Postavke se same promjene
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Postavke se same promjene

28.10.2018 | 09:51
Pozdrav,

Da li netko ima saznanja zasto se dogadja da mi se postavke same mjenjaju?
Upalim kameru i naidjem na resetku- nikad je nisam namjestila. Zatim odjednom nestane onaj postotak kod baterije. Zatim u postavkama nikad nisam imala namjesteno djeljenje fotografija s googleom. Zatim u kontaktima su mi se odjednom pojavile neke dodatne informacije za neke brojeve telefona, npr brojevi s posla, adrese i lokacije (na mobu imam exchange racun), ali toga prije nije bilo u kontaktima.
Baterija se preko noci trosi. Kad pogledam potrosnju baterije pise da je 30 posto otislo na telefon (kao da sam razgovarala).
Kao da netko drugi mjenja te postavke.

Zna li netko kako se telefon ponasa kad je hakiran? S obzirom da kruze price oko hakiranja preko fejsa.

Koristim iPhone 6s.

Hvala.
28.10.2018 | 10:21
Kontakti su ti se vjerojatno syncali s Exchangeom. Da li si to uključila, ili nisi, ili misliš da nisi, to ne znam.
Potrošnja baterije preko noći, registrirana kao za telefoniranje - provjeri kod svog operater i traži ispis poziva od te noći, odnosno od zadnji par dana pa provjeri je li bilo dolaznih ili odlaznih poziva.
Kako opisuješ problem, teoretski nije isključeno da ti je mobitel hakiran, ali to nije baš samo tako lako izvesti.
28.10.2018 | 10:25
Nisam bas nista ukljucila ili iskljucila. A vjerujem da nije to bas lako hakirati no zbunjuje me to sve. Bas me zanima sta cu danas primjetit da se promjenilo u postavkama.
Hvala smayoo na odgovoru.
  • Daddo
  • Posjetitelj
28.10.2018 | 10:52
Ako imaš Exchange račun podešen na uređaju, postoji sasvim realna mogućnost da sistem administratori unutar tvrtke u kojoj radiš upravljaju stvarima vezanim za kontakte, pa ti samim tim i uređaj čačkanje po kontaktima registrira kao "Phone" u potrošnji baterije.

Što se ostalog čudnog ponašanja tiče, ja bih da se radi o mom uređaju vratio ga na tvorničke postavke i digao na zadnju verziju OS-a preko iTunesa, pa onda aplikaciju po aplikaciju vraćao, počevši sa Exchangeom (provjeri da ti unutar tvrtke ne koriste već ili možda migriraju na Office 365, u tom slučaju skini sa App storea Outlook app koji radi daleko bolje s mailovima na MS serverima nego ugrađeni Mail).
28.10.2018 | 12:04
MS Mail app, Outlook i Excel su najbolje stvari koje je MS ikad proizveo, ostalo im je sve za smeće. I igra Halo, no nju su ionako otkupili i prodali pod svoje.
28.10.2018 | 13:35
Hvala drustvo na informacijama.
28.10.2018 | 14:13
drazenp1706 kaže:
MS Mail app, Outlook i Excel su najbolje stvari koje je MS ikad proizveo, ostalo im je sve za smeće. I igra Halo, no nju su ionako otkupili i prodali pod svoje.

