iPhone 3G s u italiji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3G s u italiji

18.06.2009 | 15:29
Evo danas su objavljene cijene novih otkljucanih iPhonova u italiji koji izlaze 19.06. Naime, kao sto je opce poznato u Italiji je moguce legalno kupit vec otkljucani iPhone za sve kartice. Ovlasteni prodavaci su Tin i Vodafone. Cijene novih jabukafona su 619€ za 16 Gb i 719€ za 32 Gb. Suzdrzat cu se od komentara i osobnih misljenja sto se cijena tice. Smatram da je ovo relativno korisna informacija za sve one nestrpljive korisnike zeljne nove i dobre tehnologije.
18.06.2009 | 16:05
Pa eto, ja neću. Mislim da je 120 eura veća cijena za samo malo hardverski i memorijski pojačan iPhone čisti lopovluk i ja im iskreno želim da kroz mjesec dana, uslijed loše prodaje, budu prisiljeni spustiti cijene na prihvatljivih 499 eura.
Točka.
18.06.2009 | 16:37
Slažem se. A ono što najviše boli jest da nisu dirali cijene 3G-a, oni i dalje koštaju kao i do sada.

Nadam se da će korigirati cijene, no bojim se da kako su cijene 3G-a jednake od njegovog izlaska (ako griješim, ispravite me), za to su male šanse.
18.06.2009 | 16:54
bassland je napisao:
Pa eto, ja neću. Mislim da je 120 eura veća cijena za samo malo hardverski i memorijski pojačan iPhone čisti lopovluk.

50eura je skuplje, jer je 16GB model kosta/o 569Eura. 8GB model kosta 499, a njega nema medju novijim modelima.
Lopovluk je (neznam tocno jer me nezanima t-com) preko 7000kn trazit za iPhone.
18.06.2009 | 18:01
Možda se eventualna korekcija cijena dogodi kad rasprodaju sve 16Gb 3g... vidit ćemo:huh:
18.06.2009 | 18:20
Evo, ja sam se ovog trena vratio iz Trsta. U Vodafonu uopće pojma nemaju da izlazi nekakav "iPhone 3G S" i nemaju blage veze kada će ga dobiti, a kamo li da će se to dogoditi sutra kako je Apple zamislio.

Meni su dali novi stari iPhone. Nadam se da će ovome mikrofon izdržati dulje od pola godine.
18.06.2009 | 22:29
Da, mikrofon mi radi, ali krepao je Wi-Fi. Dobio sam potpuno novi zapakirani iPhone i radio je valjda 3 sata i krepao!

Zanima me koliki povrat iPhonea Apple može izdržati? Čuo sam da su ga neki mijenjali po 4 puta dok su dobili jedan koji radi. No, lako kada ti je Apple Store u blizini, a kada za svaki novi iPhone moraš čekati 4 tjedna da ti daju novi, postaje iritantno.

Ne smeta me toliko što je nepouzdan, koliko to što dok čekam mjesec dana da mi daju novi nemam nikakvu alternativu koju mogu koristiti, a da nemam poriv da je zašvikam u zid zbog debilnog user interfacea i općenite neergonomije.

iPhone je proklet jer te razmazi do krajnih granica, a onda ti zabija nož u leđa jer krepava svaki čas.
18.06.2009 | 22:30
Blaženi radnici u maloprodaji... treba se napravit blesav i sutra probat kupit 3GS kao 3G
18.06.2009 | 22:45
Eh, talijani i tehnologija je isto sto i cesi i jedrenje... Ali evo, suska se medu mobilnim operaterima da ce mozda smanjit cijenu "starim" iPhonovima 3G.

P.S. danas sam u jednom Apple Retail Storu u firenci pitao da li imaju mozda prirucnik za programiranje u Xcodu, a njihov je odgovor bio da imaju samo prirucnike za Apple software. I tko je sad tu lud????
19.06.2009 | 00:18
gljiva1000 je napisao:
Eh, talijani i tehnologija je isto sto i cesi i jedrenje...

Prilicno tocno! U dosta stvari kaskaju "cak" i za nama (sto ima jos vecu tezinu s obzirom na nasu losiju finacijsku situaciju, tj standard)!

malo skretanje sa teme, ali ako ste pratili Giro d'Italia vidjeli ste koliko su talijanski novinari bili odbojni na nove tehnologije tipa twitter i taj nov naci kominikacije sportasa sa medijima. (Lance Amstrong primjer). Sorry na skretanju s teme, ali znate... inspiracija...
19.06.2009 | 13:27
Ne možeš tako gledat na stvari. Nije isto koštalo 16 GB prije godinu dana i danas. Stvari idu naprijed. Uostalom, sam Apple je stavio istu cijenu za 8 gb prije godinu dana na prezentaciji 3G-a i sada za 3GS.
Talijani su se samo sjetili ludnice od prošle godine i pokušavaju ugrabit što više, o tome se radi.
Ja živim blizu njih i jaaako dobro znam kako razmišljaju
19.06.2009 | 13:38
Pa zar nije novi iPhone trebao danas doć u Italiju?
19.06.2009 | 17:27
Je, došao mi je newsletter od Vodafone-a da su vani. Ja sam osobno razmišljao o prodaji svoga i kupnji ovoga (čak sam stavio i oglas) ali nakon ovih cijena i ovakve politike nema šanse.
Moja 3G-ca je sasvim u redu, do nekog novog (ali stvarno redizajniranog i novog) modela, ostajem na njoj.
On me služi i više nego dobro...
19.06.2009 | 17:53
Ma ja sam mislio skoknut do Trsta i kupit ovaj novi jer su mi ukrali iPod Touch.
19.06.2009 | 18:12
iPhone je najbolji telefon ikada u smislu mogućnosti i ergonomije. Točka.

Ipak, ima neke sitnije mane... Npr. budi duševno spreman na to da će taj novi koji kupiš u startu biti neispravan. Dakle, dobiti ćeš neispravan ispravljač i sam iPhone će imati neku manu. Naravno, oni u trgovini neće niti pod kakvim uvjetima pristati na to da ga isprobaš na licu mjesta. Kada se vratiš s reklamacijom, čekati ćeš 4 tjedna na novi. Ako si imao sreću da ti je neispravan i ispravljač, onda ćeš njega moći donesti na servis tek u drugoj turi jer ne mogu zaprimiti vise od jednog kvara odjednom. Dakle, 8 tjedana za novi iPhone i ispravljač. Naravno, onda taj novi zamjenski, imati će neku novu grešku. Možeš je pokušati otkloniti tako da ga svom snagom zabijaš u stol kao ja, a ako za to nemaš živaca, opet put Trsta, pa čekaš iduća 4 tjedna...
19.06.2009 | 18:36
Pa prijateljev 2G traje vec dvije godine i nikad nije bilo problema s njim. Mozda medu 17 milijuna uredaja ih mora nekoliko bit neispravno.
19.06.2009 | 18:45
Apple se hvali da su proizveli preko 40 milijuna (uključujući Touch, kao vrlo sličan uređaj), ali ima previše pokvarenih okolo. Nikada Apple nije imao neki hardver s toliko kvarova i grešaka kao što je iPhone. Ok, masovna proizvodnja ih donekle ispričava, ali malo je to previše za moj ukus i za ono na što sam navikao od Applea sve ove godine.
19.06.2009 | 18:54
Ma najbolje bi bilo da Apple proizvede novu generaciju Newtona. I dalje mislim da je Newton 100 puta bolji od iPhonea. Ne shvacam zasto su ga uopce tako brzo prestali proizvodit.
19.06.2009 | 19:00
Ja sam valjda jedan od onih kroz čije ruke je prošlo zaista mnoooogo Apple hardvera. I vjerujte mi, da jedina stvar koja mi se IKADA pokvarila je bio ispravljač na Mac LC-u koji je tada imao već preko deset godina. I to je to! NIKADA NIŠTA! A ne znam niti nabrojati što sam sve imao od Applea... i onda dođe iPhone i već dva puta mi rikne u garanciji. Dakle, nešto tu smrdi...
19.06.2009 | 20:45
@ davore " Dakle, nešto tu smrdi..."
ako se ogledaš, sve u MAS produkciji dođe do toga.Plus ljudski faktor i ostalo blabla... i dobiješ ovakav rezultat.
A uz to, to je rezultat globalizacije sviđalo se to nama ili ne. U krajnjem slučaju radi se o sreći!
19.06.2009 | 23:37
Heto, prisjećam se prošlogodišnje diskusije s Belerphoneom o proizvodnoj cijeni iPhonea (ili bilo kojeg mobitela). On je pričao o "bill of materials", a ja o malim žutim prstićima...

Ne želim zvučati zlurado. Žao mi je da imaš problema, Davore (i svi ostali koji imaju problema). Ali mislim da je to ipak faktor iskustva u razvoju i proizvodnji mobitela. Svi proizvođači mobitela su imali u početku vrlo velike probleme s ranim modelima i ponovno imaju svaki put kad krenu s nekim novim tehnologijama.

Apple zapravo ima prilično malo iskustva u proizvodnji mobitela (iako iskustvo u proizvodnji iPoda sigurno nije zanemarivo), a upustio se u proizvodnju tehnološki najnaprednijeg mobitela danas (kojeg svi svjetski proizvođači pošto-poto žele kopirati).

Mislim da nije čudno da se kvari i da ima dječjih bolesti.

Kako i rekoh prošle godine, za dvije godine (to je, dakle, za godinu dana od danas) će to biti ozbiljna sprava.
19.06.2009 | 23:50
To je živa istina i zaista se proizvodno iskustvo ne može kupiti "na prečac". No, jedno me buni - prva serija, dakle 2G, se pokazala daleko pouzdanija! Vidio sam samo jedan koji je krepao u mojoj blizini, a ovih 3G koliko hoćeš. Možda su pojeftinili proizvodnju, napravili neki kompromis i tako otvorili vrata problemima....
20.06.2009 | 11:37
Vjerojatno oboje. 3G ima i više funkcionalnosti u istom volumenu, a i nižu cijenu, to se ipak nečim mora platiti...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO