Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme

16.02.2012 | 07:23
Ispričavam se za pogreške u sučelju, autor sam i vremenske app za Sloveniju pa sam dijelio dio kode... Otuda "mesta" i "popodne"... bilo bi super da mi se neko sa problemom na temperaturi javi na PP da probamo otkriti u čemu je problem za vas nekoliko kojima ne radi temp. na ikoni. Nakon toga odmah šaljem appleu 2.0.1 sa popravkama sučelja i ikone.

Pozdrav,
Duško
16.02.2012 | 13:00
@dtubin - vidim da te engl. riječ code jako muči na hrvatskom je kod, množina = kodovi. znači "pa sam dijelio dio kode" treba glasiti "pa sam dijelio dio kodova".

kao i ostali, imam same pohvale za aplikaciju. s novom ikonom, dobila je mjesto na springboardu, do tad sam je skrivala u folderu

svi koji žele app badge koji prikazuje i minuse, a imaju JB mobitel, neka skinu besplatni tweak Weathericon. u postavkama (settings) mogu odabrati app kojoj se ikona dodjeljuje. podaci se vuku iz stock weather appa tako da možda neće uvijek odgovarati trenutačnoj temperaturi u Vremenaru, ali nije neka bitna razlika u pitanju.
16.02.2012 | 15:00
dtubin je slovenac i oni za engl. code kažu "koda" a u akuzativu "dijelio sam dio kode"
osim toga nisi rekao pravilno kako bi trebalo to glasiti na hrvatski, a pravilno je "dijelio sam dio koda" (isto akuzativ... i ovdje nema množine zato jer se radi o source codeu, a ne o redeem codovima za aplikaciju)
jel tako duško?
16.02.2012 | 19:55
Jeste, tako je, mislio sam na source kod a ne na redeem kode

Inače hvala svima na komentarima na ovoj raspravi, upravo zahvaljujući njima je app puno bolji. Još da riješimo ovo sa ikonama i da dodamo nekoliko mjesta pa je već vrijeme za funkcionalne novosti

Pozdrav,
Duško
17.02.2012 | 08:13
Bok,
Jel ima netko probleme da mu aplikacija nakon upgradea ne radi? Na App Storeu je nekoliko recenzija u kojima govore da im ne radi nakon updatea i to jos nikako nisam cuo od nikoga na forumu, nije mi se desilo ni u jednom scenariju, i nisam dobio nikakav mail o tome pa ne znam da li je to stvaran problem ili je to od autora drugog programa za vrijeme?

Pozdrav,
Dusko
17.02.2012 | 09:00
dtubin kaže:
Bok,
Jel ima netko probleme da mu aplikacija nakon upgradea ne radi? Na App Storeu je nekoliko recenzija u kojima govore da im ne radi nakon updatea i to jos nikako nisam cuo od nikoga na forumu, nije mi se desilo ni u jednom scenariju, i nisam dobio nikakav mail o tome pa ne znam da li je to stvaran problem ili je to od autora drugog programa za vrijeme?

Pozdrav,
Dusko

Uredno radi i nakon upgradea.
BTW pohvala za komunikaciju sa korisnicima i trudu oko poboljšavanja Vremenara!
17.02.2012 | 14:37
dtubin kaže:
Bok,

Pozdrav,
Dusko
meni neradi ali ti nisam ništa pisao, kad ju instaliram bude dobro dok se mob ne zaključa i ostavi jedno vrijeme onda kad pokrenem mob i aplikaciju ona se jednostavno sruši samo migne neznam kak bi ti objasnio
17.02.2012 | 15:32
Meni najcesce temp. na badgeu nema veze s temp. u samoj aplikaciji. Evo upravo mi na badgeu pise 3 a kad udjem 6 stupnjeva :/
17.02.2012 | 22:05
@DrAle...
Hvala, trudicemo se i dalje

@Grgaa
Problem je bio i u proslim verzijama ili je nov?
17.02.2012 | 22:13
u prošloj verziji mi samo nije pokazivalo temp. na ikoni sad nakon kratkog vremena stoji broj 5 na ikoni i nemogu je uopšte pokrenut samo ekran bljesne crno i to je to vrati se na početni zaslon
17.02.2012 | 22:15
Aha... Mozes mi na PP poslati izabrana mjesta?
18.02.2012 | 15:04
Danas na badgeu nije bilo nista a temp su iznad nule, pokrenuo app i nakon toga se pojavila vrijednost i na badgeu ali kao i obicno kriva. Lokacije koje imam unesene su Zg-maksimir i Zg-Gric
Sve u svemu jako zgodno ali previse bugova, kao da smo beta testeri :/
18.02.2012 | 16:18
Bok...
Ja gledam na cijelo iskustvo malo drugacijim ocima. Glede na to da se od ovog projekta ne moze zivjeti, zelim iskustvo u kom cemo i ja i korisnici biti najzadovoljniji. Za mene je to da naucim sto vise, plus svaki pozitivan komentar me zaista obraduje i motivira za dalji rad. Za korisnike i vas ukupan dojam, tu je za mene kao developera izazov stalno trazenje balansa izmedju novih mogucnosti koje trazite, i stabilnosti citavog programa. Rad na prvom neizostavno stvara probleme u drugom polju. Ukoliko vaga prevagne previse u jednu stranu znaci da ili sam zaspao sa "featureima" ili sam ih uveo previse .
Push notifikacije su funkcija koja zavisi od citavog niza parametara i nadam se da cu danas i sutra imati dovoljno vremena i srece da rijesim sve probleme i posaljem Appleu 2.0.1 koji bi rijesio trenutno otvorene zahtjeve sa vase strane.

Pozdrav,
Dusko
19.02.2012 | 01:33
hvala na uloženom trudu i pomoći oko rješavanja problema sa badge temp...
samo nastavi u tom smjeru... dobro ti ide
19.02.2012 | 17:36
Svaki put kad pokrenem App Store dogodi se ovo:

i44.tinypic.com/34xry80.png
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.02.2012 | 20:21
iAnte kaže:
Svaki put kad pokrenem App Store dogodi se ovo:

i44.tinypic.com/34xry80.png

Tapni na ikonu Vremenara i pauziraj skidanje, a zatim opet tapni da nastavi. Ako to ne pomogne, onda izbriši vremenar sa iPhoena i onda ga ponovo instaliraj preko iTunesa. To bi moralo pomoći.
19.02.2012 | 21:44
Ne skida ga. To i je čudno. Pojavi se ono na sekundu i nakon toga je sve u redu i pojavi se ona nova ikona. Nije da mi to nešto smeta, samo je čudno.
21.02.2012 | 11:49
Cudno.. tu nazalost ne mogu puno uradit.. jel problem jos uvijek postoji?
21.02.2012 | 11:55
Hvala na prijavama gresaka, na potpori, puno ste pomogli... mislim da je rijesen i problem nepravilnog prikazivanja temperature na badgeu.
Kad zavrsim jedan drugi projekat (cca 3 tjedna), vracam se na Vremenar Hrvatska i plan je da dodam vremenske uvjete za sve HR opcine i jos nekoliko stvari.. prijedloge, ako ih budete imali, posaljite na PP.

Pozdrav,
Dusko
05.04.2012 | 11:15
Kao i obicno.. stvari idu sporije nego sam ocekivao, tek sam objavio jedan projekat... trebao bi uskoro i update za hrvatsku sa vise lokacija i sa svim podacima na mom serveru.. dakle stabilnije.
Evo nekoliko promo kodi za instalacije dok ne dodje update

9FT4JHHETE7H
7AHT746TFXNN
7HJ6EAJPXWJ3
NNPXKM7F6EWF
X6LJPYRFELK6
AWHJ6WNJM67Y
FTF6W9R7H6X7
4ET9AE69J3EY
7RTNJ9FAK9LH
FN4J476JM96H
6YRT6X6XPRJF
3FYYA7Y6NY3N
YMFMH94PF4RJ
TWHMFKKLK6RF
KWYLAP7L3A3Y
  • mileni
  • Posjetitelj
05.04.2012 | 14:55
Probao sam 3 koda, na kraju mi je ovaj prosao:

NNPXKM7F6EWF

Mogli bi i ostali napisati koje kodove su iskoristili, cisto da ekipa ne trazi eventualne slobodne kodove. Javim dojmove aplikacije
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.04.2012 | 16:13
Bilo bi najbolje da ubuduće šalješ kodove preko PM na zahtjev članova jabučnjaka. Ovako ih može iskoristiti svatko pa i oni koji nisu članovi jabučnjaka pa se samim time ne mogu niti zahvaliti niti napisati koji su kod iskoristili.
05.04.2012 | 16:15
jedno vjerovatno glupo pitanje ali gdje upisujem te kodove kada zelim skinut aplikaciju??
05.04.2012 | 16:26
U potpunosti se slazem, moja je greska, slijedeci put definitivno putem PM. Za sada.. kad se iskoriste svi ovi kodovi.. imam jos 5 kodova rezerviranih za clanove jabucnjaka
05.04.2012 | 16:28
Nema glupih pitanja a i nije posve ocito kako se to radi...
Ides u app store, izaberes prvu opciju dole lijevo u tab baru, featured i onda odskrolujes do dna.. tamo imas redeem, i u njega upisi kodu.
05.04.2012 | 16:36
dtubin kaže:
Nema glupih pitanja a i nije posve ocito kako se to radi...
Ides u app store, izaberes prvu opciju dole lijevo u tab baru, featured i onda odskrolujes do dna.. tamo imas redeem, i u njega upisi kodu.

E puno ti hvala
i btw iskoristio ovaj kod...

FTF6W9R7H6X7
05.04.2012 | 19:34
Iskoristio sam sljedeći kod: 6YRT6X6XPRJF
Puno hvala i lijepi pozdrav!
i da ne isprobavate bezveze, iskorišteni su i 3FYYA7Y6NY3N, YMFMH94PF4RJ
05.04.2012 | 20:13
Sve je to lijepo, aplikaciju sam kupil, ali aplikacija radi samo ako imas izabrano mjesto Zagreb-maksimir. Ukoliko odaberem Cakovec, na pocetnom ekranu nema nista, sve bijelo. Kad bude to ispravljeno? Jer doista, aplikacija je beskorisna ukoliko nemogu odabrat neko drugo mjesto.

EDIT: Evo sreenova...
dl.dropbox.com/u/69843855/Photo%205.4.2012.%2019%2013%2041.png
dl.dropbox.com/u/69843855/Photo%205.4.2012.%2019%2013%2049.png
dl.dropbox.com/u/69843855/Photo%205.4.2012.%2019%2014%2007.png
dl.dropbox.com/u/69843855/Photo%205.4.2012.%2019%2014%2012.png
05.04.2012 | 21:09
Ispričavam se za bug, nije mi bio poznat do sada...
Probaj još jednom dodati Čakovec. Čakovec je jedna od postaja sa osvježavanjem tek nekoliko puta dnevno, ali u novoj verziji ću koristiti dodatan izvor podataka za veću pokrivenost i aktualnost podataka. Prognoze su u svakom slučaju aktualne.

Pozdrav,
Duško
07.04.2012 | 20:58
Evo Apple je popravio bug zbog koga je moja aplikacija nestala sa najprodavanijih...
Ako ima jos netko na ovom forumu da nema moj app.. neka mi se javi, posaljem promo codove za besplatnu instalaciju
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, Riba, tino1, Anonimci (274)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa