Gubitak foldera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gubitak foldera

15.02.2021 | 15:55
Pozdrav ekipa,
izgleda da mi se sa zadnjim updateom (11.2.1) izbrisao veliki broj random foldera i fajlova na eksternom disku. Znači recimo imam jedan folder u kojem imam nekoliko podfoldera i nisu svi izbrisani, nego samo neki, negdje je ostao samo naziv foldera, a sav sadržaj unutar njega je nestao.
Skinuo sam neki Disk Drill program za recovery i on je pronašao to, provat ću s tim vratiti barem ovo što znam da je izbrisano, ali mi nije jasno kako se moglo to dogoditi na vanjskom disku. Na netu vidim da zna biti problema, ali je to uglavnom s nekim lokalnim folderima tipa Documents ili Downloads. Mjesta u kompu ima i više nego dovoljno (navodno može biti problem ako se pokrene update, a nema dovoljno mjesta).
I da, znam da bi trebalo imati backup na nekoliko mjesta, ali jbga, to mi je u procesu, nisam sve riješio, a i pitanje je bi li se i tamo onda izbrisalo i/ili bi bilo dodatnih problema.
Ima li tko kakvo pametnije rješenje osim programa za recovery ili kakav savjet za ubuduće (osim višestrukog backupa, naravno)?
15.02.2021 | 17:41
Disk Utility - First Aid?
15.02.2021 | 19:57
A probat ću, ali nisam optimist, čudno mi je sve to

EDIT: izgleda da ipak nije do updejta mada se idealno poklopilo, mislim da je do diska i to da je otišao u vječna lovišta. Nakon restarta uopće ga sustav ne može prepoznati, vidi ga kao neke dvije particije Apple APFSMedia i APFS Physical Store disk4s2, a First Aid ne pomaže, kaže da je greška... Inače radi se o Toshibinom disku, model DTB440, 4TB, eto čisto ako netko ima neka pripazi da mu se ne dogodi kao meni. Shit
16.02.2021 | 01:53
Hm, ne znam koliko se što kod tebe poklopilo, ali izašao je novi update za Big Sur i to baš zbog problema koji navodiš. Big Sur 11.2.1 je krivo provjeravao slobodni diskovni prostor i uslijed toga je moglo doći do gubitka podataka . Danas je Apple izbacio novu verziju updatea koja ispravlja taj bug.
Updated macOS Big Sur installer resolves installation bug
16.02.2021 | 12:10
Vidio sam to, ali eto ne znam je li samo poklapanje, čudno mi je to sve, na disku od Maca bilo je i više nego dovoljno prostora i tamo je koliko vidim sve ok, problematičan je samo taj eksterni disk. Dio sam uspio vratiti s ovim Disk Drillom, barem nešto
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 4 minuta
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO