25.08.2009 | 19:23
To je podrucje gdje je Apple vrlo tanak sa znanjem ili cim drugim. Stari lisci kao Tom-Tom, Garmin ili Magellan na primjer koji godinama rade i usavrsavaju uredjaje (karte su vise manje iz par izvora - mislim da je TeleAtlas jedan od njih). iPhone kora jos dosta zganaca pojesti dok ne bu pobrusil telefom da radi kao navigacija. Po meni je prvi probjem Appleov apolitika zatvorenosti iPhonea. Ne znam kako objasniti, u recimo Garmina se ubaci SD kartica i karte su tu, nove karte se stave na novu katicu itd, mislim da shvacate. Sad mi dolazi jedna dubrovacka "Nije bitno sto je hladno, glavno da se nosi.". iPhone je kompromis dizajna (to je dobro), ali pate sirote antene koje su tam gdje bas i ne bi trebale biti. Ja necu koristiti iPhone za navigaciju. Imam jedan komplet dosta cudno slozen, Garmin BT modul i jedan MDA koji je samo PDA, jer telefon ne koristim. Radi uredno i nemam primjedbi. Ovaj vrag prima mislim 12 satelita (SiFR III prijemnik je u njemu) tak da fercera. Eto, to je moje misljenje.