iPhone 4 u Vip-u, problemi sa signalom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 u Vip-u, problemi sa signalom

23.12.2010 | 09:32
Eto, ja mislio da je taj antennagate pretjerivanje...
Živim na Savici, nije neka previsoka gradnja, trebao bi biti dobar signal.

Signal sam po sebi skače gore-dolje od 1-5 crtica na 3G, prosječno je na 3, no kad ga se primi u ruku, odmah bam dolje na 1 crticu.

Čim ga se primi dolje lijevo (što radim u 99% slučajeva) signal prvo rokne na 1 crticu na EDGEu, pa se onda malo stabilizira na 3-4 crtice na EDGE-u.
Problem nije toliko gadan vani na otvorenom.

Poprilično tužno, moram reći. U vipu kažu da to nije do njih i da je uređaj ispravan...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.12.2010 | 09:56
Taj problem sa signalom jest zanimljiv. Vidio sam i snimke na Youtube-u koje potvrđuju da postoji taj problem sa prijemom signala na iPhone 4. Pa ipak, ja imam dva iPhone4. Oba dva su na T-Mobileu i još nismo imali takvih problema čak ni na jednom mjestu gdje je inače signal T-Mobilea dosta slab.

S obzirom da takovih prijava ipak nije bilo tako mnogo, ja vjerujem da je moguće da je do uređaja. Ipak se iPhone4 proizvodi u Kini i usprkos provjeri kvalitete mislim da je moguće da sa proizvodne trake izađe i pokoji koji ima određene probleme. Ja sam živio u Kini 4 godine i premda je to bilo prije puno godina, takvo što me uopće ne bi čudilo kod Kineza.
25.12.2010 | 20:31
Nazalost i ja sam nakon samo 2 i pol dana morao na servis jer u Vipu neznaju zasto se na iphonu4 sim nakon 30 sek. sam zakljuca i trazi pin pa se postupak ponavlja u nedogled i takodjer nema signala
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.12.2010 | 22:52
Moje prvotno iskustvo sa iPhone4 i T-Mobile i300 SIM karticom isto nije prošlo bez problema. iPhone mi nisu aktivirali u prodajnom centru, nego sam ja to učinio doma preko mojih iTunesa.

Nakon aktivacije primjetio sam da mi se signal stalno pojavljuje na 5 crtica, a zatim padne na onu najmanju i makne se ime T-Mobile HR, pa onda opet dođe signal i tako u krug. Doduše to nije imalo nikakve veze kako ga ja držim iako me je u početku skoro zavelo.

Pustio sam ga tako neko vrijeme, ali oscilacije signala nisu prestajale. Iskreno, već sam pomislio da ću morati nazad u T-Mobile prodajni centar. Kako sam kupio službeno otključan iPhone4, prvo sam izrezao VIP-ovu karticu i umetnuo ju da ga otključam preko iTunesa. Nakon par minuta iTunesi su mi javili da je moj iPhone sada otključan, a na njemu se pokazao pun signal od VIP-a i nije oscilirao. Nazvao sam i primio poziv bez problema.

Nakon toga, vratio sam T-Mobile SIM karticu i nakon upisa PINa signal je opet počeo oscilirati. Tada sam prvo isključio PIN, a onda ugasio iPhone. Nakon što sam ga ponovo upalio, signal je još par puta zaoscilirao i nakon toga se pokazao puni signal. Pozvao sam i primio poziv bez problema, a signal više nije padao bez obzira kako sam ga držao.

Moguće je da nije problem u iPhoneu već u SIM karticama. Svakako probajte maknuti PIN zaštitu sa SIM kartice i onda isključiti i uključiti iPhone sa uloženom SIM karticom kojoj je maknuta PIN zaštita, a i dobro je da je 3G isključen. Ne tvrdim da to ima nekakve veze, ali kod mene je upalilo sa T-Mobile karticom, pa se možda isplati probati prije nego se iPhone pošalje na servis.
26.12.2010 | 01:21
punio4 je napisao:
Eto, ja mislio da je taj antennagate pretjerivanje...
Živim na Savici, nije neka previsoka gradnja, trebao bi biti dobar signal.

Signal sam po sebi skače gore-dolje od 1-5 crtica na 3G, prosječno je na 3, no kad ga se primi u ruku, odmah bam dolje na 1 crticu.

Čim ga se primi dolje lijevo (što radim u 99% slučajeva) signal prvo rokne na 1 crticu na EDGEu, pa se onda malo stabilizira na 3-4 crtice na EDGE-u.
Problem nije toliko gadan vani na otvorenom.

Poprilično tužno, moram reći. U vipu kažu da to nije do njih i da je uređaj ispravan...

Živim 200 metara od tebe i imam isti problem!

Morao sam kupiti gumeni obrub koji sprječava gubitak signala.

Samo nemoj da te opljačkaju u iStyle dućanu kao mene i naplate ti
139 kuna za identičan komad robe koji 30 metara niže košta 90 kn! (nije kopija).

Nije stvar u novcima, već u principu.
Ne bi li njihova vlastita trgovina trebala biti jeftinija od ostalih, i to
pogotovo za nešto što preplaćeni neupotrebljivi uređaj čini upotrebljivim? (i ružnijim...)

U svakom slučaju, s gumenim obrubom nećeš imati problema.
Što se softvera i OS-a tiče, telefon je besprijekoran.
26.12.2010 | 10:51
Ma naravno sve sam isprobao cak su i iz tehnicke sluzbe sve pokusavali odmah nakon kupovine iphona kupio sam i futrolicu tako da stvarno nitko nije mogao pomoci
26.12.2010 | 12:30
To ima veze sa srecom. Meni nikada nije cetvorka kasljala. Trojka je znala spustit signal na jednu crticu, ali dalje je normalno radio. Vise me muci kaj 3G signal nije stabilan. Konstantno ga drzim na 3G i radi OK.
02.01.2011 | 09:53
iphon 4 je bio na servisu napravljen je restor kojega sam napravio i sam nakon toga signal traje samo 90 min poslije se opet zakljucava u 10 dana radio je samo 3 sata vec sam lud od toga ne znam kako cu to rjesiti i da li cu dobiti novi uredjaj sve se to odugovlaci
04.01.2011 | 00:02
CroMisho je napisao:

Samo nemoj da te opljačkaju u iStyle dućanu kao mene i naplate ti
139 kuna za identičan komad robe koji 30 metara niže košta 90 kn! (nije kopija).

Nije stvar u novcima, već u principu.
Ne bi li njihova vlastita trgovina trebala biti jeftinija od ostalih, i to
pogotovo za nešto što preplaćeni neupotrebljivi uređaj čini upotrebljivim? (i ružnijim...)

U svakom slučaju, s gumenim obrubom nećeš imati problema.
Što se softvera i OS-a tiče, telefon je besprijekoran.

Gdje točno 30 metara niže ?
06.01.2011 | 10:37
Živim u Vinkovcima i imam 2 komada na Vipu, zna se dogodit da mi iPhone samo javi da ne moze pronaci mrezu prema zadanim postavkama i onda nakon 2 sec normalno radi. Tko je tu lud, nemam pojma
06.01.2011 | 13:55
CroMisho je napisao:
Živim 200 metara od tebe i imam isti problem!

Ili si doista na nekom zajebanom mjestu ili ti se jako znoje ruke. Nema trećega. Jebi ga, prvi si kod nas za kojeg čujem da ima taj problem...
07.01.2011 | 03:47
Meni je mreza super, uvijek na 4 ili 5 crtica. Inace sam iz Umag-a
07.01.2011 | 14:28
iP4 otkljucan, kupljen u CH na tele2 trenutno... i sve radi ok
jedino čudno sa signalom mi se desilo da sam bio na sljemenu i pisalo mi je "no service" al sam mogao pričati i uspostavljati pozive normalno

....jedino što mi je punjač eksplodirao za cca 3 tjedna korištenja
07.05.2014 | 20:15
da ne otvaram novu temu budem ovdje pitao imam iphone 4 otključan na sve mreže i pojavio mi se problem da kad je na edge nema signala , a kad ga prebacim na 3g normalno radi, probao sam sa drugom karticom isti vrag, inače je na 7.0.6 ios, probao sam i reset netwoerk setings nije pomoglo , tel je jelibrejkan, u čemu bi mogao bit problem
20.06.2014 | 20:12
evo mene opet. sad je telefon na 7.1.1 i ista stvar se događa probao sam sa raznim karticama i problem je isti, jel ima ko kakvu ideju u čemu bi mogao bit problem i gdje bi ga bilo najbezbolnije ić popravit u zg
20.06.2014 | 20:19
Crkao je 2G dio. Da li chip, da li oscilator, da li nešto treće, to ne znam. Oni koji servisiraju iPhone će znati da li se može popravljati. Moja je pretpostavka da se može jedino zamijeniti glavnu pločicu.
21.06.2014 | 07:54
uh. hvala na odgovoru
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?