iPhone XR
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone XR

29.10.2018 | 12:08
Evo da otvorim temu ako će nekome pomoći, uzeo sam crni XR 128GB ovaj vikend pa da napišem ponešto. Prešao sam sa šestice tako da je veliki skok pa o performansama mogu reći samo da je sve jako brzo i glatko, ne znam za razliku u odnosu na druge modele i nema smisla da uspoređujem šesticu s ovime jer je nebo i zemlja.
Mobitel je meni idealne veličine, ali će možda nekima biti malo težak (ja sam se brzo naviknuo), pogotovo ako stavite masku i staklo. Kad smo kod toga, ponuda je slaba, a staklo sam vidio da ima Store u Centru Cvjetni, ali košta 200 kn. Ako netko treba naći tih par dodataka za iPhone XR i ne može čekati mjesec-dva da to dođe iz Kine, preporučam prodavaonicu maski koja je u Avenue Mallu, odmah ispred DM-a. Imaju i stakla i maske (to je jedina trgovina u kojoj sam našao za XR), uzeo sam oboje za ukupno 110 kn.

Ekran je odličan, za mene bi XS ili Max čak bili u nekom smislu lošija opcija jer bi bolji ekran trošio više baterije. U iStyleu sam držao XS i XR jedan do drugoga i nisam mogao uočiti razliku. Zapravo jesam - čak mi je XR izgledao malo bolje jer je ekran veći od XS pa sam jasnije vidio neke stvari, npr. crtice koje idu uz rub ikone Safarija. Nemam baš najbolji vid tako da za mene XR ne zaostaje u ovom pogledu i zato mi je puno bolja opcija jer je jeftiniji. Ali nije tako svakome, jer je žena bila samnom u iStyleu i njoj je razlika između XR i XS očigledna. Ne zna ništa o mobitelima, ali je odmah rekla da je ekran na XS bolji tako da onima koji se dvoume nema druge nego otići u trgovinu i usporediti.

Eto nema tu neke posebne filozofije, samo sam htio napisati poneku rečenicu jer sam par mjeseci vagao što da uzmem i mislim da je ovo odličan odabir. E da, umalo sam zaboravio rubove ekrana, koji su deblji nego na ostalim X modelima. Ja rubove ni ne vidim. Crni mobitel s crnom maskom tako da meni ne igra nikakvu ulogu niti mi se čini da je mobitel išta manje premium zbog toga.

Dakle, moji utisci su da je sve super - veličina, osjećaj u ruci, ekran, baterija, kamera...
29.10.2018 | 13:36
Ja sam primjetio na OLED ekranima da mi se text razmazuje, kao da se razvlači tj zaostaje prilikom skrolanja..

ovdje je jedan lik objasnio o čemu se radi: www.reddit.com/r/apple/comments/9rpqa8/i...n_on_the_xr/e8l1l9d/

Ja to vidim, dok neki nemaju problema sa tim displayom.

Uspoređivao sam i ja Cener mobitel i S-type, svašta bih mogao napisati ali su to sve objektivne stvari, tehnikalije i njihove usporedbe.
29.10.2018 | 15:59
Inace, jedno opazanje vezano uz ovogodisnje iPhone modele. Imao sam prilike testirati ih kratko usporedno s iPhone 7 Plus modelom i rekao bi da, ako je na ios 12, brzina rada u svakodnevnim aktivnostima je jednaka. Mozda gamerima treba jaci cip, ali prosjecni user nece osjetiti dramaticnu razliku. Sto je ujedno super vijest, jer se cini da se s novijim modelom kupljenim ove godine recimo, moze komotno zivjeti iduce 3-4 godine.

Ako je netko na 7 ili 8 modelima, trebao bi se pitati koliko mi je taj dizajn zastario pri odluci za upgrade. Jer i da je baterija losa, lako se nadomjesti. Meni je upravo dizajn bio jedan od glavnih razloga upgradea na XS Max. Sve vise mobitela su skoro pa samo ekran, jednostavno stari dizajn djeluje rudimentarno i nije mi se dalo zivjeti s njim iducih 2-3 godine koliko bi 7 Plus vjerojatno potrajao uz promjenu baterije. Takodjer, to ne i razlog zasto sam odmah odustao od XR modela. Dizajn s bezelima koji su debljinod sidebezela 7 i 8 modela takodjer meni izgleda rudimentarno, niti je vrijedan novca koji se placa u rangu jednog flagahip uredjaja, dakle 7000-8000 kn.

Super stvar kod maski za XS je ta sto dijelom pokrije bezele pa oni izgledaju i tanji nego jesu, a grip je jednostavno bolji.
30.10.2018 | 13:12
Meni je 5s potrajao 4 i pol godine, uzeo ga odmah u VIP kad je bio raspoloživ, u 11 mjesecu 2013 i prošle godine sam ga prodao dok je bio na zadnjoj verziji iOSa 11. Znači, radio bi mi sigurno i ovu godinu, čak ni baterija nije bila loša, 84% kapaciteta. Znači preskočio sam prvi Plus model, pa 6s, pa 7 i odlučio se za 8Plus. X tehnologija mi se činila još kao "prvi mačići se u vodu bacaju" tj vjerujem u drugu iteraciju FaceIDa i fullscreen displaya (tada se još nije znalo ništa o Xr/Xs/Max modelima).
Bude li sve u redu, možda tek 2023/24 (u "s" ciklusu) uzmem novo. Fino sada odvajam po 150 kn/mj za novi model pa što bude bude.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 47 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, Riba, tino1, VanjusOS, vikt0r, Anonimci (415)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO