20.12.2014 | 00:26
Josip R. kaže:
Ja sam u biti postavio pitanje usput da li koga od aktivnih možda želi kupit, nisam pisao kobasicu od komentara i napisao pravi oglas. Stoga smatram da nisam prekršio pravilo, a li očito jesam i to je cjepidlačenje onda od pravila. O tome govorim.
To mi (nam) je jasno da *ti* smatraš da nisi prekršio pravilo. Na svoje mišljenje svakako imaš pravo, ali ovdje ono nije relevantno u pogledu tumačenja pravila.
Vikalica je u biti chat pa mi je besmisleno da se mora pazit što se unutra piše i koliko dugi su komentari.
Meni nije besmisleno. Naprotiv, vrlo mi je smisleno. Ne vidimi nijedan razlog zašto bi ikakva drugačija pravila trebala vrijediti za vikalicu u odnosu na bilo koji drugi dio Jabučnjaka.
Naravno ako neko spama sto puta (ponavlja isto) ili vrijeđa da se to neće tolerirati ali ne možete ljudima branit da postavljaju pitanja ili iznose svoje kritičko mišljenje.
Tko je ovdje ikom ikad zabranio da iznosi kritičko mišljenje? Ovo o "postavljanju pitanja" neću komentirati nikako drugačije nego - ne muljaj, ne izvrći i ne vrijeđaj moju (ili bilo čiju) inteligenciju. "Tko će kupiti iPhone?" i "Zar nitko neće moj iPhone?". E, daj...
Mislim očito možete ali to nekako nije u redu. Ako neko recimo ima specifičan problem i zanima ga ako mu neko može pomoći od trenutno aktivnih forumaša. Onda vikne pa možda dobije odgovor i pomoć, ali ako se bude na njega vikalo daj otvori temu na forumu, to je blesavo jer očito mu treba info sad ako ga slučajno neko zna. Postati temu na forum pa čekati odgovor pola dana je dragocjeno vr. dotle taj neko može otići dalje Guglati.
Kad netko ima specifičan problem i tako mu je užasno hitno, ima po netu ekipa koja pomaže za novac. Platiš fino i oni ti pomognu online, real time.
Ja odbijam pomagati preko vikalice iz istog razloga zsšto odbijam pomagati preko PM ili maila. Jer je smisao pomaganja preko foruma u tome da netko tko sutra bude imao isti problem nađe i pitanje, i odgovor na njega već napisane. Dakle, stvaranje baze znanja i iskustava. A to se preko vikalice ne može, jer sve napisano iscuri za neko vrijeme, nepovratno.
Zato ljudima savjetujem (otkud ti da vičem na njih) da pišu u forum. Jer im ja na vikalici neću pomoći. A ponekad im netko drugi i krene pomagati pa onda to nakon par razmijenjenih postova ne sliči više ničem jer je nepregledno. Pogotovo kad istodobno neki drugi korisnici vode paralelan razgovor na neku pedesetu temu (događalo se više puta).
I onda ispada da čovjek dobije po prstima jer je pitao a to nije kao po pravilima jer eto ima forum pa je nekom njegov komentar spam tu se ja onda zapitam zašto takav pristup wtf?
Kako dobije po prstima? Zato što ga uputim da piše u forum, pa onda on napiše pitanje u forum, pa mu onda tamo pomognemo? To je dobivanje po prstima?
Na moderatorima je da malo razmisle o tome.
Evo, razmišljamo.
I smayoo znam da si ovdje očito zadužen za provođenje pravila i politike foruma isajta, ali "mi" zadržavamo prava "vi" možete otići, nimalo ne zvuči lijepo,
Zašto bi trebalo zvučati lijepo?
pa valjda ti je cilj zadržat sve,
Nije. Već sam napisao - nitko ne može udovoljiti svima, a budala je tko to pokušava.
a ne zbog drukčijeg mišljenja selektivno otjerati ljude s foruma.
Ne izvrći, ne muljaj i ne vrijeđaj moju inteligenciju. Ne govorimo ovdje uopće o sukobu mišljenja. Kućni red je kućni red. Kad dođeš nekom u kuću, a ukućani traže da izuješ cipele i ne pušiš unutra, onda izuješ cipele i ne pušiš unutra iako možda smatraš da je to bezveze jer ti cipele nisu blatnjave, a jedna cigareta ne bi nikom naškodila.
Ionako je ovo uskoro jedini Apple forum u HR.
Što nije naša zasluga (to da smo jedini).