17.03.2021 | 00:35
drlovric kaže:
Koliko sam ja skuzio shared album radi na nacin da se datoteke samo referencaju. 10 ljudi dodaje sadrzaj i ne trosi tvoj iCloud prostor. Znaci nisu fizicki pohranjeni u tvom accountu, vec vise kao link sa njihovog. I to je super za jako puno primjena, ali shodno tome osoba koja je dodala sadrzaj moze ga logicno i ukloniti
(Tipa supruga predje na Android i ja izgubim te fotografije).
Nije tocno, krivo si razumio. Ovo sto si opisao je kako funkcionira Google Photos.
iCloud Shared Photo Album zapravo uploada kopijiu slike (ili videa) u taj shared album. Ne zauzima tvoj iCloud prostor jer je tako odlucio zbog marketinga pretpostavljam, ali zato je tu i dosta kompromisa, to je izkompresirano do boli, nije ista kvaliteta ko i original.
Vrlo lako mozes ovo provjeriti, dodaj jednu sliku u shared album pa je izbrisi iz libraryja, vidit ces da ce ostati u shared albumu (btw. nemoj je izbrisati isti tren kad je dodas, dozvoli malo vrimena da se uploada).
Napravi istu stvar na GooglePhotos i vidit ces kad ides izbrisati da kaze tipa “This photo is shared, if you delete it, it will also be removed from shared album.”