30.01.2022 | 17:07
Daddo kaže:
QXD je format datoteke koju je koristila stara verzija QuarkXpressa.
Indesign kao takav je u stanju otvoriti QuarkXpress datoteke i kompatibilnošću unazad pospremiti nešto u taj format.
Ako je datoteka spremana i/ili rađena u nekoj starijoj verziji aplikacije ili čak u ovoj s uključenom kompatibilnosti, sasvim lako je moguće da je negdje nešto ostalo referencirano kao što Smayoo je napisao.
Ne radi se nužno o paketu sadržaja, dovoljno je da imaš nešto kopipejstano iz neke druge datoteke kao linkani sadržaj pa da je Spotlight "ulovi" i ponudi i tu datoteku.
Mislim da referenciranje i indeksiranje ovdje uopće nije upitno.
Čovjek je mogao otvoriti / importirati Quark datotetku u InDesign i imati praktički jednaku kopiju fajla (sadržaja) u QXD i INDD formatima. Ako se ne vraram, Finder bi ih trebao indeksirati gotovo na identičan način jer je sadržaj identičan.
Pretpostavimo da na hardu imamo i QXD i INDD datoteke jednakog sadržaja....
Ako čovjek u tražilicu upiše broj 07209 onda bi se u rezultatima pretrage trebali pojaviti i QXD file i INDD file. Klikom na svaki od ta dva fajla bi se u desnom prozoru trebao pojaviti preview tog fajla.
Njemu se događa da klikne na QXD file, a pokazuje mu preview od INDD fajla. Čak da se i jednako zovu i da imaju jednak sadržaj, preview bi trebao biti za fajl kojeg je selektirao.
Nije mi jasno što se tu događa i zašto se to događa. Zato mislim da bi
file path mogao rasvjetliti neke nedoumice.