Kako iz 9.2.2 doći na OS X?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako iz 9.2.2 doći na OS X?

13.04.2014 | 18:09
OS 9.2.2 FirmWare Update?

Dođoh u posjed dugo željenog iMaca G3 500 MHz. U njemu je HDD od 20 GB sa hrvatskim OS 9.2.2 što mi je malo i staro. Imam i drugi HDD od 80 GB koji bih podijelio u 70+10 particije i instalirao Tigera i Classic (imam instalacijske CDe), no tu se javlja poroblem: iMac za to traži FirmWare Update.

Skinuo sam odnegdje taj iMac FW Update 4.1.9.smi, ali mi ga iMac ne želi otvoriti - javlja gređku -39? Bez toga ne mogu napraviti Upgrade na OS X. Ne znam gdje doći do tog FW file-a ako je ovaj oštećen...

Probao sam vaditi RAM module, ali nije u njima problem. Možda je u praznoj PRAM bateriji (to ću sutra tj. čim nađem takvu promijeniti)?
Za sada imam 2x128 MB RAMa (što je OK za Classic, ali minimum za Tiger), no to ću podebljati kad stignem, kao i AirPort...

Ugl., moj FW je za sad valjda ovaj 3.0f3:

fotografija.JPG
13.04.2014 | 19:43
OK, našao sam u čemu je kvaka s tim FW Update 4.1.9 s.m.i (ne)otvaranjem: kad se datoteka skida s nekim od suvremenih Macova, u postavkama Safarija treba isključiti ovo i onda će stari iMac moći otvoriti taj file o odraditi FW Update!

Evo članka o tome: discussions.apple.com/thread/4969812

Sad sam na FW 4.1.9 i idem na Tigera
Prilozi:
14.04.2014 | 14:42
Drž se, ne daj!
18.04.2014 | 02:12
OK. iMac sada radi kao urica . AHT kaže da je sve u redu, a tako se i ponaša.
OS 9.2.2 je ostao na 20 GB HDD koji sam izvadio...

Na putu je i AirPort Card, kao i 1GB RAMa za njega (trenutno 256 MB) tako da lakše podnosi povremene zadaće; ugl. iTunes, Mail i nešto Safarija. Nisam, naime primjetio da mi je Opera na njemu išta brža od Safarija 4.1.3 pa sam ostao na njemu...

YouTube, naravno ne dolazi u obzir s njegovih 8MB Video memorije (čak ni m.youtube.com), no to ionako ne trošim previše.

Uz uobičajeni set aplikacija koje dolaze s Tigerom, gore je iLife ′05, Office for Mac 2004, te iWeb, a volio bih staviti i iWork ′05, ali to nemam (samo od ′09 naovamo)...

Osim QuickLooka, najviše mi na njemu tj. na Tigeru nedostaje TimeMachine. Naime; nakon dva dana instaliranja i naštimavanja HDD je počeo roštati. Disk Utility je ustanovio Bed Sector na B-Type Tree pa nije bilo drugog lijeka nego ga formatirati. Nakon toga radi OK, ali sam ga ponovno 2-3 dana sređivao

Rezime:
Stroj je zaista nevjerojatan...
Taj dizajn, tihi rad, Eassy User acces do zamjenjivih komponenti i sve funkcionira (čak i CD RW) unatoč činjenici da je to March 2001 Edition... Awesome!

NO, sad se bavim jednom drugom finesom; moji noviji Macovi se uredno spajaju s njim i obratno, ali ga prikazuju s ”krivom” ikonom u Finderu. Može li se to nekako riješiti?

Eto me u novoj temi
19.04.2014 | 15:18
MacSlavko kaže:
a volio bih staviti i iWork ′05, ali to nemam (samo od ′09 naovamo)...

Hajde složi popis legacy appova koje bi htio gore metnuti, a nemaš pa šalji u PM, pregledat ću što imam pa ti isporučim nekako.
I kapa dolje za trud, ja se zadnjih godina više nemam vremena baviti toliko tim stvarima, a to mi je bed...
20.04.2014 | 13:14
Eh, ljudino!

Zato volim ovaj forum i uvijek na pomoć spremne članove...

PS. Ni ja nemam vremena u normalno vrijeme. Ovo što se s njim naganjam "otkidam od usta", tj. od sna (jutros do 6h), no sva sreća da je danas nedjelja .
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 14 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.48 Seconds

Provided by iJoomla SEO