08.01.2011 | 00:19
Kao prvo, nije mi jasan taj strah od gubitka backup-a i kontakata. Ako se ne varam backup se radi prilikom syncanja iPhonea sa računalom, što drugim riječima znači da se kontakti syncaju sa onima na računalu, pa ako se backup kasnije i izgubi, kontakti ostaju u Adress Booku zar ne? Jedino što se gubitkom backupa zaista može izgubiti jesu podaci u raznim instaliranim aplikacijama, dok bi se sve ostalo moralo moći vratiti ponovnim syncanjem sa sadržajem koji se već nalazi u iTunesima. Osim podataka u raznim aplikacijama moguće je izgubiti i slike koje su napravljene na iPhoneu u foto albumu.
Koliko sam ja uspio izgooglati, a najviše na samom Apple support forumu, čini se da imaš problem sa kontaktima, neki je zbrljan i zbog toga ti se to događa. Najbolje je da prvo napraviš sigurnosnu kopiju kontakata iz Address Booka tako što ćeš kopirati kompletan ovaj direktorij:
Users/tvoj account/Library/Application Support/AddressBook
Zatim izbriši sve kontakte i onda probaj syncat sa iPhonea, ako prođe, onda ćeš morati naći među onima iz addressBooka koji te zezaju i izbrisati ih te ponovo upisati. Ne znam samo da li ti inače syncaš sve okntakte ili samo određenu grupu kontakata? Jesu li ti oni podijeljeni u grupe u AdressBooku?
Nisam do sada imao ovaj problem ni sa jednim od mojih iPhonea ni iPada pa je ovo gore tek pretpostavka na osnovu postova drugih ljudi sa istim problemom. Ovaj gore navedeni experiment ne bi smio imati za posljedice gubitak niti jednog kontakta ako pravilno iskopiraš sve na neko sigurno mjesto. Uvijek se to kasnije može vratiti nazad. Resetiranje sync historyja koliko sam ja uspio izgooglati ne pomaže u ovom slučaju.