tenorshare.com/de/products/reiboot.html
16.07.2018 | 20:03
Pokusao sam i to,nikako ga ne ubacuje u DFU mode.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 20 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

big_mac, jura22, MacSlavko, Riba, tino1, vikt0r, Anonimci (1343)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO