12.10.2018 | 10:42
Ček ček ček... ove Beats, Anker, i što ti ja znam, (pričamo o BT sa žicom) sve one imaju manje više žicu koja ide oko zadnjeg dijela vrata, da bi slušalice mogle visiti pod bradom, kada nisu u uhu. Ta žica nije 0.8/1.2 m i ne visi oko tijela da bi sa njom negdje zapelo. Ne možeš prozivati tih 3 pedlja žice oko vrata da smetaju isto kao i žica koja visi od uha do ispod džepa traperica/hlača. Jedino gdje može biti "potencijalni" problem jest u skladištenju istih nakon što ih skineš sa vrata. Koristim i takve slušalice i ne smetaju ništa dok vise oko vrata, ama baš nikako. Ni ne spremam ih u nikakav pouch/torbicu/vrećicu. kad dođem doma, objesim ih na onu kukicu gdje vješam ključeve od stana ili ih jednostavno stavim oko vješalice (gdje sam prethodno objesio jaknu/odijelo) pa su mi opet pri ruci kad idem van/na posao.
AirPods se ne može uspoređivati sa tim slušalicama koje imaju trakicu oko vrata, jedino ako im staviš tu "trakicu" ili "gumicu" na samu slušalicu (dio koji ide u uho pa je "fit" bolji) ali onda gubiš funkcionalnost "pospremanja" i punjenja istih. Moraš ukloniti te dodatke, pa i njih same negdje posremiti. Not very practical.
"Nema nepraktične "kvrge" na tankoj žici koja to zapravo nije" - ne kužim, misliš na kvrgu ili na žicu "koja to zapravo nije"? Pošto same slušalice nemaju u sebi bateriju, poput AirPodsa ili ovih
www.beoplay.com/en/products/beoplaye8 , bateriju su smjestili u tu kvrgu tu u nju dodali i mikrofon i kontrolne tipke. Kako drugačije to izvesti?
Moje kineske BT sa žicom oko vrata su 20$. Doduše, Siri je skoro neupotrebljiv (ima lag do odaziva, mutan zvuk same Siri), zvuk više nego očekivano dobar, silikonski nastavci koji idu u uho također dobri, rekao bi standardni kao i kod svih in-ear slušalica (sa ili bez žice), punjenje traje 4-5 sati, ima AptX tako je kašnjenje za audio signalom dok gledaš neki video smanjen na minimum (možda kakvih 0,3sek, primjetno ali me ne smeta), i koštaju doslovno 10x manje nego AirPods i samim time opravdavaju nedostatke.
Ja, kao netko tko voli muziku i slušalice i imam ih više pari svakakvih i preslušao sijaset drugih, mogu reći da su AirPods najpraktičnije, ne zvuče najbolje, skupe su. Ti tvrdiš da su ružne i ne leže u svakom uhu, je također osobna stvar. Ja sam se osvrnuo na tehnikalije i moje mišljnje o istom.
BeatsX spašava W1 chip i daje im veliku prednost naspram svih ostalih slušalica, pogotovo kada su uparene sa Appleovim proizvodima. Ove kineske su najftinije i best bang for buck, in my humble opinion.
Koje su tvoje onda slušalice, koje bi kupio, recimo jedne bez žice (do uređaja) i jedne sa žicom.