iPhone 3G + iPhone 3GS + iTunes i problemi s app
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3G + iPhone 3GS + iTunes i problemi s app

• Sank
  • Moderator
  • 221
07.02.2010 | 12:25
Prvo san kupil iPhone 3G 16Gb lockan na T-Mobile i onda san kupoval razno razne aplikacije i instaliral na njega na svom PCju. Neke san kupil sa iTunesima neke direkt na telefon, ali sve je radilo ok i sync je bil ok.

Onda san ženu uvjeril kako je iPhone divota od telefona i nije joj trebalo puno uvjeravanja. Pa san većinu aplikacija skinul sa tog mog 3G i naravno otključal san joj ga da more koristit svoj VIP

Onda san naravno ja sebi kupil novi iPhone 3GS 32Gb, ali ovaj put otključan. Priključil san ga na moj iTunes na isten PCju i napravil Sync aplikacija. Osim nekolicine kao što je Skype, Truphone, Pro RSS, AppVee, Weather Pro, Bloomerg, iCarRadio i još nekih, ostale su se upucale, ali im se slikica ne pokazuje na ekranu. Probal san ih obrisat iz iPhonea i iz iTunesa pa ponovo downloadirat, ali neće pa neće. Iako se instalira na iPhone neće da se pokažu na ekranu. Za većinu me ionako ni briga, ali ima ih još par koje su mi prirasle srcu, a sad ih na noven iPhonaču ne moren koristit.

Pomagajte molim vas ako imate kakvu ideju.

Inače, otključan iPhone svejedno traži da se svaki put kad se stavi nova SIM kartica u njega priključi na iTunes i internet kako bi se autorizirala inače neće radit. Sve je to ok, ako nisi negdje na putu pa kupiš lokalnu prepaid, a nemaš laptopa sa sobom.
08.02.2010 | 11:05
Sank je napisao:
Onda san naravno ja sebi kupil novi iPhone 3GS 32Gb, ali ovaj put otključan. Priključil san ga na moj iTunes na isten PCju i napravil Sync aplikacija. Osim nekolicine kao što je Skype, Truphone, Pro RSS, AppVee, Weather Pro, Bloomerg, iCarRadio i još nekih, ostale su se upucale, ali im se slikica ne pokazuje na ekranu. Probal san ih obrisat iz iPhonea i iz iTunesa pa ponovo downloadirat, ali neće pa neće. Iako se instalira na iPhone neće da se pokažu na ekranu.

Spoji telefon sa iTunesima, restoraj na početak i onda ga autoriziraj na svoj account. Kreni sve iznova i nemoj koristiti backup.

Ženin isto tako sinkaj sa svojim accom da dijelite programe i to je to.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.02.2010 | 15:20
Hvala na odgovoru. Ako sam dobro razumio samo moj iPhone moram napravit restore bez backup-a, pa ga onda opet syncat s mojim accountom, a ženin samo syncat aplikacije, jer njezim imenik je drugačiji pa ga ne bih htio mijenjat.

Hvala još jednom pa ću probat.
04.03.2010 | 11:40
Imam iphone G3, zelio bi kupiti novi G3S. Zanima me dali ovaj novi mogu spojiti na moj stari racun na iTunsu, ili trebam otvoriti novi racun za njega, odnosno kako iTuns prepoznaje iphone po serijskom broju ili po sim kartici? Ako netko zna molim za odgovor.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.04.2010 | 13:30
Pa ja sam taj moj novi 3GS bio spojio na moj account na iTunesu samo sam imao gore navedeni problem što mi se dosta aplikacija nije htjelo pokazat na springboardu iako su bile uredno prebačene u memoriju iPhonea. Onda jedno vrijeme nisam spajao 3GS na komp i pred neki dan kad sam ga konačno poželio syncat nisam mogao jer su mi iTunesi javljali poruku:

"iTunes was unable to load data class information from sync services"

To mi se dogodilo i na PC-u koji sam do sada koristio za spajat iPhone, a i na novom laptopu.

Kako mi pomoć na Appleovim stranicama baš ni pomogla, onda sam na kraju napravio slijedeće:

Prvo sam iskopirao "iTunes" mapu di se nalaze sve aplikacije i muzika sa PC-a na laptop, a isto tako i windows kontakte i slike. Onda sam napravio restore iPhone-a i onda syncao kontakte, aplikacije, muziku i slike i sve je prošlo OK.

Nakon ove akcije sad mi sve moje aplikacije ponovo uredno rade. Što se dogodilo i zašto mi se nije htio 3GS spojit na iTunes nemam pojma, ali glavno je da sada opet sve radi kako treba
  • fr@nc
  • Posjetitelj
13.04.2010 | 19:22
Dragi moji !
Imam Iphone 3G, 8 GB, uradio sam mu update (nesto najgluplje sto sam ucinio) na iTunes-u na 3.1.3, napravio sam Jailbreak, iPhone sada nema wi-fi mreze i naravno ne moze ocitat GSM (SIM karticu) jer ne razumijem se ali vjerojatno nije podrzan baseband od strane 3.1.3 update pa me zanima jel postoji nacin i kako da mi proradi !!??
Uradio sam restore i downgrade na prijasnje upadate ali ovaj zadnji ostaje pa vidim da to ne pomaze... Ako mi netko moze dat neki odgovor bio bih mu zahvalan (bar malo nade ) !!!!

Verzija : 3.1.3 (7E18)
Modem firmware : 05.12.01

HVALA UNAPRIJED !
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.04.2010 | 20:19
Drag moj fr@nc,

ako ti tvoj 3G ima stari bootrom onda ima nade vidi link:

http://www.redmondpie.com/unlock-iphone-...-3gs-with-blacksn0w/

tu ćeš naći sve što treba da udahneš novi život svom iPhoniću
Nadam se da će pomoći
  • fr@nc
  • Posjetitelj
13.04.2010 | 20:59
Hvala puno Sank na link-u, ali ima jedan problem, nemam wi-fi mreze da bih usap preko cydia-e, zato gledam nacin da to uradim dok je povezan sa laptopom. da instaliram neki program pomocu kojeg bi to napravio, a evo svakako gledam na you tube-u, razlicitim stranicama i forumima, svi imaju rijesenje preko cydia-e, ja to ne mogu nikako napravit, imas/imate li ista drugo u planu !?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.04.2010 | 22:25
fr@ncek,

imaš pravo, oprosti. Ti si ga već jailbrejkal, al ti WIFI i SIM ne rade. Na žalost za modem firmware 05.12.01 nema za sada unlocka koliko ja znam, a jedino mi nije jasno zašto ti WIFI ne radi? Želio sam biti od koristi, a nisam htio biti uništavatelj nade. Na žalost bojim se da nade nema.

Ima li neko da je uspio unlockat 05.12.01?
  • fr@nc
  • Posjetitelj
13.04.2010 | 23:42
Sank, ipak ti hvala , sta drugo da kazem......Cekat cu i samo se nadat da ce bit brzo, btw., Wi-Fi mi je prestao radit i na verziji prije mislim na 2.2.1, tako nekako, ne mogu bit siguran....
Citao sam po forumima da Wi-Fi čipovi na pojedinim iphonima ne valjaju, da se pregriju i tak slično i onda sam se prestao s tim zamarat, ali sad, kad nemam jailbreak za ovo....E sad mi vec nije svejedno..... Uglavnom ekipica nek se netko javi ako imao sličan slučaj i uspio ga riješit !!!

HVALA SVIMA
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 44 minuta
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO