Mail Attachment
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail Attachment

24.09.2015 | 19:14
Pozdrav svima,

Ne trebam vam napomenuti da sam novi u ovome Mac svijetu, kupio sam novi Mac book Pro 15" i jako sam zadovoljan samo me neke stvari proganjaju, naravno sitnice ali ih ne znam riješiti pa molim za pomoć.
jedna od bitnih stvari koje sam koristio je attachment cjelog maila po sistemu drag and drop, znači, uhvatio bi kompletam ail ili više njih pa ih "ispustio" u novoj poruci i tamo bi ostali kao attachment, sada na novom macu kada to probavam jednostavno se ne događa ništa.
riješenje sam pronašao na jednostavan način da cjeli mail dalje šaljem kao attachment a onda dodajem text, problem je kada želim više mailova attachirati u jednom mailu, što je u outlooku moguće tu jednostavno nije.
Ako neko ima kakvo rješenje molim za pomoć.

Hvala vam svima unaprijed
24.09.2015 | 19:45
Pokušaj označiti mailove koje želiš poslati, desni klik - Forward as Attachment.
24.09.2015 | 19:49
To tako jedino i radi ali ih ne možeš prenjeti po sistemu drag and drop, nije neka greda ali se ja još navikavam jer koristim svoj Mac tjedan dana, novi sam pa imam čuđenja na sve strane.....preživjeti ću

Hvala na savjetu
24.09.2015 | 19:58
Ako želiš drag and drop onda moraš jedan po jedan mail, a ukoliko imaš više mailova koje želiš poslati onda ih označih i forwardaš sve odjednom.
Iako moram priznati nisam nikad slao mailove na takav način, jel se može znati šta i kako točno radiš da mailove šalješ na takav način?
25.09.2015 | 05:39
Instaliraj drugi mail klijent.
25.09.2015 | 09:26
Pljujte koliko hocete ali Outlook na Mac radi super, i znam neke hard core kolege koji ga koriste bez ikakvih problema.

Za mojih par mailova dnevno, Apple Mail je dovoljan. Da je idealan mail client, nije.
25.09.2015 | 09:35
drlovric kaže:
Pljujte koliko hocete ali Outlook na Mac radi super, i znam neke hard core kolege koji ga koriste bez ikakvih problema.

Za mojih par mailova dnevno, Apple Mail je dovoljan. Da je idealan mail client, nije.

Mislim da je to tako, jer je dosta "sirov" ne pruža editiranje texta tako da si prisiljen staviti attachment neki od dokumenata koji napraviš u programu za obradu texta Word ili Pages

I da se objasnim do kraja, radim za naftne tvrtke gdje je jedini dokaz da si nekome nešto rekao to da mu pošalješ mail i attachiras hrpu drugih mailova koji dokazuju sve tvoje navode, da ne duljim, drugi mail ti je jednostavno attachment i to je to, za sada se snalazim, ali razmišljam o drugom mail programu ili instalirati outlook jer drugačije koliko vidimm NE ide,

Ako ima tko kakvu drugu ideju slobodno neka mi se javi...bit ću mu zahvalan jer sam izazvao buru smijeha kod ljudi koji su me popljuvali da sam kupio "savršeni" komp za hrpu para i sada ne mogu običan mail staviti u attachment, nego šaljem hrpu pojedinačnih mailova???

Hvala svima unaprijed
25.09.2015 | 12:14
Pa ni Outlook Express nije Bog zna sto. Outlook se placa i mora bolje raditi.
Ja imam Thunderbird. Radi uredno, ali ovo nisam probavao. Probam panjavim.
Znaci, hoces oznacito 5 poruka i odvuci u 6. novu gdje napises neki tekst?
25.09.2015 | 13:17
Kao sto je Zabac rekao, imas Thunderbird.
25.09.2015 | 13:43
zabac kaže:
Pa ni Outlook Express nije Bog zna sto. Outlook se placa i mora bolje raditi.
Ja imam Thunderbird. Radi uredno, ali ovo nisam probavao. Probam panjavim.
Znaci, hoces oznacito 5 poruka i odvuci u 6. novu gdje napises neki tekst?

Tako je. Počneš pisati poruku i nju odvučeš mail ove koji postaju attachment. Jednostavno.
25.09.2015 | 14:18
@VlterRi, možeš to napraviti. Meni na 10.8.5 lijepo radi. Otvoriš novi mail za pisati te u njega odvučeš mail koji želiš, ali iz stupca sa dolaznim ili odlaznim mailovima. NE direktno otvoreni mail kojeg čitaš! I ne kakite po Mailu jer ipak dosta može, samo treba znat ili pitat, hehe.
25.09.2015 | 15:58
Thunderbird podržava na 10.10.3, Thunderbird je 38.2.0
26.09.2015 | 14:40
jzelko kaže:
@VlterRi, možeš to napraviti. Meni na 10.8.5 lijepo radi. Otvoriš novi mail za pisati te u njega odvučeš mail koji želiš, ali iz stupca sa dolaznim ili odlaznim mailovima. NE direktno otvoreni mail kojeg čitaš! I ne kakite po Mailu jer ipak dosta može, samo treba znat ili pitat, hehe.

Provjeriti ću kad dođem doma, ne kakvim samo se savjetujem jer je to ruti a na koju sam navikao a pošto sam novi nisam imao izbor nego pitati nekoga tko je iskusniji.
26.09.2015 | 14:52
Ma nema problema , samo pitaj, većinom se nađe netko tko zna te riješi problem. Ono su "kakili" stariji i "iskusniji" pa je to njima išlo. Šalu na stranu, može se puno toga samo treba kopati i imati nešto intuivnosti pa se može naći. Macu je bila maksima "misli drugačije" ili "Think Different" pa se treba znati i time koristiti. Inače sretno , da te macdobro služi.
26.09.2015 | 19:26
Puno hvala. Iskrcao sam preko 20k za Mac pa možda mi u startu i ne ide "think different" no s vremenom će se stvar iskristalizirati pa će biti bolje...

Hvala još jednom. Probati ću doma, sad sam na službenom putu.
26.09.2015 | 19:58
Iz prve ruke, do sad nisam tu opciju koristio, ali si me zainteresirao te sam probao Mac logikom te tako poslao sam sebi mail sa više takovih privitaka i zamisli, uredno prošlo. Sad znam i ja a i drugi koji prate forum.
27.09.2015 | 08:32
jzeko:

Ja probao, kod mene to ne radi. FYI
27.09.2015 | 08:45
Zafrkavaš! Evo probao i na El Capitan i tamo radi. Nekaj krivo delaš.
Slikazaslona2015-09-27u09.49.54.png
27.09.2015 | 08:49
Radi kad povlačiš mailove jedan po jedan. Ne radi ako ih želiš selektirati više odjednom pa odvući sve zajedno.
27.09.2015 | 08:50
Kao što sam napisao na početku, radi jedan po jedan mail, međutim ako imaš mail sa konverzacijom onda ne radi nikako.
27.09.2015 | 09:19
Šta bi to značilo sa koverzacijom? Dopisivanje? Probao sam razne mailove i svi prolaze.
27.09.2015 | 09:37
MAIL.png

Ovako ti izgleda u Thuderbirdu. Poruke idu kao attachment i otvaraju se dvokilkom u Thunderbirdu.
Ovaj od Mozile mi je definirivno bolji od Mail aplikacije.
Mada imam i Entourage (Outlook za Mac), ne koristim ga.
27.09.2015 | 09:38
Znači kada imaš mail (kao slika u privitku) sa četiri dopisivanja, ti možeš uzeti taj mail i cijelog ga ubaciti u novi mail kao attachment?
Prilozi:
27.09.2015 | 10:48
Renzo, kad kliknem na trokutić kraj broja mailova, spuste se svi mailovi i moraš ih jedan po jedan prebaciti. Dva ili više daju crvenu točku i tako ih se nemože. Nisam se igrao sa svim kombinacijama ali se da napraviti. Vjerovatno je mail zamišljen za kućne korisnike. Za poslovne ima drugih profi mail klijenata sa sijaset opcija. Do sada je meni mail dovoljan tako da nisam ni tražio više. Kao i zabac imam Thunderbird instaliran kao rezervu, ali ga ne koristim.
27.09.2015 | 11:23
Tako je. Apple Mail kao takav nije namijenjen heavy duty poslovnim korisnicima, no ja ga i kao takav uspješno koristim uz nekoliko dodatno kupljenih pluginova. Ali bilo koji Windowsaš koji se tome smije, nema za to opravdanje jer niti na Windowsima defaultni mail klijent nije ništa bolji (naprotiv, bitno je lošiji). Samo što se Windowsašima podrazumijeva da uz windowse odmah instaliraju 100 GB ukradnog profesionalnog softvera.
Uglavnom, podržavam Žapca - ako Mail.app ne valja, idući kojeg treba probati je besplatni Thunderbird. Ima i onaj Postbox za 15€. Ja sam ga svojedobno probao, ali odustao nakon što nije uspio potegnuti sve iz Mail.app (u mom slučaju to nije baš mala stvar jer imam 30+ GB mailova u raznim accountima). No, mnogima odgovara.
27.09.2015 | 21:54
smayoo kaže:
Tako je. Apple Mail kao takav nije namijenjen heavy duty poslovnim korisnicima, no ja ga i kao takav uspješno koristim uz nekoliko dodatno kupljenih pluginova. Ali bilo koji Windowsaš koji se tome smije, nema za to opravdanje jer niti na Windowsima defaultni mail klijent nije ništa bolji (naprotiv, bitno je lošiji). Samo što se Windowsašima podrazumijeva da uz windowse odmah instaliraju 100 GB ukradnog profesionalnog softvera.
Uglavnom, podržavam Žapca - ako Mail.app ne valja, idući kojeg treba probati je besplatni Thunderbird. Ima i onaj Postbox za 15€. Ja sam ga svojedobno probao, ali odustao nakon što nije uspio potegnuti sve iz Mail.app (u mom slučaju to nije baš mala stvar jer imam 30+ GB mailova u raznim accountima). No, mnogima odgovara.

Pardon, ne bih htio ovo sve pre osobno shvatiti ali Nisam za ukradeni software i ne koristim ga, debelo sam protivnik toga Želio sam samo znati kako koristiti isporučeni software ili kupiti dodatni, jer imam dovoljno velik posao da ne moram krasti!! U daljnjem kontekstu, sav software koji koristim je kupljen i koristio sam ga godinama a sada nisam kupio Mac book zato jer imam para, nego sam konačno htio rješiti svoje dugogodišnje probleme sa korištenjem jednako tako ovlaštenih Adobe programa koji neuporedivo bolje rade na Mac Book računalima nego na PC-u. Nisam neki stručnjak, oprostite ali trebam malo vremena i pomoći da se naviknem na nešto što je u svaku ruku bolje, ali kao i sve ostalo nije savršeno, oprostite ako sam nekoga uvrijedio....
27.09.2015 | 22:07
Kad sam spomenuo krađu softvera normalnu među windowsašima, referirao sam se na ovaj dio:
bit ću mu zahvalan jer sam izazvao buru smijeha kod ljudi koji su me popljuvali da sam kupio "savršeni" komp za hrpu para i sada ne mogu običan mail staviti u attachment, nego šaljem hrpu pojedinačnih mailova???

Ti koji su te popljuvali računaju da Mac košta hrpu para, a windows računalo ne, jer kupe računalo, a OS i sav ostali softver ukradu. I onda uspoređuju stock OS aplikaciju za kućnog korisnika s ukradenom profesionalnom aplikacijom.

No, na stranu to, nebitno je. Ako ti Mail.app kao stock mail aplikacija ne zadovoljava tvoje potrebe, najprije probaj besplatni Thunderbird. Ako ti ni on ne štima, probaj (prije kupnje) Postbox. Napokon, ako ti ništa od toga ne štima, imaš MS Outlook za Mac. Meni osobno Outlook je oduvijek bio bugovito bloatware smeće, kao i cijeli MS Office paket osim Excela i mrzio sam svaki dan kojeg sam proveo koristeći ga politikom tadašnjeg poslodavca. Ali, ako tebi on bolje odgovara, kupi ga i zdravo.
27.09.2015 | 22:15
Nikako, kupio sam ono što sam htio i nije me briga tko što govori a odavno sam se oslonio na vlastita razmišljanja i zaključke, no volim o svemu prodiskutirati sa ljudima koji znaju što rade i zašto. Stoga tko se želi smijati, neka, samo da napomenem da je mnogima možda smješno to što software treba kupiti, meni nije, urpavo zato što znam da su to sati rada koje netko treba platiti.

Zahvalio bi se svima koji su mi pomogli, mailove attachiram jeda po jedan i za sada ne želim mjenjati ništa, možda je to za sada i polovično rješenje ali je rješenje koje me zadovoljava...

Još jednom, svima hvala
28.09.2015 | 06:12
Eto, glavno je da te rješenje zadovoljava, a to smo i htjeli, zar ne?
28.09.2015 | 07:27
jzelko kaže:
Eto, glavno je da te rješenje zadovoljava, a to smo i htjeli, zar ne?

Tako je to smo i htjeli a ja uživam u svom kompu.....

Zahvaljujem
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 14 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, Riba, Anonimci (545)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO