Word fileovi u Mac OS 9.2?!?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Word fileovi u Mac OS 9.2?!?!

28.07.2009 | 11:51
Pozdrav,
isprike ako ovoga vec ima na forumu ... ali prikaz foruma je takav da nije bas najlakse naci nest
Dakle pronadjosmo u skladistu G4 kantu (bez negativnog prizvuka).
I mislimo ga koristiti za pisanje i sl ... u nedostatku financija za kupovanje neceg.
U svakom slucaju nisam se nikad susreo sa Macom starijim od Pantera i ne snalazim se bas najbolje.
Trebamo neki program koji moze editirati i citati .doc datoteke ...?
Zna li netko koji programi su to u stanju ... i kako ih pronaci. Htio bih neki freeware.
Ako ne .doc moze i rtf ali trenutno samo imamo simple edit koji je koliko razumijem samo za .txt, html itd.
Moze preporuka ... link sa informacijama ili fileovima za daownload.

Zahvaljujem
28.07.2009 | 12:51
Postoji verzija Worda za OS 9.x, ali čemu? Na G4 slobodno stavite 10.3 ili 10.4 i vozi!
28.07.2009 | 12:55
Možda Word Perfect? Corel je zadnju OS9 verziju (3.5e) proglasio "free", a možeš je naći ovdje: www.danpalka.net/macdownloads/

Čini mi se da je Word 6 kompatibilan.

P.S. Neću ni pitati zašto je na tom stroju još uvijek OS9.
28.07.2009 | 12:59
Da, ako baš inzistiraš na 9.x, onda svakako Word Perfect od Corela! Koristio sam ga godinama na 7.x, 8.x i 9.x i bio je odličan!

Bolji put - OS X!
28.07.2009 | 16:28
Tnx, budem ga stavio - w perf. Necu stavljati OSX jer nemam vremena sad ...
Btw ljudi neugodno mi je ali neznam naci gdje se 9.2 gasi. Trazim i nidže ga. Ne gasi se vlaljda na pover button
EDIT: pomogla frendica .. nasao gasenje ( da se razumijemo OS je na korejskom)
U medjuvremenu sam jos zakomplicirao ... sad se odpetljava ... te idem staviti app
28.07.2009 | 17:00
Već sam zaboravio, ali mislim da je bilo desno, pod "Special".
28.07.2009 | 19:15
Evo me sa os9 sa mozzilom koju sam nasao na linku koji je dao djipi. I samo da kazem da bolje prikazuje jabucnjak od novog firefoxa na leu.
Nema onaj stabloviti prikaz nego normalni.
@djipi pa neznam zasto je ovo na njemu ... no vlasnik ima a njemu neke fileove koje nebi htio pogubiti pa mi se neda zafrkavati sa reinstalacijom ... uostalom ... fora je.
Specsi su sljedeci:
RAM= 64mb, 128mb, 128mb, 256mb
CPU= 400 MHz
HDD= 60-ak (pisu stavke kao zauzeto, slobodno total no nisam siguran sto koja stavka znaci jer je napisano na korejskompa je ovo odprilike eka racunica)

E sad neznam kako vama al meni se cini da ni pretjerano uputno na ovo stavljati OSX.

Btw ovo je bio stroj koji je delal u grafiskom studiju tako da ima dosta legalnog softa (illustrator, photoshop 6, quark ... pa vjerujem da bi ovo mogao biti razlog.

u svakom slucaju meni je fora iako ja necu sjediti za njim pa to mozda i nije jako bitno.
28.07.2009 | 19:22
BTW jel zna tko ako postoji flash player za OS9?
EDIT: instaluran Wordprefect ... i super sljaka. Hvala na preporuci. Takodjer Mozzila koja je bila na onom linku je super.
13.09.2009 | 02:43
Postoji Flash player za OS 9, mislim da je verzija 7 ili slicno...
13.09.2009 | 13:09
BTW na tom stroju će ti čisto dobro raditi 10.3 ili 10.4. Jedan takav leži pored mene i glumi server. Nemoj se patiti sa devetkom. Ako ne napraviš Erase nećeš izgubuti postojeće dokumente.
13.09.2009 | 20:15
Jao ovo je ozivilo opet
Dakle stroj nije (bio) moj te nisam mogao toliko petljati po njemu toj mjeri. Btw Ima prilicno aplikacija (kupljenih) za OS9 pa bi se to time onesposobilo. Mene je samo zapao taj stroj dok sam tamo imao obaviti neki posal. Koji je fino i (zabavno) obavio.
I dalje vrti svoj OS 9.2 no ja mu vise nisam nadredjeni tako da hvala na sugestijama.
14.09.2009 | 12:54
Ništa se nebi onesposobilo. I dalje bi radilo pod Classicom.
15.09.2009 | 17:18
Eh vdis to nisam znal
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 49 minuta
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, jmirakul, Riba, Anonimci (1031)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO