05.11.2009 | 13:48
Defou je napisao:
Nakon 3.0 updatea rdio je neko vrijeme pa je prestao. 3.1 update ista stvar. 3.1.2 ne radi nikako.
Imam 3G 16GB kupljen u Italiji, tvornicki otkljucan.
Izgleda da je problem softverski jer na apple discussion forumu postoji thread sa 29 stranica ovog problema i svatko ima neko svoje rjesenje problema koje uglavnom ne funkcionira.
Apple to treba rijesiti u sljedecem updateu inace cu popizdit.
Problem je definitivno softverski, i to prekrcavanjem gps cacshea razno raznim smecem.
Da bi bilo jasnije malo cu pojasniti kako je to islo kod mene.
Kupio sam kod T-com-a 3G 8G s 3.0 Os-om. Napravim jailbreak (unlock me ne iteresira jer sam na t-comu)
postavim sve sto me je zanimalo i krenem s isprobavanjem razno raznih GPS aplikacija, da bih odlucio koja
mi najvise odgovara i samo nju ostavim u iPhoneu. Tako mi se u jednom trenutku na iPhoneu nalazilo par
aplikacija i to su: Navigon 1.20, iGo, Sygic europe, TomTom EE, Ndrive EE i CoPilot Eu, malo po malo
probavam po Rijeci jednog po jenog, dva dana sve fino radi u par sekundi nadje GPS signal. I onda odjedamput
ne bi nasao signal ni da ga stavis pred streljacki vod. Pet dana nista od signala, odlucim restore i
to na 3.1 os, dignem GPS aplikaciju prodje 30-50 sekundi i eto signala i tako to radi tri dana i opet
nemoze naci signal (sve vrijeme pokusavam po forumima naci razloge i rijesenje), ja ponovo restore i to sada
na 3.1.2 medjutim tu ne nalazi signal nikako odmah posle restora. Vec sam razmisljao se vratiti na 3.0 os, kad
sam negdije na netu procitao da iphone ima problema s GPS cacsheom i kako to rijesiti (Apple suti ko zaliven
o tome). Napravio sam sve kako je bilo objasnjeno i za manje od 10 sekundi dobim GPS signal. Od tog dana GPS
funkcijonira fenomenalno.
Postupak sta treba napraviti:
iPhne s jailbreakom
podignuti SSH podrsku
instalirati Mobile Terminal
Startati Terminal i kucati sljedece:
su root
alpine (ili password koji je ako je promjenjen)
killall -9 locationd (brise GPS cacshe, ponovo se obnavlja cim se digne GPS)
rm -rf /var/root/Library/Caches/locationd (sve treba tocno ovako kucati jer se razlikuju mala i velika slova)
exit iz terminala
ugasi se 3G, Edge, Wifi - (SBSetings - tako da se nema konekciju prema netu s nicim)
izaci na slobodan prostor bez zgrada i drveca (meni je bio dovoljan balkon)
dignuti google maps i pritisnuti ikonu da trazi gps signal trebao bi ga naci u roku par sekundi,
meni nije nikad trajalo trazenje vise od 10-30 sekundi (napominjem da rezultat pronadjenog GPS signala
je mali pulsirajuci krug na mapi)
Eto to je funkcioniralo za mene i kad mi se ponovo nakon nekog vremena zakrcao GPS Caches ponovio sam
postupak i to je to.
ako probas javi da li je uspijelo...