I to im je od ove zadnje verzije za smeće, nažalost. Bloatware pun bugova.
28.10.2018 | 16:20
Prvi Halo - Combat Evolved, ostale nisam nikada igrao. Iz te igre i potječe naziv za MS verziju Siri-a, Cortana. Igra mi je i dan danas vrhunska, čak mi se čini da negdje imam universal binary .dmg. Tko zna bi li to radilo na današnjem hardveru?!?
28.10.2018 | 16:27
Nisam mislio na igru, nego na Excel.
28.10.2018 | 17:02
A da li znate sta znaci ovaj audio ispod google?
af85c186-63e3-4868-8e48-a5f95c3c7ee1.jpg
28.10.2018 | 17:04
I kad je aplikacija ugasena, kako moze raditi u pozadini?
28.10.2018 | 17:20
Google audio znači da je uključeno prepoznavanje govora na Google servisima preko uređaja, nešto kao Siri. Osobno mišljenje, izbjegavati Google i sve njegove derivate u što širem luku. Ne koristim Google servise, nemam čak ni njihov račun. Nemam ni FaceBook, uglavnom nemam problema!
28.10.2018 | 17:38
Nemam pojma sta je to. Google koristim samo ako nesto idem pogledati na net. Jel se to moze iskljuciti?
28.10.2018 | 17:44
Obrisat cu google i koristiti samo safari.
Hvala na odgovoru.
28.10.2018 | 19:53
Ako ti to nije preveliki problem, vjerojatno bi bilo najpametnije iphone spojiti na iTunes i napraviti "set as new" i onda ručno nainstalirati sve kupljene aplikacije (osim googlewarea ) i potegnuti adresar i slično s iClouda. Dakle, ne raditi restore backupa, nego ručno restaurirati mobitel, tako da se Google ne naseli ponovno.
Nisam siguran za iOS, ali inače se na svim drugim platformama, jednom kad ga instaliraš, Google više ne miče. Mislim - makne se neki vidljivi dio, ali ostane neki komad spywarea zakopan ispod haube.
28.10.2018 | 20:58
Ako imaš Google račun ulogiraj se putem nekog od web preglednika i dobro pogledaj sve opcije koje ti se nude.

Očisti svu povijest pregledavanja, odaberi opciju "obriši za sve vrijeme", odlogiraj sve uređaje prijavljene i povezane sa Google računom, očisti i povijest preglednika preko kojeg to radiš, obriši i povijest Safarija na iPhone-u. OBAVEZNO se odlogiraj sa Google računa (gornji desni ugao ekrana).

Pripremi svoj Apple-ID i pripadajuću mu zaporku te nakon toga napravi ponovno postavljanje uređaja kako ti je objasnio smayoo. Nakon toga ponovno podesi e-poštu, ako ti nije bitno zbog posla izbjegavaj Google, postoje i drugi servisi, Yahoo, Outlook.com... Jedino je problem što će ti Google ostati uparen sa nekim drugim servisima, npr. FaceBook, no tada otvaraj Gmail poštu putem web preglednika, nikako kroz Mail app ili Outlook. Lako napraviš prečac na početnom zaslonu do Gmail web sučelja.
28.10.2018 | 21:12
Google je sa svojim pratećim servisima i njihovim bloatware softverom jednostavno postao nametljiv i nesnosan. Nesnosan i bezobrazan do te mjere da su Android uređaji upravo zbog toga u primjeni gotovo polufunkcionalni. Svako malo na Androidu idu neka ažuriranja. Zbog toga naprimjer jedan stari iPhone sa zastarjelim iOS-om meni vrijedi više od svih najnovijih Android "flagshipova". Imam svoj mir i uživam u svom uređaju.
28.10.2018 | 23:27
Ne kuzim sto ste se toliko googlea uhvatili. Istina, nisam ni ja ljubitelj i ja bi isto preporucio minimalnu upotrebu proizvoda te kompanije, ali ne moze nikoji 3rd party app (pa ni google) ukljucivati i iskljucivati grid view u kameri i postotak baterije. Posto si spomenula exchange account, pretpostavljam da je to poslovni telefon? Ja bi preporucio da pogledas imas li kakvi profil instaliran (Settings->General->Profile), jer meni to vise lici na MDM. Ako nema nikakvog profila, ni hakiranke nije iskljuceno (mada osobno sumjam), prije ce biti nekakav bug. Ko sto su smayoo i daddo vec rekli, najbolje je restore, set as new i stavi appove sto koristis, danas se ionako vecina toga synca kroz iCloud (i druge oblake) da ti backup vise prakticki ni ne triba.
29.10.2018 | 07:21
Ok.... Napravit cu kako cu savjetujete. Slazem se da je google postao nametljiv i tesko ga je zaobici.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 2 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Braca, MacSlavko, Riba, tino1, VanjusOS, vikt0r, Anonimci (308)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO