Stigao unlock za 3G i 3GS! 06.15
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Stigao unlock za 3G i 3GS! 06.15

29.11.2010 | 13:06
eto ljudi napokon sam docekao i uspio otkljucati svoj 3G. e sada kad mogu zvat i kad mogu staviti koju god ocu karticu imam jedno drugo pitanje.

Ja sam trenutno na vip-u. Kupio sam surf paket i kad odem npr na safari ne zeli mi na moblie internet. Tvrdi da nema internet veze.

E sada neznam dali je to samo radi toga sto je vip. Dali netko zna mozda zna u cemu je problem i dali se mozda to moze rijesiti.
29.11.2010 | 13:25
Pretpostavljam da treba podesiti one Data GPRS i ostale parametre. Bilo je o tome riječi na iPhone forumu...
PS: možeš li reći koji baseband si otključao i kojim alatom?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.11.2010 | 13:37
purica007 je napisao:
eto ljudi napokon sam docekao i uspio otkljucati svoj 3G. e sada kad mogu zvat i kad mogu staviti koju god ocu karticu imam jedno drugo pitanje.

Naravno pročitao si što se događa i koje su restrikcije nakon što instaliraš iPadov modem firmware 06.15 na iPhone?

Ja sam trenutno na vip-u. Kupio sam surf paket i kad odem npr na safari ne zeli mi na moblie internet. Tvrdi da nema internet veze...

Trebaš postavit APN kako slijedi:

VIP DATA postavke

Inače, što bi te koštalo da malo pretražiš forum? Meni je trebalo par sekundi, a upisao sam samo "VIP APN"
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.11.2010 | 13:43
MacSlavko je napisao:
...PS: možeš li reći koji baseband si otključao i kojim alatom?

Imaš upute na: Omizio.com, ali ja se ne bih žurio i svakako pročitaj koje su posljedice ako na svoj iPhone instaliraš modem firmware 06.15.00 sa iPada!!!
29.11.2010 | 14:09
Sank je napisao:

Imaš upute na: Omizio.com, ali ja se ne bih žurio i svakako pročitaj koje su posljedice ako na svoj iPhone instaliraš modem firmware 06.15.00 sa iPada!!!

postoji li, na vidiku, neko jednostavnije rjesenje?
29.11.2010 | 14:14
Sank je napisao:
purica007 je napisao:

Naravno pročitao si što se događa i koje su restrikcije nakon što instaliraš iPadov modem firmware 06.15 na iPhone?

Ja sam trenutno na vip-u. Kupio sam surf paket i kad odem npr na safari ne zeli mi na moblie internet. Tvrdi da nema internet veze...

Trebaš postavit APN kako slijedi:

VIP DATA postavke

Inače, što bi te koštalo da malo pretražiš forum? Meni je trebalo par sekundi, a upisao sam samo "VIP APN"

nisam bas skuzio koje su restrikcije. a gledao sam nisam stvarno nista nasao.

Koristio sam ti Pwngtool i Ultrasnow novi to je to. jedino sta je DevTeam reko da uzmem od iPada firmware.

I da morao sam to napraviti , updatati ga jer sam imao 5.14. firmware koji se nije mogao otkljucat. -.-"
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.11.2010 | 01:39
Tito je napisao:
Sank je napisao:

postoji li, na vidiku, neko jednostavnije rjesenje?

Zavisi što podrazumijevaš pod jednostavno. U svakom slučaju više sam puta ovdje na forumu ostavio linkove na čarobnjake za jailbreak i unlock i mislim da su ovi najpouzdaniji i najjasniji po pitanju što, kako i koji se može ili ne može

Jailbreak Čarobnjak
Unlock Čarobnjak
3GS Novi/Stari Bootrom kako provjeriti?

Činjenica jest da trenutno jedino rješenje da se unlocka 3g sa basebandom 5.14, 5.15 ili višim jest da se instalira iPadov baseband 6.15, ali to treba raditi sa svjesnim saznanjem da se iPhone sa takvim basebandom više neće moći vratiti u normalno stanje, neće se više moći upgradedati normalnim putem, te se definitivno gubi jamstvo jer se ne može spriječiti da Apple provjeri verziju basebanda iz kojeg će jasno vidjeti rabotu
  • korisnik1
  • Posjetitelj
30.11.2010 | 01:52
Imam jedno pitanje, stanje je ovakvo: http://goo.gl/7yVyh

Sto sto bi trebao ? (zelim otkljucat i jailbreakat 4.2.1, jer sam sad na sporom 4.0) svi kazu
"Certainly DON’T UPDATE to 06.15 if you don’t need to! Only do this if you need the unlock and you’re stuck on 05.14 or 05.15, and you’re willing to assume the above risks."

znaci nemam 05.14 ni 05.15 (imam 05.13) i ne dizem se na 06.15, nego samo kao sto je receno u postupku ovdje stisnem na sestom stupnju NO ? ( http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=13000= )

Hvala
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.11.2010 | 02:03
@korisnik1: pročitaj moj prethodni post i prati linkove koje sam pustio za čarobnjake, mislim da ne može biti jednostavnije. Ti ne moraš stavljati baseband 6.15 pa taj dio u čarobnjaku preskoči kako tamo piše. Kad ga jailbrekaš, na kraju tog čarobnjaka imaš link na unlock čarobnjak. SRETNO!

Ne znam di si našao taj f0recast, a i onaj link ti otvara neku vijest o nekom paketu misterijoznom, ali samo ti prati one čarobnjake i klikni na prave opcije i to je to.
  • korisnik1
  • Posjetitelj
30.11.2010 | 03:09
Ispricavam se zbog krivog linka, trebao sam ovo postati : http://goo.gl/1tASR , tu sam mislio na stupanj 6

Tvoj carobnjak me odveo do ovog linka : http://goo.gl/tdtBj
Dakle po ovom tvom carobnjaku cu skociti sa 05.13.04 i 4.0 firmware-a skociti na jailbraikani 4.2.1 firmware kojeg cu moci bez problema unlockati poslije ?
Hoce li to upgrade-ati moj baseband ? I koja je razlika izmedju rezultata ova dva carobnjaka (s obzirom da imam 05.13.04) ?

Frend mi se igrao s tim pa je zapeo i iphone mu je proveo 2 mjeseca u ladici, ne bi htio da mi se dogodi nesto slicno zato zelim sve dobro ispitati prije nego sto napravim ista

Hvala, u svakom slucaju !
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.11.2010 | 09:52
@korisnik1: onaj "moj čarobnjak" ti jasno piše ako želiš unlockat svoj iPhone i želiš jailbrekat ga na 4.2.1 , ali ti je sada instaliran niži iOS 4.0 onda moraš koristiti Pwnage Tool za jail break. Da si mi prvi puta poslao ispravan link onda bih i ja tebi napisao da si na dobrom putu

S obzirom da si mi dao krivi link, ja sam tebe poslao na ispravni čarobnjak, ali da bi sve ispalo dobro moraš jako pažljivo čitati što tamo piše i poznavati svoj iPhone jako dobro da znaš odabrati ispravan put.

Ako sa Pwnage Toolom podigneš iOS sa 4.0 na 4.2.1 onda ti neće dirati baseband.
  • korisnik1
  • Posjetitelj
01.12.2010 | 04:21
Sve je proslo uredu, hvala jos jednom...
01.12.2010 | 09:34
Što mislite o onim raznim Unlock metodama koje se nude na raznim stranicama (www.unlockiphoneios4.com/ ili iphone.unlock.no/ i sl.)?
Je li netko probao/čuo nešto o tome? Ja bih to platio, ali nisam siguran radi li... Mislim; ako Dev-Team nije uspio Unllockati, kako onda ovi to izvedu?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.12.2010 | 11:18
MacSlavko je napisao:
Što mislite o onim raznim Unlock metodama koje se nude na raznim stranicama (www.unlockiphoneios4.com/ ili iphone.unlock.no/ i sl.)?
Je li netko probao/čuo nešto o tome? Ja bih to platio, ali nisam siguran radi li... Mislim; ako Dev-Team nije uspio Unllockati, kako onda ovi to izvedu?

Ja sam probao i to ti je čista varka. Prodaju muda za bubrege, rog za svijeću itd. Jedino pravo riješenje je od Dev Teama i tko ne želi zeznuti svoj iPhone bilo bi najbolje da se drži njihovih savjeta. Pored toga je i besplatno.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.12.2010 | 11:25
Kad smo već kod tih raznih prodaju muda za bubrege sajtova, savjetujem instalaciju WOT dodatka za vaš internet preglednik:

WOT download

Ovaj dodatak pokazuje kako su pojedine stranice na internetu ocjenjene od strane surfera. Mislim da su ocijene u velikoj većini pouzdane, a i vi svojim iskustvom možete doprinijeti većoj sigurnosti interneta. Ja to već činim više od dvije godine
01.12.2010 | 12:23
@ Sank, jel se WOT sam instalira u Safari? Nigdje ga ne vidim.
Drugo, mislim još pričekat, ako izađe čisti JB i Unlock za 3GS. Imam i pitanje, dal da dignem na 4.2 sa 4.1 jer mi se čini svejedno, ako ima nekih boljih opcija sa 4.2. Inače Bootrom je novi (hvala na linku). Baseband je 05.14.02 pa mi izgleda da je u istoj poziciji za Unlock kao i 05.15.
01.12.2010 | 13:08
Ostani na 4.1 jer nista novo ne donosi,sto se tice unlock-a za 05.14.02 nece ga biti jos zadugo.Tako da ti je jedina varijanta dizanje BB sto u ovom trenutku nebih preporucio ako ti bas ne gori.Ja sam od prije 2 dana(izlaska 06.15.00) otkljucao 7-8 mobitela i svima radi tj funkcionise super.do tebe je
01.12.2010 | 14:55
Pozdrav svima, nov sam na forumu. Oprostite ako pisem u krivu temu. Imam iphone 4 i updateo sam ga na ovaj zadnji soft 4.2.1 i baseband mi je 03.10.01. Dali je to u redu? dali je baseband i MODEM FIRMWARE ista stvar? Hvala
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.12.2010 | 01:23
jzelko je napisao:
@ Sank, jel se WOT sam instalira u Safari? Nigdje ga ne vidim.

Samo idi na Safari Extensions i klikni na WOT da se instalira i onda će te samo pitati da otvoriš svoj korisnički račun da možeš i ti ocjenjivati stranice koje posjetiš.

Drugo, mislim još pričekat, ako izađe čisti JB i Unlock za 3GS. Imam i pitanje, dal da dignem na 4.2 sa 4.1 jer mi se čini svejedno, ako ima nekih boljih opcija sa 4.2. Inače Bootrom je novi (hvala na linku). Baseband je 05.14.02 pa mi izgleda da je u istoj poziciji za Unlock kao i 05.15.

Ne vidim neki razlog da instaliraš OS 4.2 jer za 3GS ne donosi ništa specijalno novo, a AirPrint ionako ne radi osim trenutno sa jednim ili dva modela printera od HaPea. Jailbreak se već može napravit i za MACa možeš koristit Limera1n, GreenPois0n ili pak PwnageTool.

Za unlock ćemo se morati malo strpiti ako ne želimo zafrknuti buduće update, a eto možda i ugrađeni GPS.
02.12.2010 | 10:58
Dečki, hvala na odgovorima. Ionako sam za sada na 098 pa Unlock ne trebam, a ostalo neka stoji. Uvijek ima vremena. Strpljen, spašen !
03.12.2010 | 03:13
ja imam ogromnih problema s updejtanjem svog iphonea....
nemogu napraviti uopce update na 4.2.1 nikako izbaci mi error 1015 i baci me u recovery mode iz recovery mode ne mogu nista napraviti ni restore ni ista pametno.. uvijek mi izbaci error i stuck... jedino kaj mogu napraviti je preko redsnowa nekako pokrenuti ios ponovno iako kao source uzmem 4.2.1 on meni stavi 4.0 i uzasno steka sve i sve trza i anoying je... kasnije sam ponovno probao sve i sada me samo baca u recovery mode i ned ami nista da radim kaj god da napravim uvijek recovery mode -.-
03.12.2010 | 09:50
RayezFou je napisao:
nemogu napraviti uopce update na 4.2.1 nikako izbaci mi error 1015 i baci me u recovery mode iz recovery mode ne mogu nista napraviti ni restore ni ista pametno.. uvijek mi izbaci error i stuck... jedino kaj mogu napraviti je preko redsnowa nekako pokrenuti ios ponovno iako kao source uzmem 4.2.1 on meni stavi 4.0 i uzasno steka sve i sve trza i anoying je... kasnije sam ponovno probao sve i sada me samo baca u recovery mode i ned ami nista da radim kaj god da napravim uvijek recovery mode -.-

I meni se desilo isto, prvo sam podignuo sa 4.0.2 na 4.1(baseband 06.15.00) preko redsnowa i odključao sa ultrasn0w. Trošio mi je bateriju abnormalno pa sam onda nažalost išao podignuti preko iTunesa na 4.2.1 i završio sA greškom 1015 i u recovery loopu. pokušao sam sve žive i mrtve fore za izlaz iz recovery moda al nejde pa nejde, čini mi se da je brickan.
Ima neko nekakav fix?
03.12.2010 | 19:58
Izbacili su novi Redsn0w sa fixom za bateriju/zagrijavanje. GPS fixa još nema.

BTW, ja neću napraviti unlock na ovakav način. Nadam se da će naći alternativni put jer na ovaj način nema nazad. Ni restorea. Ni updatea. Drastično.
03.12.2010 | 22:38
GANDALf je napisao:
Izbacili su novi Redsn0w sa fixom za bateriju/zagrijavanje. GPS fixa još nema.

BTW, ja neću napraviti unlock na ovakav način. Nadam se da će naći alternativni put jer na ovaj način nema nazad. Ni restorea. Ni updatea. Drastično.

ja sams e zeznuo da trebao sam ostat na 4.0 dok sam mogo ... iako mi je bio malo usporen mob nije mi se trosila tolko baterija evo bas sam danas ujutro uspio napraviti restore vise ni sam neznam kako ali jesam i sada mi je na 4.2.1 bootrom 6.15 onak sluso sam muziku normalno cijelo jutro do faksa i kasnije do doma... na poslu sam nesto prcko po netu i bila je jos puna baterija spremio sam mob u đep i nakon onako pola sata pogledam baterija an 20% onak samo je skocila odjednom na 20% sa recimo 80% koji k*?
05.12.2010 | 02:19
Ja da pookucam jos nemam problema meni on radi super , guta bateriju jedino kad sam na wi fiu i igrice muzika i ne bas tako strasno. A sad JBo sam ga preko pwnage toolsa na OSXu i ultrasnow unlock. A sta se tice updatanja samog iphone softvera kad bude neso dolazilo novo cekat cu da lijepo dev team to objavi i updatati opet preko pwnage tolsa. Iako sam zadovoljan sa ovime trenutnoda me uopce ne interesira novi iOsovi makar neznam sta napravili. ))
05.12.2010 | 11:43
zaja je napisao:
RayezFou je napisao:

I meni se desilo isto, prvo sam podignuo sa 4.0.2 na 4.1(baseband 06.15.00) preko redsnowa i odključao sa ultrasn0w. Trošio mi je bateriju abnormalno pa sam onda nažalost išao podignuti preko iTunesa na 4.2.1 i završio sA greškom 1015 i u recovery loopu. pokušao sam sve žive i mrtve fore za izlaz iz recovery moda al nejde pa nejde, čini mi se da je brickan.
Ima neko nekakav fix?

Ima fix pogledaj na
www.ajfon.rs
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 15 minuta
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO