Gdje i kako do iPhonea?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gdje i kako do iPhonea?

13.07.2008 | 02:17
prije svega pozdrav svima.drago mi je da sam naisao na ovu stranicu jer koristim Mac vec 5 godina.trenutno imam macpro zadnje generacije.

enivejz,imam pitanje vezano za nabavku iphonea.vidim na forumu da ga mnogi imaju. zanima me kako doci do njega,gdje i kako ga kupiti,otključati?
želio bih kupiti ovaj 3G ali ne pada mi na pamet prelazak na t-mobile a pogotovo pretplata.volim pre-paid.

molim vas da podjelite samnom načine kako ste došli do starog i kako će te do novog(naravno izuzev službene t-mobile pretplate)

unaprijed hvala.
13.07.2008 | 09:32
Za gdje (se) još ne zna(m), ali za kako je procurilo. www.macnn.com/articles/08/07/12/iphone.20.jailbreak/
.....
13.07.2008 | 10:11
Originalni iPhone sam kupio u Njemackoj, legalno otkljucan.

Ako zelis kupiti 3G sim free u Hrvatskoj, za sada ti nitko ne moze reci da li i kada ce tako nesto biti dostupno. Kada krene prodaja u Hrvatskoj, to ce zasigurno biti sa 24 mjesecnim ugovorom za T-mobile, sumnjam da ce se pojaviti sim free opcija.
Koliko sam uspio procitati, Apple inzistira na aktivaciji svih uredjaja ili u Apple trgovini ili kod prodavaca s kojima imaju ugovore tako da opcija da ti ga netko kupi u USA, a ti ga ovdje jalbreak.as i nije bas ostvariva. Za EU zemlje ne znam tocno kako ide proces aktivacije, nadam se isto kao i u USA.

Ono sto ti trazis za sada sam nasao da jedino postoji u Belgiji

antwerp.wordpress.com/2008/07/08/apple-i...m-960-sim-lock-free/

As far as I know, Belgium appears to be the only country where Apple is selling a (network) SIM-lock free, no-contract iPhone. But at 615 euro (US$960) plus an indispensable/expensive data plan to use all data-intensive features, Belgians enjoy the privilege of being offered the most expensive iPhone on the planet.
13.07.2008 | 12:48
Priča se da će Švicarska imati najjeftiniji SIM-free iPhone. Ja se pak jako uzdam u tradicionalno "labave" trgovce u Italiji.
13.07.2008 | 14:15
Mala nadopuna: sim free iPhone kupljen u Belgiji ce izgleda raditi samo na mrezama 3 belgijska operatera. Tako da cak ni tamo kupljen, iPhone nece biti 100% sim free.

Slicna situacija je bila i sa originalnim iPhone-om kupljenim u Njemackoj koji je iako legalno otkljucan, radio samo na mrezama njemackih operatera sve dok nije izasao 1.1.3 update kada su originalni iPhone-ovi (legalno otkljucani) proradili na svim mrezama.

Stoga milim da ce u hrvatskoj jedino postojati alternativa: T-mobile ili sim free iz neke druge zemlje pa jailbreak.
13.07.2008 | 17:15
vidim po plavom oglasniku da dosta 'švercera' nudi iphone(stari).jel ima tko iskustva sa njima,kak rade ti telefoni? jer za pretpoostavit je da će uskoro imati i 3g u ponudi.
13.07.2008 | 18:55
iPhone (original) koristim oko pola godine i ne namjeravam tako skoro nabaviti bilo koji drugi telefon. Jucer sam napravio upgrade na 2.0 software, bez ikakvih problema i mogu reci da sam jako zadovoljan.
Naravno, 3G model ce imati brzi prijenos podataka sto je bonus, ali to opet ovisi o mrezi na kojoj se telefon koristi. Za moje potrebe surfanja (a to su RSS vijesti, tu i tamo facebook, poneki mail) ja sam sasvim zadovoljan i originalnim iPhone-om.

Takodjer sam imao prilike koristiti iPhone u USA, to je nesto sasvim drugo, tamo aplikacija Maps dobiva potpuno novu dimenziju jer su sve vaznije trgovine, ustanove i usluzne djelatnosti navedene sa tocnim i preciznim adresama, sa linkovima na njihove web stranice i slicno; da ne spominjem da svako jutro blinkaju ceste na kojima je najveci rush hour jam i slicno. Tamo ce zbog gore navedenih i slicnih razloga 3G brzina biti veliki bonus, kod nas bas i ne.
13.07.2008 | 23:15
Mala nadopuna: sim free iPhone kupljen u Belgiji ce izgleda raditi samo na mrezama 3 belgijska operatera. Tako da cak ni tamo kupljen, iPhone nece biti 100% sim free.

iPhone SIM free kupljen u Belgiji najnormalnije radi u Francuskoj.
http://www.hardmac.com/news/2008-07-12/#8583
14.07.2008 | 01:52
ma majstori,sve je to super.ali nije bas da idem u belgiju.kak onda nabavit tog belgijskog? jeste vi imali nekog poznanika u njemackoj i belgiji kada ste nabavljali svoje? ak imate nekog ili ak bude neko isel gore po to ja dam pare kad budete isli po svoj.
treba mi jednostavno neka znora jer se nemrem maknut iz zagreba idućih 50 godina kolko posla imam:laugh:

stvarno imam povjerenja u integritet ljudi ovdje i bez beda dajem pare ak neko ide u belgiju za sebe ili bude naručivala poštom prek poznanika. samo mi se javite.

i have a need,a need for iphone 3G speed:cheer:
14.07.2008 | 02:03
počni zvat švercere i raspitaj se mislim da ti je to najjednostavnije
14.07.2008 | 13:21
E ovak ja imam tam neka rođake u Americi i rekli su da mi lagano mogu srediti (kolko ih god treba) iPhone 3G, pa me zanima da ga uzmem odma ili da čekam još malo dog ga neko ne otključa ili izađe onaj alat za otključavanje o kojem se već neko vrijeme šuška.
14.07.2008 | 18:54
Prva najava Applea bila je kako će cijena iPhonea 3G kod jedinog ovlaštenog mobilnog operatera AT&T biti 199 dolara za slabiji model od 8GB i 299 dolara za 16-gigabajtni model uz potpisivanje pretplatničkog ugovora na dvije godine.

Osim uz pretplatu, taj će se model moći kupiti i u prepaid opciji bez potpisivanja ugovora, ali po nesubvencioniranoj cijeni od 399, odnosno, 499 dolara. Osim toga, na sreću budućih vlasnika, bit će u ponudi i otključani telefoni po cijeni od 599 i 699 dolara.

U nama bližim zemljama poput Italije i Velike Britanije cijena otključane verzije je 499 eura ili 267 funti. Poučeni iskustvom od prodaje prethodnog iPhonea i promjenama cijena u zadnji tren, savjetujemo pričekati 11. srpnja kada će sve biti točno definirano.

Iz tekstagore mi nije jedna stvar jasna jel bude 499 ili 699 eura kak se obično pretvaraju cjene
15.07.2008 | 01:29
lol,ovo mi je presmiješno ali brutalno istinito www.index.hr/video/film.aspx?id=3394
16.07.2008 | 23:33
Jaoooooo.... Brutalan je. Brutalan.
19.07.2008 | 19:37
wintersun je napisao:
vidim po plavom oglasniku da dosta 'svercera' nudi iphone(stari).jel ima tko iskustva sa njima,kak rade ti telefoni? jer za pretpoostavit je da ce uskoro imati i 3g u ponudi.

Nazalost, koliko mi se cini ponuda se rapidno smanjuje - zadnjih par dana na oglasniku nista, a i kad sam prije zvao, sto god se pojavilo prodalo se skoro pa u roku odmah. Steta, iskreno drazi mi je classic, no sve mi se cini da ce im se cijena uskoro poceti mijenjati prema potraznji.
19.07.2008 | 19:42
Šverceri imaju problem - iz Amerike više ne može ništa doći jer još uvijek NE prodaju otključanu verziju. Neki tračevi kažu da niti neće još mjesecima. Dakle, tko ga želi nema druge nego platiti punu cijenu u Europi za otključani model.
19.07.2008 | 20:19
dpasaric je napisao:
Šverceri imaju problem - iz Amerike više ne može ništa doći jer još uvijek NE prodaju otključanu verziju. Neki tračevi kažu da niti neće još mjesecima. Dakle, tko ga želi nema druge nego platiti punu cijenu u Europi za otključani model.

Znam za 3G, sve stoji. Mislio sam na classic i njegovu cijenu na sivom trzistu. Problem je sto su ga prije 2 mjeseca potpuno povukli iz prodaje (kad sam htio naruciti novi - stanga). A u oglasnicima postaju rijetke biljke nazalost.

EDIT: A kad AT&T i pocne prodavati iPhoneove bez ugovora, nije izricito receno da ce biti otkljucani. S obzirom da je prodaja u rukama AT&Ta, sumnjam da ce dijeliti otkljucane mobove, pa i po doticnih $599 / $699. Samo, trenutno o tome ima jako puno konfuznih i kontradiktornih (dez)informacija, vidjet cemo kad bude official.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO