22.01.2022 | 20:50
Freaky problem kojeg sam napokon "pričepio" i sad ga imam 100% ponovljivog.
MacBookPro je spojen na Apple Thunderbolt Display, a na kojeg je opet pokačeno brdo điđa:
- OWC 2xHDD dock (thunderbolt 2)
- ethernet
- USB Das Keyboard tipkovnica i na njoj
- Logitech headset za online sastanke (Teams i to)
- neki bzvz USB HUB i na njega:
- stalak i punjač za Sennheiser BT headset za telefoniranje
- Belkin dock za iPHone
Sve radi super. iPhone je uštekan na dock (90% vremena samo radi punjenja, tek ponekad skidanje fotki, sync, backup). Netko zove. Dižem BT headset sa stalka, stavljam na glavu, javljam se, razgovaram i paralelno nešto klikam, tipkam po kompu, itd, sve radi. Završavam razgovor i odlažem headset natrag na stalak. I u tom času sve USB periferije spojene na ATB - nestaju i prestaju. Uključivo i ATB audio (zvučnici, mikrofon) i isight kamera na ATB. Monitor i dalje ima sliku, TB HDD dock i dalje je funkcionalan (diskovi spojeni, dostupni...), ethernet veza također. Jedino USB je krepao.
Odštekam TB konektor s MBP (kompletno cijeli ATB, sa slikom, i radećim HDD dockom...) i prištekam natrag. I sve je opet normalno.
I to je točno ta kombinacija, uvijek. Ako mobitel nije na docku kad me netko nazove, dignem headset, vratim ga, nema problema. Ako je mobitel na docku, ali nisam digao headset, nego sam se javio na speakerphone od mobitela ili se nisam javio uopće, nema problema. Ako je mobitel na docku, digao sam headset, završio je razgovor, ali nisam odložio headset natrag na stalak, nema problema.
Pretpostavljam da se nešto dogodi s tim bzvz USB hubom u času kad iPhone završi razgovor *I* vratim headset na punjenje. Prvo mi je iduće da probam neki drugi umjesto ovog, možda i s vlastitim napajanjem, ali javljam se ovamo da vidim je li itko imao ikakvu sličnu čudnu situaciju koja možda nema veze s hardverom.
Googlao sam, naravno, ali ništa pametno nisam našao.