FaceTime problem - VIP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

FaceTime problem - VIP

29.12.2010 | 16:22
Ogroman problem

iPhone4 kupljen prije 7 dana u VIPu.
Upravo sam se igrao i uključio FaceTime, nisam bio spojen preko wi-fi-a.
Odjednom mi se "ugasio" signal od vipa i napisao mi "No service".
Ugasio sam facetime, ugasio mobitel, čak sam i resetirao mob (tipka home i za gašenje", međutim ne može mi se više spjit na mrežu nikako.
Nemam signala, ne mogu zvat, ni primat pozive...

Zvao sam VIP, međutim oni ne znaju ništa, niti mi mogu pomoći..

Postoji li rješenje?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.12.2010 | 17:19
Evo, pročitavši tvoj post išao sam provjeriti svoj iPhone 4 i Face Time i pronašao sam ga iskopčanog iako sam siguran da sam ga bio ukopčao pred dosta vremena. Naravno ukopčao sam ga dok mi je 3G bio aktiviran i onda sam primjetio da mi pokazivač signala cijelo vrijeme cirkulira između jedne i pet crtica. Pokušao sam nazvati iPhone sa fiksnog telefona pa sam odmah dobio pretinac govorne pošte, što znači da nisam bio dostupan!? Nakon toga iskopčao sam 3G, ali se situacija nije izmijenila. Nakon toga sam isključio i ponovo uključio iPnone, no i dalje je signal skakao sa 5 na 1 pa opet na 5 crtica. Pokušao sam nazvati svoj iPnone sa ženinog, ali sam opet dobio govornu poštu. Onda sam ja probao nazvati ženin iPhone i prvi put mi je javilo da je poziv neuspješan, a onda drugi put je prošao poziv i signal je prestao skakati i ostao na 5 crtica.

Izgleda da je do telefona i onog problema koji sam već prije spomenuo, sofisticirana elektronika sa kompliciranim softwerom koji ju mora kontrolirati nikad neće biti imuna na bugove. To, sad opet provjeravam i sada mi radi ok. Mislim da bi VIP-ovci ipak trebali pokazat malo više susretljivosti po pitanju ovakvih problema. Tako je žalosno pročitati ili čuti da oni ne znaju ništa!?
29.12.2010 | 17:42
Gledam malo settings->general->about i pod network mi piše Not available.
Uđem u tu opciju i piše mi: SIM not provisioned...

Sad sam prije 15minuta bio u VIP-u (pošto sam ovdje u gradu), i zamjenili su mi SIM karticu za novu, međutim opet mi javlja no service...
E sad, rekla je da treba do 24 sata da mi se aktivira SIM kartica, ali sam i dalje malo skeptičan...

Potražio sam na netu šta znači SIM not provisioned, govore ljudi da treba čekati da se kartica aktivira...
Pa ovo je za poludit
Nemam drugog rješenja, ili ga barem ne znam...

@Sank: Eto vidis i tebi je pocelo skakati, ali ti se nekako "uspio vratiti iz mrtvih", međutim, meni niti to..
Samo odjednom "no service", i ne mogu ništa sa njime...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.12.2010 | 18:04
@sike_ri ma da vidiš malo, zna se tu i tamo dogodit pa skače. Evo, npr. ako ovu karticu od i300 tarife stavim u 3G ipad, onda isto skače li ga skače i naravno nema veze na internet. Možda da ju pustim neko vrijeme bi i prestala skakati, ali nisam baš toliko strpljiv. S druge strane Web 'n Walk kartica mi u iPadu radi savršeno i do sada nisam imao problema. Pred jetno tjedan dana mi se baterija na iPhoneu sigurno trošila brže nego inače iako za to nije bilo očitog razloga (skype ili bilo što nije bilo aktivno). Onda sam ga pustio da se isprazni do daske i napuni par puta i sad opet traje da je ludilo.

Ne treba se zavaravat, da je iPhone bez mana ili Macovi isto tako, ali uza sve to opet mislim da su bolji od konkurencije. Imao sam ja jedno kratko vrijeme Samsungov najbolji smartphone "Omniu". Omnia kao znači da ima sve. Pa i imala je sve osim dobrog OS-a, naime Mobile Windows. Ni jedan mobilni me nije toliko izludio kao ta Omnija. U Australiji sam htio nadopuniti prepaid karticu i kad god mi je trebalo da se pojavi virtualna tastatura da upišem kod, nisam je nikako mogao pozvat na vrijeme prije nego mi prekinu vezu zbog preduge pauze

Tako da je meni iPhone i uz sve ove mušice koje ga muče još uvijek najbolji telefon kji sam ikada imao. Da ne spominjem užitak rada na iMacu u odnosu na PeCe iako mi se već i na iMacu dogodilo da sam neke aplikacije morao pogasit na forcul, a jednom čak i restartat cijeli sistem. Doduše ja volim eksperimentirati pa uvijek nađem neki bug. Uspio sam ja tako XP defešta razvalit nakon samo pola sata od završetka instalacije. Za sedmicu mi je ipak trebalo neš više, ali su ostali bootabilni One prethodne windoze da ni ne spominjem
29.12.2010 | 18:11
LOL

A ništa, pričekat ću još večeras, možda mi se "aktivira" kartica, ako ne, sutra opet idem u VIP...

Jednostavno mi cijelo vrijeme pokazuje "no service" i ne mogu ništa

Ljut sam...
29.12.2010 | 18:46
Evo da javim, sve je riješeno i radi...

Što sam napravio?
Kako mi je prvi put facetime izblesirao SIM karticu i nisam više uopće imao pristup mreži, otšao sam u vip i zamjenili su mi karticu, i sada mi ju je tek aktivirao..

Nije pomogao ni reset bilo čega, ni hard reset, još sam taman mislio instalirat nanovo OS, ali sad kad sam ga ponovno opet ugasio i upalio, prijavio mi se na VIP network...

Ne pada mi na pamet više uključivat FaceTime
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.12.2010 | 20:34
po meni bi ionako trebali prilikom kupovine nudit zamjenu sim kartice.. neki stvarno imaju istu od prvog dana, a stare se znaju pokazat da uspore razne uredjaje..

moje dvije lipe..
29.12.2010 | 21:12
Radi i nikakvo skakanje signala ni bilo kakve anomalije. Inace FT je bio iskljucen, sad sam ga ukljucio i malo pricekao i veli da je moj broj djeljen s ljudima koji koriste FT. Ne znam uopce koji ce mi drek taj FT, pa sam ga zgasil. To je kao videopoziv?
30.12.2010 | 17:10
zabac je napisao:
.... To je kao videopoziv?

Yes
30.12.2010 | 18:09
Koja je cijena? Nekad je T-Com to masno naplacivao.
  • Law
  • Korisnik
  • 6
30.12.2010 | 22:51
zabac je napisao:
Koja je cijena? Nekad je T-Com to masno naplacivao.

Ne košta ništa jer radi preko wifi-a.
31.12.2010 | 09:38
Moja sestra uzela iPhone preko VIPa. Radi Facetime sasvim normalno, ovo što se tebi desilo ne može biti vezano za to...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 24 minuta
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO