29.10.2018 | 12:08
Evo da otvorim temu ako će nekome pomoći, uzeo sam crni XR 128GB ovaj vikend pa da napišem ponešto. Prešao sam sa šestice tako da je veliki skok pa o performansama mogu reći samo da je sve jako brzo i glatko, ne znam za razliku u odnosu na druge modele i nema smisla da uspoređujem šesticu s ovime jer je nebo i zemlja.
Mobitel je meni idealne veličine, ali će možda nekima biti malo težak (ja sam se brzo naviknuo), pogotovo ako stavite masku i staklo. Kad smo kod toga, ponuda je slaba, a staklo sam vidio da ima Store u Centru Cvjetni, ali košta 200 kn. Ako netko treba naći tih par dodataka za iPhone XR i ne može čekati mjesec-dva da to dođe iz Kine, preporučam prodavaonicu maski koja je u Avenue Mallu, odmah ispred DM-a. Imaju i stakla i maske (to je jedina trgovina u kojoj sam našao za XR), uzeo sam oboje za ukupno 110 kn.
Ekran je odličan, za mene bi XS ili Max čak bili u nekom smislu lošija opcija jer bi bolji ekran trošio više baterije. U iStyleu sam držao XS i XR jedan do drugoga i nisam mogao uočiti razliku. Zapravo jesam - čak mi je XR izgledao malo bolje jer je ekran veći od XS pa sam jasnije vidio neke stvari, npr. crtice koje idu uz rub ikone Safarija. Nemam baš najbolji vid tako da za mene XR ne zaostaje u ovom pogledu i zato mi je puno bolja opcija jer je jeftiniji. Ali nije tako svakome, jer je žena bila samnom u iStyleu i njoj je razlika između XR i XS očigledna. Ne zna ništa o mobitelima, ali je odmah rekla da je ekran na XS bolji tako da onima koji se dvoume nema druge nego otići u trgovinu i usporediti.
Eto nema tu neke posebne filozofije, samo sam htio napisati poneku rečenicu jer sam par mjeseci vagao što da uzmem i mislim da je ovo odličan odabir. E da, umalo sam zaboravio rubove ekrana, koji su deblji nego na ostalim X modelima. Ja rubove ni ne vidim. Crni mobitel s crnom maskom tako da meni ne igra nikakvu ulogu niti mi se čini da je mobitel išta manje premium zbog toga.
Dakle, moji utisci su da je sve super - veličina, osjećaj u ruci, ekran, baterija, kamera...