iphone sync
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iphone sync

26.05.2010 | 18:58
Imam problem u sihronizaciji svog iphona sa računalom.
Uredno sam napravio registraciju iphone uređaja i obilježio sve postavke koje želim sihronizirati u iTunes-u.
Na ekranu se pojavi poruka da je sihronizacija u tijeku.
Kad nakon sihronizacije idem pogledat kontakte u njima nema niti jednog odnosno ništa nije prebačeno sa računala na iphone.
Može pomoć?
26.05.2010 | 22:10
To i meni grbavo ide. Imam MobileMe uslugu i bas ne sljaka nalbolje.
26.05.2010 | 23:32
Meni radi dobro. Da li ste u Sistem preferencesima MobileMea označili što hoćete sinkati?
System Preferences-MobileMe-tab Synk i označiš što želiš sinkati. Označiš i kvadratić Synchronize with MobileMe- Automaticlly. To bi trebalo biti to.
27.05.2010 | 12:54
a šta se ne može napraviti sync bez mobileme-a ..recimo samo preko iTunes-a
27.05.2010 | 13:03
Može. Opet u otvorenim tabovima iTunesa (koji se otvore kada priključiš iPhone), označiš što želiš sinkati.
27.05.2010 | 14:19
označeno je u tabovima kaj želim sinkati ali ne radi ..mislim da sam nešto zaboravio napomenuti ..ovaj moj iphone nije novi nego je već korišten ..dali ja moram u iTunes-ima napraviti novi accaunt i kako (bez prijave kreditne kartice)
27.05.2010 | 16:52
Da, trebao bi napraviti novi account za iPhone, tj. novu registraciju iPhone korisnika. iPhone prepoznaje samo jedan kompjuter kao "maticni" te onda sa njega (preko iTunesa) mozes prebacivati muziku, filmove, address book i ostalo...

Sto se tice accounta na iTunesu, mozes napraviti US account bez da prijavis kreditnu karticu (onda ces moci skidati samo besplatni sadrzaj ili ako zelis kupovati, narucis preko interneta ili prijatelja u USA iTunes Gift Card). Postupak za otvaranje US iTunes accounta mozes vidjeti na ovoj stranici http://support.apple.com/kb/HT2534

Nadam se da sam bio od pomoci.

Ako zapnes, javi se....
27.05.2010 | 19:31
još uvijek neuspjevam sinkat ..evo postupaka koje sam napravio ..napravio sam novi account na iTunesu (US account) ..zatim sam napravio restore iphone uređaja ..i nakon toga ga prijavio kao novi iphone i obilježio šta želim sinkati ..ali i dalje ne sinka ..
27.05.2010 | 19:52
Lijepo si nam rekao, nije novi mobitel.

Spoji ga na iTunese i označi RESTORE, tj da ti ga obriše skroz i postavi sistem na nulu.
Zatim se registriraj na Croatian App store - to ti je bolja solucija od US Storea, mirniji si. Možeš i bez kreditne, samo odabereš None.

Zatim sve poklikaj što želiš sinkati, skini sa App storea nekoliko besplatnih programa i igara da ti ne bude dosadno i uživaj.

Prije svega, samo da te pitam: koja generacija iPhonea? Da li je jailbreakan? Na kojem provideru si?
27.05.2010 | 22:20
evo prvo da odgovorim ..radi se o 3g modelu ..telefon je kupljen u t-com centru ..samo je sad drugi sim u njemu ..mislim da sam sve napravio kako si opiso (samo sam otvorio account preko US storea i nisam skinuo nikakvu aplikaciju) i opet neće sinkat
28.05.2010 | 13:58
kiki77 je napisao:
evo prvo da odgovorim ..radi se o 3g modelu ..telefon je kupljen u t-com centru ..samo je sad drugi sim u njemu ..mislim da sam sve napravio kako si opiso (samo sam otvorio account preko US storea i nisam skinuo nikakvu aplikaciju) i opet neće sinkat

Ako je legano na T-comu onda nemaš što razmišljati i filozofirati.

Spoji ga na iTunes. Označi ga pod Devices, stisni restore. Sve obriši i počni od nule.

Kad te pita za Account, odaberi Croatian App Store i registriraj se sa pravim imenom i prezimenom, ništa te ne košta.

Kad završi proces i kad ti ga updejta sa svime, zadnja verzija OSa naravno - (to je odmah gumb iznad), pa će ti skinuti i T-mobile postavke.

Tada sve mora raditi i točka.

Samo pazi, ako nemaš iPhone tarifu već neku običnu, ne budi bedast, odi do T-mobilea i uzmi ako već ne iPhone tarifu onda neki data paket od 500 MB mjesečno ili manje, pa si miran. A iPhone će ti služiti kako treba.
28.05.2010 | 22:50
prvo da zahvalim na pomoći ..al još uvijek ne uspjevam

nakon što napravim restore otvori se prozor set up your iphone i piše an iphone has been synced with this computer i nudi

set up as new iphone ili restore from the backup of: ....
odaberem prvu opciju
u novom prozoru traži ime iphnea i nudi dali želim autom. sync ..ja stavim kvačice na sve i kliknem done

i onda kreće sinkanje ..a nigdje me nije pitao za account

dali da otvorim novi account na Croatian App store prije nego što radim restore ..s tim da sam svoju email adresu kao id potrošio kod us registracije pa bi sad trebao staviti drugi id ..dali taj drugi id mora biti email adresa ili mogu izmislit nekakvu
29.05.2010 | 12:42
kiki77 je napisao:
nakon što napravim restore otvori se prozor set up your iphone i piše an iphone has been synced with this computer i nudi

set up as new iphone ili restore from the backup of: ....
odaberem prvu opciju
u novom prozoru traži ime iphnea i nudi dali želim autom. sync ..ja stavim kvačice na sve i kliknem done

i onda kreće sinkanje ..a nigdje me nije pitao za account

Sve dobro radiš - ali da, ulogiran si na taj US Store, možda je do toga?
Izlogiraj se prvo općenito sa App Storea prije nego uopće spajaš mobitel.
Svakako kao što si rekao, na svako pitanje idi za opcijom da od nule sve napraviš.
Kod sinkronizacije ti on povuće te podatke s US Storea, pa možda tu zeza?

dali da otvorim novi account na Croatian App store prije nego što radim restore ..s tim da sam svoju email adresu kao id potrošio kod us registracije pa bi sad trebao staviti drugi id ..dali taj drugi id mora biti email adresa ili mogu izmislit nekakvu

Pa imaš valjda još koju adresu koju koristiš? Nemoj izmišljavati, trebat će ti za potvrdu.
Uglavnom, izlogiraj se skroz, iskopčaj telefon, u iTunesima odi na Croatian App Store - to ti se bira sastrane.
Spoji telefon i idi step by step, od nule, napravi acc kad ti ponudi i sve. Mora raditi.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 21 minuta
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO