VirtualBox
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

VirtualBox

10.09.2009 | 16:16
http://www.virtualbox.org/
Da li netko koristi, jer je freeware?
Ostali se placaju, koloko sam skuzil.
Mozda kakve primjedbe ili upozorenja.
Da li radi prihvatljivo.
Imam MBP 2,16 s 2GB RAM-a.
10.09.2009 | 16:43
Radi OK, kao i ostali koji su komercijalni, .... jedino ne podržava BootCamp particije
10.09.2009 | 17:25
Kakve BootCamp particije?
Imam OSX 10.5.8, a uskoro i 10.6 (manje bitno, kupil sam ga i cekam). Posto imam nesto stariji MBP i ID mu je 2.2. Jedino kaj mi treba je ACAD 2005.
I jos nekaj, kaj je sa virusima i ostalom gamadi kod virtalnih strojeva, da li su oni imuni ili i dalje treba neka zastita. BootCamp ni ne mislim stavljati jer mi je ono prebacivanje kod bootanja neprakticno. Inace se spremam do kraja ili pocetkom iduce godine ubosti jedan iMAC (24" je ipak bolje za crtanje nego 15").
Malo sam ostarel, tal da ni ne pratim vise kaj se u svijetu racunala dogadja, vec sam vise za instant rijesenje, a problem erijesavam korak po korak. Tu je dobra ekipa koja daleko vise zna, tak da je meni lakse pitati. lol
10.09.2009 | 19:19
Ma za te novce VirtualBox je zakon!

I ja sam ponukan lovom odlučio isprobati ovo besplatno rješenje i meni za sada savršeno funkcionira od samog switcha, tj. oko 7 mjeseci.

Nisam instalirao AutoCAD jer ne crtam u njemu, ali koristim Autodeskov DWG Viewer da povremeno provjerim svoje exporte za suradnike, a prvenstveno sam ga instalirao zbog programa za fiziku zgrada jer nemam alternative na OsX-u. Znači, ne koristim ga intenzivno, ali za ovo što meni treba savršeno radi i ne pada mi na pamet uz ovo kupiti neki komercijalan softver. Uostalom, ništa te ne košta da ga isprobaš.

I radi bezbolnije instalacije prije posjeti mac.appstorm.net/how-to/virtualization/r...mac-with-virtualbox/
10.09.2009 | 21:46
Iz mog iskustva VirtualBox radi bolje i stabilnije od VMWarea. Tj, s VMWareom sam imao problema, a s Virtualboxom ne, jednostavno radi

komentari??
bok!
10.09.2009 | 22:15
Koristio sam ga zbog nekih specifičnih poslova i radi odlično. Osim što je besplatan stalna su i poboljšanja, vrti se bez greške, u Spacesima dva desktopa... Odlično za demonstraciju moći nevjernim prijateljima a osobito zgodno na MacbookAiru kada je "vau" efekt dodatno naglašen. Doduše nisam koristio nikakve zahtjevne programe niti sam mu dopuštao da si uzima puno resursa, jer mi nije ni trebalo. U svakom slučaju za svaku pohvalu.
11.09.2009 | 09:46
Žabac, za što točno koristiš AutoCAD. Ako samo pregledavaš, onda ti ne treba AutoCAD ni Windoze - ima odličan besplatni viewer za Mac koji radi brže i bolje od bilo kojeg AutoCAD-a ili AutoCAD viewera koji sam ja vidio.

Inače, za intenzivniji rad u AutoCAD-u ja ipak preferiram bootati u Windowse (BootCamp) jer mi je u virtualiziranoj okolini katastrofalno usporen (najgore su regeneracije nacrta i zoom in / zoom out). A za nešto kraće i na brzinu prođe i pod virtualiziranom okolinom.

Što se tiče virusa, Windowsi su i u virtualiziranoj okolini podjednako osjetljivi, pod pretpostavkom da ih puštaš na mrežu. S tim što ih možeš i ne pustiti na mrežu. Ako ti ne trebaju ni za što nego za AutoCAD, onda ih nemaš zašto puštati na mrežu. Jednostavno - u virtualnom stroju definiraš da mrežne kartice uopće niti nema, ili da nije spojena ni na što. Prednost takvog pristupa je što ti se Windowsi bitno ubrzaju kad ih ne natovariš Antivirusom, Antispywareom i Firewallom. Nije da postaju prihvatljivo brzi, ali agonija je ipak manja.
11.09.2009 | 12:01
Taj Solidworksov eDrawings Viewer nije loš i dosta je brz, međutim ne pokazuje mi točno linetype i fontove. Izvrstan kao preglednik datoteka, ali za ovo što mi češće treba (pregledati exportane podloge za suradnike) ne mogu ga koristiti zbog navedenih nedostataka.
11.09.2009 | 12:18
Hm, čudno, ja sam baš bio pozitivno iznenađen jer su mi baš ltype točno prikazani (to nam je važno jer su razni ltype = razni tipovi kabela). Za fontove ne znam da li su 100% točni, ali čšžć radi, a to mi je najbitnije.
11.09.2009 | 15:37
Za crtanje mi treba, kao crtaca daska. ACAD 2005 koristim i ne misli ga tak brzo mijenjati. Ovi zadnji su valjda kao i vindoze, gladni svega. 2D je u pitanju. 3D mi ni ne treba. Racunam, ako radi na starom AMD-u, ne bi trebalo biti lose ni na C2D. Ono s BootCampom mi nije spretno, reboot i to. Mada sam pocel uciti ArchiCAD, ali to je muka ziva (program je odlican, ali kompliciran). Ja nemam problema s linetipe i prikazivanjem, kaj ja znam ima onaj ltscale s kojim porihtam, a normalno printam iz paperspace-a, nikad iz nacrta direktno. To je po meni i jedna od najjacih osobina ACADA. Moji nacrti nisu komplicirani ni veliki 1:100 na jedan ili dva A3 papira. Vise su to skice. Zato racunam da bi to radilo.
Malo offtopic, budem pricekao kad izajde iMac s ATI grafikom, jer nekaj se prica da je ljubav s Nvidiom pukla.
Ovaj preglednik bum probal. I nisam mislil ga pustati na mrezi (mislim XP).
Jos jedno pitanje: Da li VirtualBox podrzava drag & drop iz OSX-a?
13.09.2009 | 03:26
O archicadu sve najbolje. Ne znam kako bih uopće odradio sve što moram da ne radim u njemu. Na prvu se čini prekompliciran, ali vrlo brzo pohvataš osnove i onda deri. Ako imaš pitanja u vezi njega obrati se na www.archicad.com.hr

A D&D iz OsX-a u VirtualBox meni ne radi. Tražio sam i po manualu, ali čini mi se da ne postoji takva opcija. Ja sam si namjestio jedan shareani folder za razmjenu datoteka između os-ova i njemu pristupaš preko "mreže".
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 46 minuta
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, velejaj, Anonimci (291)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO