04.10.2008 | 11:19
Važno je da imate koga flejmati.
Samo bih skrenuo pažnju da je termin "sektaša" i "desničara" ovdje uveo Riba, a ne ja. I to u šali, baš kao što sam ga i ja iskoristio.
Vanjuška, notebook koji ja imam je posljedica company standarda koji ja ne propisujem, nego sam se dužan prilagoditi. Da je samo 500 kn jeftiniji, odavno bi bio zamijenjen MacBookom, ali nije. Jeftiniji je 5000 Kn. Odnosno skoro 50%. A ne govorimo o nekom HP ili Siemens smeću, nego o Toshibi, koja me vjerno služi već četvrtu godinu da nije nijednom ni zakašljala. Nula reinstaliranja windowsa, nula kvarova, nula rušenja OS-a, nula izgubljenih podataka, preko 60% uptime.
A kod kuće, u svoja 4 zida, novac sam odlučio potrošiti na Apple, bez obzira što je PC 50% jeftiniji i ne žalim ni sekunde. Dakle, s punim se pravom svrstavam u sredinu gdje i jesam. QED
Opasku o spywareu i virusima neću ni komentirati. Ne poznajete me pa ne znate koliko znam niti na koji se način služim računalima, niti koliko godina. U mom životu nisam nikad, ni na jednom stroju, ni na jednu sekundu imao virus. Stvar je stila korištenja. Jasno je da je Apple u ovom pogledu značajno bolji, ali po mom mišljenju, nije to ni blizu njegova najznačajnija prednost.