19.10.2010 | 01:56
tino1 je napisao:
Molim te objasni mi ovo malo:
1. Sa MyWi moj IPhone 3g postaje modem koji spaja sve na Net preko 3G- i ili EDGE-a?
MyWi pretvara iPhone u WiFi pristupnu točku na koju se onda mogu spojiti laptopi, iPadi i svi oni uredjaji koji koriste WiFi te tetheringom ići na internet preko mobilne mreže. Može se spojiti i više uredjaja u isto vrijeme.
2. Radi li to sa mojom T-Mobile karticom 300 ili moram imati Web'n Walk karticu u njemu?
To može raditi sa svakom SIM karticom koja ima uključen i prijenos podataka, dakle pristup internetu pa dakle i iTarife.
3. Koja je najjefitnija varianta takvog jednog poduhvata?
Iskreno, nisam puno proučavao cijene, ali ja imam Web 'n Walk bez pretplate sa cijenom 1Mb od 0,25 Kn, pa platim samo koliko i potrošim. Za realizaciju je potreban iPhone 3G sa minimalnom verzijom iOS-a 3.1.3 jailbrekan i preko Cydie kupljena aplikacija MyWi koja košta 19,99 USD. Prije se je prodavala preko "Rock My Phone", ali sad se može skinuti preko Cydie i platiti PayPalom naprimjer.
4. Koje je najbrža i sa najvećim Volumenom?
Ne znam točno na kakav volumen misliš, ali mislim da sam na to već odgovorio
5. trebam li išta instalirati na moj Mac?
Na Mac ne trebaš ništa instalirati, kao ni na bilo koji drugi uredjaj. Kad se na iPhonu uključi MyWi samo se treba preko WiFi na njega spojiti isto kako se spaja na WiFi rurtere.
Šta ti preporučuješ?
Hvala.
Pa sve zavisi što ti treba. Meni treba da na ljetovanju mogu sa svojim WiFi iPadom surfati po internetu na plaži ili u apartmanu, a moja žena i djeca sa drugim iPadom pa da se ne moramo natezati tko će koliko i kada. Pored toga možemo ga koristiti da igramo igre umreženi preko WiFi, a i ne moram prebacivati crtiće i filmove na iPade nego preko WiFi uz pomoć Air Video aplikacije možemo ih gledati sa laptopa streamingom