30.04.2009 | 01:36
Prije svega, pozdrav svima...
Vec dulje vrijeme koristim mac racunala i pratim ovaj sajt...sve pohvale...
Prije dva dana sam postao vlasnik iPhone uredaja na T-mobile i300 tarifi...
Posto sam se u vise navrata susreo oprecnim pojedinostima oko potrosnje internet prometa a samim time i iznosom racuna, mislim da je najbolje da ovdje upitam za savijet...
Svoj iPhone imam namjeru koristiti prvenstveno kao mobitel (pozivi i sms), ponekad kao mp3 player, dok mi je pristup internetu bitan iskljucivo u situacijama kad moram imati pristup mail-u a nisam u uredu ili doma...
U ova dva dana koliko posjedujem iPhone sam napavio 5MB prometa, prvenstveno iz razloga sto sam namjestio sve aplikacije i malo se igrao da vidim kako funkcionira, medutim, kao sto sam gore naveo, nemam namjeru skidati glazbu, bezgranicno surfati niti nista slicno...
Zanima me sljedece:
-citao sam da se iPhone konstantno cini update te da upravo zbog toga nabija racun...znaci i kad sami ne surfate odredena kolicina podataka se procesuira...posve jasna stvar ali me zanima dali je ta kolicina podataka velika ili zanemariva?
-opcenito me zanima dali se trebam plasiti od prometa iPhone-a ili se ti veliki prometi vecinom dogadaju nesmotrenoscu vlasnika koji odusevljeni proizvodom velik dio vremena provode igrajuci se raznim aplikacijama, surfajuci internetom i iskusavajuci razno razne opcije cime dolazi do nabijanja prometa, a samim time i racuna?
U slucaju da postoji opravdana opasnost od nabijanja racuna, molio bih vas da mi savjetujete na koji nacin da namjestim postavke da mi se slicno nebi dogodilo...
Unaprijed zahvaljujem!