Besplatna navigacija GPS
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Besplatna navigacija GPS

21.12.2010 | 19:53
Jer postoji mozda besplatna navigacija gledao sam neke aplikacija i dosta su skupe
pa ako slucajno ima negdje...
21.12.2010 | 21:01
Osobno koristim Navigon i zadovoljan sam. Imam iPhone 3G i 4.2.1. Od besplatnih aplikacija imam MotionX GPS Lite i Google Maps. Ne znam za druge vrste aplikacija, ali kod navigacije vrijedi "koliko para toliko muzike". Navigon, kao i TomTom ili iGo, je turn by turn navigacija sa 3D prikazom, izračunom udaljenosti, prikazom brzine. udaljenosti od cilja, vrlo dobrim mapama pogotovo većih gradova. U mom slučaju mogu potvrditi da me je pravilno naveo nekoliko puta kad mi je stvarno trebalo (Rijeka, Split, Makarska, Varaždin). Ima točke interesa (point of interest) i Odvedi me kući opciju. Pretpostavljam da slično ili isto vrijedi i za TomTom i iGo. Ostale besplatne navigacije su u stvari igračke i mislim da se ne bi trebao oslanjati na njih.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.12.2010 | 21:48
Po meni, turn by turn navigacija je zesca pusiona..

posjedujem dedicated uredjaj koji uskoro navrsava 5 godina (uredno updejtane mape), ali ja jednostavno ne vjerujem masinama.. al to dolazi od toga da ne vjeruje
ljudima, a ljudi su napravili masine..

po meni je najbolji niti jedan navigacijski soft ne vrijedi novaca koje traze jer se dogodi precesto neki radovi (npr) poremete njegovu logiku..

al onaj dio koji dolazi uz sami uredjaj, google maps, je dovoljan za iole razumnog covjeka jer se odredi odrediste i isplanira put.. i onda se uzdas u sebe samog..

osobno imam motiongpsx sa lijepom mogucnoscu spremanja mapa sto se pokazalo mrak u roamingu i u ulozi pjesaka i vozaca.. imam mapu i snalazima se..

ponavljam: NE vjerujem glasu koji mi kaze Skrenite desno na racvalistu ( u slucajevima kad postojimogucnost da je u krivu) jer, ruku na srce, nisu uvijek u pravu..
22.12.2010 | 01:09
Potpisujem Dijete u svakoj rečenici !

Ono što nudi native app , uz malo mozga sasvim je dovoljno, bar meni ,a nije da neputujem,

Treba čuvat lovu !
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.12.2010 | 09:41
Goan25 je napisao:
...Treba čuvat lovu !

Tako je, treba čuvat lovu tako da na kraju drugi s njom uživaju ili pak da propadne, što je kod nas čest slučaj, pa da na kraju nitko ne uživa

A još je najbolje kad ju nemaš pa nema ni dileme potrošit ili ne, ni straha od gubitka
22.12.2010 | 11:50
Meni osobno turn by turn navigacije jako puno pomognu.

Ne kazem da slijepo slusam skreni lijevo, skreni desno, ali izuzetno je dobro znati tocnu udaljenost i smijer u kojem trebas ici. Pogotovo u velikom i nepoznatom gradu...

A i veseli me kada moja mala kcerka pita, "tata jesmo li skoro stigli" da joj tocno mogu reci koliko je jos ostalo do cilja )
22.12.2010 | 17:46
Ja bum svoje peneze v grob nosil. Nist nem ostavil. Hizu bum z kiselinom polijal i to u zadnjem smrtnom hropcu. Nist neju dobili.
Doma sam i zarulje stavil od 12V da manje trose. Radio sluzam skroz na tiho, tak da uho moram prisloniti. Centralno je za susede da vidiju kak ja imam a oni nemaju, skroz novo, nikad paljeno. Antemu sam na krov stavil za TV, tak da misle kak imam televiziju. Igarazu sam zazidal i to za tri auta, oa nek se zdereju.
Imam ja penez, ali nedam. LOL
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.12.2010 | 17:54
zabac je napisao:
Ja bum svoje peneze v grob nosil. Nist nem ostavil. Hizu bum z kiselinom polijal i to u zadnjem smrtnom hropcu. Nist neju dobili.
Doma sam i zarulje stavil od 12V da manje trose. Radio sluzam skroz na tiho, tak da uho moram prisloniti. Centralno je za susede da vidiju kak ja imam a oni nemaju, skroz novo, nikad paljeno. Antemu sam na krov stavil za TV, tak da misle kak imam televiziju. Igarazu sam zazidal i to za tri auta, oa nek se zdereju.

Ah, Dražek, a zakaj se ti skrivješ zad zapcevog imena? Dražek, dražek, a kaj bu vem Regica rekla?
22.12.2010 | 22:24
Ja sam se preporodio kupnjom navigacije sa Black Edition softwareom (bivši Cardinale). Domaći proizvođač, odlične mape, dobar i razumljiv i točan hrvatski glas. Uštedi mi masu vremena a onih par puta kad navodi krivo samo uključiš mozak.

Na iPhoneu još nisam našao aplikaciju koja je blizu tome. Možda nova verzija iGo-a, jer su najnovije mape koje koriste na ostalim uređajima vrlo dobre.
22.12.2010 | 23:04
Navigon i iGo su odlicni na iPhone. Veliki gradovi super pokriveni.

TomTom me malo razocarao. Pogotovo u Bosni. To je bio cirkus, tamo prikazuje da sam vozio i po rijekama i jezerima )
22.12.2010 | 23:46
zabac je napisao:

Zločesta djeca (Istočno od jaja 3/3 od 4:56-5:35)
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 47 minuta
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO