Bluetooth
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bluetooth

25.11.2010 | 13:37
Može li mi netko objasniti Apple-ovu filozofiju zašto ne daju slanje datoteka preko bluetooth-a? Zanima me samo razlog.

Znam da iPhone nema file management, ali su mogli barem napraviti slanje slika koje ja uslikam kao i primanje slika s drugih mobitela. Ima brdo aplikacija za slanje između drugih iPhone-ova (kao i iPadova i svih i-jeva), ali nemaju svi iPhone-ove. Znači, može se. Isto tako, zašto ne daju stavljanje nekog mp3-ja za melodiju?

To su neke banalne stvari koje sam mogao raditi i s mobitelom od prije 5 godina, a moj "pametni telefon" to sad ne može.
25.11.2010 | 14:02
pa za bluetooth... hm.. jailbreakaj ga pa ces imat bluetooth... i stvarno radi ...
a sto se tice mp3. moes stavit tj. preko iTunesa moes kupit melodiju kao ringtone. vjerujem da je najvise iz razloga zastite autorskih prava :)tj. jedini razlog
25.11.2010 | 14:16
Ne moraš Jailbrekati ništa...

Za BT imaš BT Mania

za MP3 kao Ringtone imaš MP3 2 Ringtone 4 FREE

Obje aplikacije su FREE i na iTunes Storeu ...
25.11.2010 | 14:27
@piko

Customer Reviews
Keeps crashing

by Aeaeren

When trying to send pics the program crashes. Also they need to quit pushing their other crap inside of the app.
Does not work !!!

by eranfrai

Don't download !!!
bad

by pie crust

it crashs every time i try to send a picture
25.11.2010 | 14:28
to sam mislio na BT Maniu
a i to su sve programi za medusobno slanje izmedu iPhonova
25.11.2010 | 14:40
sanjin12 je napisao:
to sam mislio na BT Maniu
a i to su sve programi za medusobno slanje izmedu iPhonova

aha .... za BT Maniu nisam gledao ..... ja ionako imam samo iUređaje pa nisam obraćao pažnju.... ono crap i sl. zaboravi, ljudi u 99% slučajeva pišu kada nešto ne radi kako su si oni zamislili, .... meni radi OK.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.11.2010 | 15:23
Bluetooth na iPhoneu i ostalim iUređajima je ograničen po pitanju razmjene datoteka i obično radi samo uz pomoć dodatnih aplikacija. Sve aplikacije skinute sa App Storea omogućuju razmjenu uglavnom slika samo između iUređaja.

S druge strane, ako je iUređaj jailbrekan to definitivno ništa ne mijenja po pitanju bluetootha. Eto, ja imam jailbrekan 3G sa iOS 3.1.3 i isto neće da se npr. spoji sa ženinim Ericssonom W205 i da razmjeni koju fotografiju.

Možda postoji nekakva aplikacija na Cydie da to omogućava, ali je ja do sada još nisam pronašao, osim nekih koje tek glume to isto.
25.11.2010 | 16:56
jesi stelao Open SSH
jer ja sam isto uspijevao samo se spojit ... al nakon toga radi bez frke.. i preko diskAida sve rijesavam
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.11.2010 | 17:39
sanjin12 je napisao:
jesi stelao Open SSH
jer ja sam isto uspijevao samo se spojit ... al nakon toga radi bez frke.. i preko diskAida sve rijesavam

Provjerio sam to što navodiš. DiskAid radi samo preko USB kabela, a ovdje pričamo o bluetoothu. Vidi temu

Malo sam cydiao i pronašao sam iBlueNova app. Košta 5,99$, ali je problem što se trenutno ne da ništa skinuti sa iSpazioRepository.com. Da li je neko naišao na sličan problem zadnje vrijeme i možda pronašao rješenje?
25.11.2010 | 18:11
Pa zakaj vam je toliko vazno da s BT-om razmjenjujete nesto? Neka posiljaoc posalje na e-mail. Znam u cemu je stos, svi bi htjeli biti jebeni i posteni. E-mail je skup, ko bi to placao, a telefon od 4k kn je OK kupiti. Isto je i s filmovima, muzikom, programima...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.11.2010 | 18:22
zabac je napisao:
Pa zakaj vam je toliko vazno da s BT-om razmjenjujete nesto? Neka posiljaoc posalje na e-mail. Znam u cemu je stos, svi bi htjeli biti jebeni i posteni. E-mail je skup, ko bi to placao, a telefon od 4k kn je OK kupiti. Isto je i s filmovima, muzikom, programima...

Iako si u pravu, ipak je to samo djelomično. Ponekad je zgodno izmjenit par fotografija preko BTa, naročito ako si u roamingu, a nigdje WiFija ni za lijek. Ja npr. prvi ne bih platio 6 eura za pristup WiFiju na aerodromu samo da bih s nekim izmjenio par fotografija ili neki dokument. Možda si baš zato mogu priuštit tri iPhonea?
25.11.2010 | 18:23
@sank
nisi mi razumio ... diskAid koristim kada to sto dobijem trebam prebacit na komp i tako dalje...
a sto se tice bluetootha opcenito, ne koristim ga ...dakle slazem se sa zabcem.. sve se moze poslat preko maila ..pa si na miru
25.11.2010 | 18:25
Sank je napisao:
Možda si baš zato mogu priuštit tri iPhonea?

predobro... lajk
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.11.2010 | 18:29
sanjin12 je napisao:
@sank
nisi mi razumio ... diskAid koristim kada to sto dobijem trebam prebacit na komp i tako dalje...
a sto se tice bluetootha opcenito, ne koristim ga ...dakle slazem se sa zabcem.. sve se moze poslat preko maila ..pa si na miru

Ma sve to stoji dok si doma u HR ili dok imas pristup na WiFi, fino zakačiš na mail i hop! Ipak, a što kad se nađeš u situaciji da biš poslao nešto preko maila, a u roamingu si, a nigdje WiFija? A čovjek kome biš to htio poslat stoji kraj tebe sa Samsungom u ruci i upaljenim bluetoothom?
25.11.2010 | 18:34
razumijem potpuno..
kada sam kupovao prvi iPhone to mi je bio full problem i u principu zbog toga sam ga i jailbreakao ... dok sam rijesio SSH, mac puta mi je otisao u Safe mode i tako .. al isplatio se ...
al 4. je cisto firmware..

pa ono.. najbolje je imat neki mob low-budget samo sa bluetoothom za to .. .tipa SE T200 ili T210
25.11.2010 | 18:42
To je situacija gdje onih 6 eura iskoristis da drmnete svako pi pivu ili dvije (ovisi o kojoj se drzavi radi).
Rijesenje je kupnja super turbo jeftilen mobitela Sony Ericsson recimo za takve prilike, pa ti tri iPhonea ne trebaju.
Isto tako mogu pitat zakaj se SE W880i ili G503 ne zele sinhronisirati se s Macom??? Koji proizvod je govno?
Nokia je radila rusvaj na kompu (6230 mislim), P990i samo je kontakte sinkao. Nokia 7650 nije nikako htjela ni na MAC ni na PC.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.11.2010 | 18:44
Pa napisao sam već za jailbrekan iPhone ima rješenje u vidu aplikacije iBlueNova i košta preko Cydie 5,99 USD. Ja sam je i platio, ali je ne mogu probat jer trenutno se neće skinut jer iSpazio ima problema

Pisao sam im pa ćemo vidit. Jel neko iBlueNovu već probao ili nije?
25.11.2010 | 23:26
zabac je napisao:

Nije cilj slati na email. Ima slučajeva kad nisi pokriven wlanom, ili ako koristiš 3g jednostavno drugi uređaj koji je pola metra od tebe nema wlan, a treba poslati jednu jedinu sliku.

sanjin12 je napisao:
pa ono.. najbolje je imat neki mob low-budget samo sa bluetoothom za to .. .tipa SE T200 ili T210

Je, onda mi ni ne treba iPhone kad low-buget nema kameru kao iPhone

@piko - hvala za aplikaciji za melodije. isprobam to.
26.11.2010 | 10:06
Na Cydiji postoji program iBluetooth koji omogućuje slanje datoteka na ne-iUređaje preko Bluetootha, ali se plaća. Postoji i trial verzija pa se može isprobati prije kupnje. Upute za instalaciju, podešavanje i slanje možete pronaći ovdje.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.11.2010 | 10:34
Goc98 je napisao:
Na Cydiji postoji program iBluetooth koji omogućuje slanje datoteka na ne-iUređaje preko Bluetootha, ali se plaća. Postoji i trial verzija pa se može isprobati prije kupnje. Upute za instalaciju, podešavanje i slanje možete pronaći ovdje.

Ma super! Slično ko iBlueNova koju sam već prije naveo. Jesi li možda probao skinuti? Kao što napisah, iSpazio repozitorij već nekoliko dana ne radi, možda i duže, a ovi bluetooth alati se od tamo skidaju što znači ćorak za sada!

Ima li tko sa jailbrekanim iPhoneom da ima sličnih problema sa Cydia i iSpazioRepo.com? Dovoljno je da podignete Cydiu i vidite da li će vam javiti grešku da ne može doći do iSpazioRepo sadržaja?
26.11.2010 | 16:26
znam da ovo nije ta tema... ali zasto je svima toliko bitna kamera na mobitelu... inace ... moes i povecat rezoluciju na iPhone-u (ako ga jailbreakas naravno-jer je leca dobra) ..a
ali cinjenica je da ce ona kamera na mobu sa neznam koliko ima najvise 10 MPxa... ( za sada) biti gora od one na obicnom foticu kojih se sada da nac jeftino(ispod 100 eura)... upravo zbog objektiva i lece koje se ne mogu usporedit
znaci ne vidim smisao kupovanja mobitela zbog dobre kamere jer to ne valja ... (posluzi ali ...) )
26.11.2010 | 16:28
inace ovo je bilo za yawn pong-a
26.11.2010 | 16:43
sto se tice iBluetootha ...osobno sam ga imao i meni nije radilo .
mene je trazio dodatna podesavanja u ssh.. a sad ako nekome radi iz prve taj je sretnik.. a znam puno ljudi koji imali slicnih problema

p.s. napisao sam 3 posta bzvz... kako to spojit u jedan ... jaooooo )
26.11.2010 | 17:22
Ova rasprava je bezpredmetna kao i rasprava zasto Safari n iPhone-u ne moze prikazivati Flash animacije!
To je tako i gotovo.
Uvjek ima za i protiv razloga. Ako ste "Bogu iza nogu" i treba hitno nesto izmedju dva telefona poslati, pitam se kaj ce ovom drugom recimo slika koju je ovaj prvi poslao (tak nemre nist s njom napraviti, osim cuvanja i naknadnog prebacivanaj na komp)? Tj. zasto se ne priceka kad se dojde doma i posalje s e-mailom?
26.11.2010 | 20:25
Pa i tako su blizu jedan drugom (do 10m). Pokaži mu, a kasnije mejlaj ako mu se sviđa. I tako te slikice mobitelom nisu bogznašto:(
27.11.2010 | 03:10
@ sanjin12 - imam ja i canonov aparat i znam da je razlika neusporediva. ipak, iphone kamera ima dobru kameru za mobitel, a moj canon nije uvijek uz mene. to je razlog.

@ zabac - vidim da je ispalo tako. mene je samo zanimalo zašto to apple ne da? za flash apple kaže da troši dosta baterije i da su performanse bolje bez njega. koji je razlog za bluetooth?

"Tj. zasto se ne priceka kad se dojde doma i posalje s e-mailom?"

Zašto imati i mobitel kad se možeš malo strpiti i kad dođeš kući nazvati?!

Znam da je većini to normalno, ali ja sam novi s iphoneom i jednostavno to ne mogu shvatiti, pogotovo zato što mi još nitko nije rekao nijedan (dobar) razlog tome.
27.11.2010 | 11:55
Jobs je jednom prilikom rekao da je BT stara tehnologija koja nije dorasla brzinom mutlimedijalnom uređaju koji skladišti gigabajte podataka kao što je iPhone. Vjerojatno bi da "otvore ta vrata" mnogi komentirali kako je "sve to grozno sporo" i kako su "dobili nervni slom dok prebace dvije MP3-ice" itd... i onda Apple sve što ne radi onako kako oni misle da bi trebalo raditi jednostavno ne omoguće. Da, naravno da bismo mi tehnološki osvješteni znali da ima smisla poslati fotku na taj način, ali ne i filmić, ali hajde ti to objasni Lijepoj Frutili koja je upravo kupila svoj novi svemogući i najbolji na svijetu fensi-šmensi telefon.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.11.2010 | 12:50
@ dpasaric

Ovo sa bluetoothom ima smisla. Isto tako kao i što kaže da su optički mediji prošlost. I to ima smisla i ja to osjećam sve više kod kuće.

Više ne posuđujemo filmove na DVD-ima iz video kluba, već kad hoćemo nešto pogledati rentamo u videoteci Max-TV-a.

Već duže vrijeme nisam ništa spržio ni na CD ni na DVD jer sve što imam stoji mi na mrežnom disku uvijek spremno da pogledamo ili poslušamo. Jedino što još spržim na DVD ili sada zadnje vrijeme BlueRay su naše obiteljske snimke i slike jer sam malo paranoičan po pitanju pouzdanosti i trajnosti HDD-a

U autu imam CD exchanger, ali mi je jednostavnije uzeti iPod Shuffle sa sobom sa friško upucanom muzikom i samo ga spojim i svira. Ako ga i zaboravim, uvijek je tu iPhone da uskoči sa svojom bibliotekom

Ne znam da li ste čuli za Steveovu izjavu da niked neće napravit iPad s ekranom manjim od 10" jer da bi inače morali uz njega prodavati i brusni papir da se prsti našilje za lakše korištenje

Iskreno, to je prilično kontroverzna izjava, jer što onda sa ekranom iPhonea i novog iPoda? No, ipak, imao sam prilike imati u rukama ARCHOS 7 koji ima 7" ekran i nije ni izdaleka tako dobar po prikazu npr. web stranica, a i korištenje Stylusom je stvarno puno fluidnije nego prstima
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 25 minuta
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO