03.12.2008 | 23:37
Ne znam koliko se razumijes u WiFi i te sheme pa cu ti objasniti kako stvar hoda.
Naime, u bilo kojoj varijanti kada ides na internet (iTunes, YouTube, Mial, Fring, bilo sta...) ti generiras promet podataka. Znas da ti je aktivna veza na internet kkada ti se ukljuci onaj mali krug gore koji rotira.
Ako si spojena na neki bezicni ruter i dobijes onaj znak (kao 2-3 mala polukruga) znaci da taj generirani promet nece biti obracunat na tvom telefonskom racunu.
Taj WiFinder ne moze nista napraviti sto vec nema tvornicki u telefonu. Skeniraj dostupne mreze, nakaci se na neku slobodnu (koja nema lokot) i surfaj.
U svakoj drugoj varijanti surfanje internet ce teretit tvoj telefonski racun (100kb 10kuna, pljacka ziva). Preporucam da uzmes barem iPhone opciju za 785kn mjesecno, tada imas 512mb prometa za tu lovu.
3G je mozda i bolje da iskljucis (ja jesam), jer ti trosi bateriju, a ako ti neko greskom stisne Google Earth ili YouTube, za par sekundi ti moze potrositi puno kuna vjeruj mi. U takvim situacijama je bolje imati sto sporiju vezu
Ako zelis 100% biti sigurna da ti nece biti naplacen niti jedan kb prometa, prebaci iPhone u Airplane mode u settingsima. Tada ti GSM uopce nece biti aktivan i surfaj do mile volje. Cinjenica da ces za to vrijeme biti nedostupna, ali barem surfas bez straha
Nadam se da sam bar malo pomogao.