Kompatibilnost OSX-a i iOS-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kompatibilnost OSX-a i iOS-a

• Air
  • Korisnik
  • 72
26.05.2020 | 21:19
Pozdrav svima

Problem je sljedeći:

Imam osx 10.13.6 i na iPhone 7 sam imao ios 12.
Tada su mi se uredno sinkali notes i kalendar - ono što napišem na telefonu pojavi se na kompu i obrnuto.

Na iPhone sam digao ios na 13.4.1. i sada mi se ne sinkaju.
Dugo se nisam ovako zeznuo.

Ne znam na koji bi OSX minimalno trebao sada ići da dobijem kompatibilnost.

Na webu sam tražio nekakvu listu kopatibilnosti OSX-a i iOS-a ali nisam uspio naći.

Da li tako što uopće postoji?

Nisam siguran pod koju rubriku bi pripadala ova tema pa ako sam profulao molim admina da prebaci gdje je bolje.
26.05.2020 | 21:50
A koji komp imaš, možeš li na Mojave? Ja imam 7-icu i Mojave i sve lijepo radi.

Mada, notes i kalendar bi trebali raditi bez obzira, tako da je možda u pitanju nešto drugo.

Za početak, provjeri sinka li ti komp i dalje sve to s iCloudom, znači ulogiraj se u iCloud web i provjeri stanje tamo. Ako se prije sinkao i iCloud je ažuriran, onda to mora doći i do iPhonea.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
26.05.2020 | 23:07
Komp je 15" mac bookpro mid 2014 osx 10.13.6.
iPhone je 13.4.1.

Probao sam razne kombinacije ali ništa nije onako kako bi trebalo biti.

Kada napravim notes dokument na kompu pojavi se na icoudu i na telefonu.
Kada editiram taj dokument na telefonu promjena se ne vidi na kompu ali se vidi na icloudu.

Kada kreiram dokument na telefonu ne vidi se na kompu ali se vidi na icloudu.

Kada kreiram dokument na icloudu vidi se na telefonu ali se ne vidi na kompu.

Kao da je na icloudu updejtan na neke postavke od ios-a 13 koje nisu kopatibilne sa osx 10.13.6.
26.05.2020 | 23:16
“Upgraded reminders aren't compatible with earlier versions of iOS and macOS. If you upgrade your reminders on your iPhone with iOS 13, your iPad and Mac using the same iCloud account can't access your reminders until iPadOS and macOS 10.15 Catalina are available,” reads Apple's support page for the Reminders redesign. (Sep 30, 2019)

Ako se ne varam to se odnosi i na redizajn bilješki (Notes).
26.05.2020 | 23:59
Eto, Borisone ti je našao odgovor.

Ali ti na taj stroj bez problema možeš staviti Mojave, što svakako preporučujem, a možeš i Catalinu koliko vidim, pa napravi tako ako nemaš neke 32-bitne aplikacije koje su ti važne.
27.05.2020 | 13:30
Reminders je ionako smeće od aplikacije. Preporučam Due, koji ima za iOS, i za macOS, podržava i nove, i stare verzije, synca se preko iClouda ili preko Dropboxa, radi, fleksibilnije i bolje, također podržava unose preko Siri, itd. I ne zajebava.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
27.05.2020 | 16:54
Hvala Borisone
To je to što sam najmanje želio.

Nasretniji sam bio kada sam bio na Sierri jer sam tada backup Mac Bookpro-a odradio direkt na Mac Pro 3.1. (tako da sam imao duplo računalo sa svim istim podacima - uh što volim takve kopatabilnosti).

Također volim sve dok mi računalo radi da ne radim nikakvi upgrade, jer se dešava upravo ovo - više nije međusobno kompatabilno.

Moje pitanje je između ostalog bilo da li netko zna da postoji neka stranica na kojoj su navedene sve (koliko je to moguće) kompatabilnosti unutar Apple-a.
27.05.2020 | 17:00
Meni nije poznato.
27.05.2020 | 20:38
Air kaže:
Hvala Borisone
To je to što sam najmanje želio.

Nasretniji sam bio kada sam bio na Sierri jer sam tada backup Mac Bookpro-a odradio direkt na Mac Pro 3.1. (tako da sam imao duplo računalo sa svim istim podacima - uh što volim takve kopatabilnosti).

Također volim sve dok mi računalo radi da ne radim nikakvi upgrade, jer se dešava upravo ovo - više nije međusobno kopatabilno.

Moje pitanje je između ostalog bilo da li netko zna da postoji neka stranica na kojoj su navedene sve (koliko je to moguće) kompatabilnosti unutar Apple-a.

pa i nema ih bas puno, imas handoff, icloud sync i universal clipboard (koji nikad ne radi).imas airdrop, snimanje ekrana preko quicktime i ne puno vise
27.05.2020 | 21:34
Air kaže:

Use Continuity to connect your Mac, iPhone, iPad, iPod touch, and Apple Watch
System requirements for Continuity on Mac, iPhone, iPad, iPod touch, and Apple Watch
Use your iPad as a second display for your Mac with Sidecar
AirPlay system requirements
27.05.2020 | 22:21
Mene je Airdrop zezao godinama, toliko je bio nepouzdan da ga nisam ni koristio. Kada sam kupio novi MBP proradilo je bez greske. Nez jel bio SW glitch (reinstalirao sam sustav nakon 10+ godina) ili je nesto do hardvera.

U prinicipu meni stvarno sada sve radi, osim onoga da kopiram sa iPhone pa zalijepim na Mac. To nekad hoce nekad nece
  • Air
  • Korisnik
  • 72
28.05.2020 | 09:39
drlovric kaže:
U prinicipu meni stvarno sada sve radi, osim onoga da kopiram sa iPhone pa zalijepim na Mac. To nekad hoce nekad nece

Meni ovo radi super.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
08.06.2020 | 14:28
Samo da javim još nisam digao OSX zbog toga što još nisam napravio backup, ali sync Notesa između telefona i kompa je (sam od sebe) proradio.

Netko se u Apple-u smilovao.

Ili je netko popravio nešto što je prethodno zaribao.
08.06.2020 | 17:57
Nista od toga. Jednostavno tako radi.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
30.03.2021 | 15:12
Evo samo da javim, možda nekom pomogne, kod mene je rješenje problema bilo trivijalno: baciti iz Preferences-a "com.apple.iTunes.plist".

I sada normalno radim back up iOS 14 i OSX 10.11.6 pod ITunes-ima 12.8.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 58 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?