potrosnja!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

potrosnja!

08.03.2009 | 09:44
Pozdrav!
Jucer sam kupio iphone u tarifi i300, ali mi je gospođa rekla
da se tarifa aktivira tek kad prođe ovaj mjesec, i da cu do kraja
mjeseca koristiti svoju staru flex tarifu. Nakon sto sam dosao
doma, prebacio slike i glazbu otisao sam na settings>Wi-Fi>On
nasao svoju kucnu mrezu upisao svoj pass i otisao na internet.
Danas me je probudila poruka od t-mobile da sam potrosio 339,26kn.
Nije mi jasno kako, kada sam se prikljucio na svoju wireless kucnu mrezu!
Hvala:(
08.03.2009 | 21:22
dobro si prosao, jednoj je poslovnoj zeni koja je citala mailove i to natuklo 5000 kn! (nekako mislim da je bila plavusa)
10.03.2009 | 20:16
Bas si me utjesio!
Sta nitko ne zna sta je?
10.03.2009 | 21:45
Koristi li, ili može koristiti netko drugi tvoj mob?
Siguran si da si koristio Wi-Fi ?
17.03.2009 | 23:12
Pa od čega bi mi T-Com isplatio dividendu svake godine
19.03.2009 | 20:19
Ma lopovi!
19.03.2009 | 22:02
Lopovi!!!

Djevojka je kupila bijeli, po jako povoljnoj cijeni na produljenje ugovora. 1. mjesec racun za internet promet 1000 a drugi 2500 kuna!!! Doma imamo wi-fi na koji se spajamo sa još jednim iPhoneom i MBA-om. Svi imaju odlican prijam signala i nema smetnji. No međutim t-mobov iPhone čim osjeti i najmanji pad u signalu prebacuje na GPRS/3G, momentalno. Osim toga pri kupovini nam je rečeno da se mora, i da se automatski!!!, uključuje tarifa od 75kn za data promet, no međutim nikada nije uključena! Na kraju sam tražio da deaktiviraju GPRS/3G što su učinili ali na računu svejedno imam zabilježen promet unatoč deaktivaciji!!!

Banda lopovska!!!
19.03.2009 | 22:33
Ja doma imam WLAN, i iPhone se uredno spaja na njega cim sam u dometu. Isto tako i na nekoliko hot spotova koje imam memorirane.

Sve to radi automatski tako da su moja iskustva stvarno izvrsna.

Kada nema signala, logicno da trosi prijenos podataka iz tarife, ali 2GB koliko imam jos niti jedan mjesec nisam potrosio. A nije da nesto stedim...
19.03.2009 | 23:03
i moj se iPhone, prve generacije, otključan, bez ikakvog problema spaja na kućnu mrežu, uredsku i raznim drugim mjestima. No ovaj zaključani na t-mob iz nekog razloga uključuje GPRS/3G. uostalom uključio ga je i kad je bio službeno isključen! siguran sam da postoji neka "namještaljka" ili nešto slično. ne znam dali je moguće da je uređaj "narihtan" da se uključi GPRS/3G čim "osjeti" mali pad u signalu ali čini mi se da je to slučaj
  • Law
  • Korisnik
  • 6
19.03.2009 | 23:25
Zar nitko od vas nije probao pod Setting -> General -> Network ugasiti par stvari da se iPhone ne spaja na net ako nema Wifi u blizini. Oprostite što to pitam, ali ja imam sve te opcije ugašene i moj iPhone ne može na net osim ako nije u dometu nekog Wifi-a. Opcije koje sam ja pogasio su:

1. Enable 3G
2. Cellular Data Network
3. Data Roaming (to je jako bitno za one koji žive uz granicu)

Eto ja mislim da kad se ovo ugasi neće biti problema. Možda sam ja krivo shvatio što se ovdje pita, ali meni ovo djeluje jednostavno
20.03.2009 | 15:19
@Law

U mom su slučaju 1 i 3 isključeni od prvog dana, ali 2 nije moguće isključiti jer se navedenom ne može ni pristupiti.
  • Law
  • Korisnik
  • 6
20.03.2009 | 15:32
crvenobradi je napisao:
@Law

U mom su slučaju 1 i 3 isključeni od prvog dana, ali 2 nije moguće isključiti jer se navedenom ne može ni pristupiti.

Možda je i u tome caka, ja kad uđem u taj Cellular Data Network bi trebao upisati podatke o spajanju:
1. APN - to je pristupna točka
2. Username
3. password

Kod mene su sve tri postavke prazne i mislim da je tu problem. Ako ne možeš ući u ovu postavku to je vjerojatno zato jer je iPhone lockan na T-mobile. Ja sam svog kupio u Italiji i nije bio zaključan te bi sada tu trebao upisati podatke o spajanju na net za VIP pošto korisiti Vip. Ovo isto tako nisam siguran 100% ali bojim se da je T-Mobile tako osigurao svoju zaradu
20.03.2009 | 15:39
Točno tako, i moj iPhone, 1.gen, otključan..., ima ta polja prazna i ne može se spajati na GPRS.
Ono što je zanimljivo da moj nikada, točnije vrlo, vrlo rijetko, u kući gdje imam wlan ne gubi signal i ne javlja da nema signala, a ovaj zaključan na t-mob s druge strane stalno ide na GPRS. Zato i mislim da je riječ o nekoj vrsti prevare.
07.04.2009 | 13:43
Ja vam preporucam da uzmete ovu tarifu od 75 kuna mjesecno jer iPhone 90% radi preko interneta tako da ako imate neke programe koji rade u pozadini kao sto ja imam za mail, rss i tako ta neka sranja, on ce vam se ako nema wi-fi u blizini automatski prebacit na edge a sto znaci da cete placat 5kn za 100 kb, a za one sto ne razumiju to vam znaci da cete za jednu najobicniju pjesmu od 3 mb platit 150 kn.
Cijene su perverzne i nemogu shvatit kako 500 mb moze kostat 25 000 kn, a ako uzmes ovu opciju samo 75 kn.
Mislim da je veliki rizik radit išta s iPhoneom ako ovo nemate ukljuceno jer, nemorate vi ali netko drugi vam moze prckat po njemu i pogledat 2 filmica na Youtube-u i za to cete masno platit.
07.04.2009 | 17:21
od prije imam web 'n' walk od gige pa me ovakve stvari ne mogu iznenaditi, a osim toga, iphone lijepo bilježi koliko se prometa napravilo
14.04.2009 | 22:40
epilog...

Nakon što sam poslao dvije pritužbe, a u drugom pismu dosta opširno objasnio o čemu se radi, gospoda iz t-mobile su poslali jedno krasno "ljubavno" pismo u kojem se očituju o brojnim problemima vezanim uz uslugu tj. velik račun, i u konačnici vraćaju gotovo pola ukupnog iznosa koji je napravljen kroz uslugu podatkovnog prometa.
Boje li se sudske tužbe i moguće medijske pompe ili ta kompanija ipak ima ljudsko lice ostaje upitno s obzirom da smo prihvatili ponuđeni iznos pa nećemo saznati jeli ipak riječ o ovom prvom
Eto, za sve koji imaju velike račune savjet; opširno i argumentirano!!! objasniti o čemu se radi, a osobito je zgodno ako imate zabilježen gprs promet u vremenu kada ste tražili da ta usluga bude isključena, i biti uporan, i ne gnjaviti ljude na call-centrima jer oni ionako nemaju nikakve moći u strukturi već samo pismenim oblikom preko faxa u t-centrima sa potvrdom o slanju pritužbe.
20.04.2009 | 00:56
Dobio sam racun od 900kn i idem pisati pritužbu odmah!
30.04.2009 | 01:36
Prije svega, pozdrav svima...
Vec dulje vrijeme koristim mac racunala i pratim ovaj sajt...sve pohvale...

Prije dva dana sam postao vlasnik iPhone uredaja na T-mobile i300 tarifi...
Posto sam se u vise navrata susreo oprecnim pojedinostima oko potrosnje internet prometa a samim time i iznosom racuna, mislim da je najbolje da ovdje upitam za savijet...

Svoj iPhone imam namjeru koristiti prvenstveno kao mobitel (pozivi i sms), ponekad kao mp3 player, dok mi je pristup internetu bitan iskljucivo u situacijama kad moram imati pristup mail-u a nisam u uredu ili doma...

U ova dva dana koliko posjedujem iPhone sam napavio 5MB prometa, prvenstveno iz razloga sto sam namjestio sve aplikacije i malo se igrao da vidim kako funkcionira, medutim, kao sto sam gore naveo, nemam namjeru skidati glazbu, bezgranicno surfati niti nista slicno...

Zanima me sljedece:
-citao sam da se iPhone konstantno cini update te da upravo zbog toga nabija racun...znaci i kad sami ne surfate odredena kolicina podataka se procesuira...posve jasna stvar ali me zanima dali je ta kolicina podataka velika ili zanemariva?
-opcenito me zanima dali se trebam plasiti od prometa iPhone-a ili se ti veliki prometi vecinom dogadaju nesmotrenoscu vlasnika koji odusevljeni proizvodom velik dio vremena provode igrajuci se raznim aplikacijama, surfajuci internetom i iskusavajuci razno razne opcije cime dolazi do nabijanja prometa, a samim time i racuna?

U slucaju da postoji opravdana opasnost od nabijanja racuna, molio bih vas da mi savjetujete na koji nacin da namjestim postavke da mi se slicno nebi dogodilo...

Unaprijed zahvaljujem!
30.04.2009 | 13:30
@ Atl

Uz i300 imaš dovoljno prometa da se ne moraš plašiti surfanja u hodu, ipak mejlove koji sadrže velike dokumente, you tube, maps i slične aplikacije treba izbjegavati u slučaju korištenja istih spajati se na wlan ili wifi. Isti princip koristi i za skidanje aplikacija sa AppStora. Aplikacije traže obnovu podataka, ali to ovisi o samim aplikacijama pa treba paziti pojedinačno o svakoj.

Ovo "...ti veliki prometi vecinom dogadaju nesmotrenoscu vlasnika koji odusevljeni proizvodom velik dio vremena provode igrajuci se..." je jedina istina.

Svakako provjeri jeli ti stvarno uključena tarifa za internet promet, neka to potvrde iz službe za korisnike, ako nije račun može biti uistinu ogroman!
30.04.2009 | 17:21
Zahvaljujem na informacijama!
  • lex
  • Korisnik
  • 5
30.04.2009 | 17:58
Mislim da sam u nekih 4mj potrošio 450 MB prometa, tako da ne vidim opasnost.
Moj savjet ti je da odmah isklučiš "data roaming" koji je uključe defaultu...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO