18.04.2014 | 02:12
OK. iMac sada radi kao urica
. AHT kaže da je sve u redu, a tako se i ponaša.
OS 9.2.2 je ostao na 20 GB HDD koji sam izvadio...
Na putu je i AirPort Card, kao i 1GB RAMa za njega (trenutno 256 MB) tako da lakše podnosi povremene zadaće; ugl. iTunes, Mail i nešto Safarija. Nisam, naime primjetio da mi je Opera na njemu išta brža od Safarija 4.1.3 pa sam ostao na njemu...
YouTube, naravno ne dolazi u obzir s njegovih 8MB Video memorije (čak ni m.youtube.com), no to ionako ne trošim previše.
Uz uobičajeni set aplikacija koje dolaze s Tigerom, gore je iLife ′05, Office for Mac 2004, te iWeb, a volio bih staviti i iWork ′05, ali to nemam (samo od ′09 naovamo)...
Osim QuickLooka, najviše mi na njemu tj. na Tigeru nedostaje TimeMachine. Naime; nakon dva dana instaliranja i naštimavanja HDD je počeo roštati. Disk Utility je ustanovio Bed Sector na B-Type Tree pa nije bilo drugog lijeka nego ga formatirati. Nakon toga radi OK, ali sam ga ponovno 2-3 dana sređivao
Rezime:
Stroj je zaista nevjerojatan...
Taj dizajn, tihi rad, Eassy User acces do zamjenjivih komponenti i sve funkcionira (čak i CD RW) unatoč činjenici da je to March 2001 Edition... Awesome!
NO, sad se bavim jednom drugom finesom; moji noviji Macovi se uredno spajaju s njim i obratno, ali ga prikazuju s ”krivom” ikonom u Finderu. Može li se to nekako riješiti?
Eto me u novoj
temi