Vraćanje sa Time Machine nakon instalacije 10.6
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vraćanje sa Time Machine nakon instalacije 10.6

20.11.2009 | 21:43
Dečki, fala, eto skinuo ali mi ne šljaka. Skoro svaki dan sam na toj stranici ali danas još nisam bio.
Javlja da nisu priključeni ni kamera ni skener. Danas sam sinu morao skenirat nešto i poslat mailom i za to sam morao otvoriti Fusion i Windowse, gje to radi ok.
Đuro ne skenira mi nigdje !
21.11.2009 | 17:56
Djuro genijalac je napisao:
Ajmo, Smayoo, već sam nervozan od brige. jel sve OK? Čovječe, sav se oznojih!

Evo, napravio sam CCC kopiju. Djeluje mi vrlo klonirano (osim što nije dobila isto ime kao i originalni volume). Sad ću najprije probati bootati s nje i ako mi to prođe, onda idem napraviti upgrade...
21.11.2009 | 18:32
Evo javljam se zbootan s Passporta, preko USB (grrrrr, Passport ima FW, ali samo 400, a MBP ima FW, ali samo 800, a adaptera za nabaviti nigdje bliže od Hong Konga... ). Sad kad sam se uvjerio da se sistem zaista može zbootati tako s vanjskog drivea idem dalje...

Štoš... život me naučio da vjerujem svakom, ali ipak sve provjeravam...
21.11.2009 | 19:04
I mene zanimaju dojmovi nakon instalacije. SL je 64 bitni , pa ponašanje maila i inih appova.
21.11.2009 | 20:10
Evo me na 10.6. Vodafone MobileConnect mi šizi, neće radit bez Rosette, NovaMedia je obećala izdati update do sredine rujna, ali, guess what...

Ugl, radi toga svaki čas mi iskače da neki njegov kext ne radi. Ne znam točno kakve to veze ima sa system updateom, ali System Update mi neće downloadat 10.6.2. combo dalje od 31%.

Sad ga idem ručno skinut...
21.11.2009 | 20:20
Apropos FW400 na FW800. Imaš na Other world computing kabel koji je s jedne strane 400 a s druge 800. Onaj čisto kratki, 30-ak cm. Košta nekih 5-6 dolara. Najbolje uloženi novci u zadnjih 3 godine..... UVIJEK mi zatreba i uvijek se iskaže. Bolje od adaptera, jer nije lomljiv kao on...
Topla preporuka Smayoo, sjajna stvar, vjeruj mi
21.11.2009 | 21:21
@ Smayoo
I meni za Huawei modem iskače prozor, ali ga ignoriram. Nego nisi naveo jesi li išao na clean instal ili upgrade. Čini mi se da bi ti upgrade bilo bolje.Meni je radilo izgleda i mail i ostalo, ali sam brzopleto išao na clean.
21.11.2009 | 22:00
smayoo je napisao:
... a adaptera za nabaviti nigdje bliže od Hong Konga...

smayoo ja sam kupio fw kit u Hg spotu prije ljeta za nekih 100 kn i dobijes dva adaptera + kablovštine.
21.11.2009 | 22:02
Smayoo, mi imamo Snow na MacBook Airu s VIP internetom i nema problema. Đipi je to instalirao, možda zna nešto više.

Inače, da te utješim - T-Mobile instalacija isto radi probleme, a ekipa iz podrške nema pojma. Na kraju sam za klijenta našao nekakve workarounde po webu.
21.11.2009 | 23:28
Evo, vako, redom...

Jzelko, bio je upgrade. Ignorirao ja ili ne, nije u tome problem, jer mi se više nije htio vodafone zaconnectat.

Ecvis, hvala na prijedlogu. HGspot je efikasno stečajiziran, trgovina u RI je odavno zatvorena, a kad sam zadnji put ušao u nju, 80% polica je bilo prazno.

Đuro, hvala i tebi, također, naručio sam si adapter sa E-baya, iz Hongo Konga za $4 s besplatnom dostavom u HR.

Prvi problem mi je bio što nisam mogao instalirati combo 10.6.2 nakon ručnog downloada. Pokrenem pkg, next next accept next install. Install. Install. Ništa. Ne je.e me ni 5-9. Kliknem na install on ga (install gumb) zasivi na 1 sekundu i opet poplavi i ne desi se ništa. (Ne samo 10.6.2, nego niti jedan pkg, samo appove hoće instalirat.). Napravim repair permissions, ništa. OK, rekoh, idemo kreirat novog usera. Otvorim sys prefs, moram unlockat (kliknut na lokot) da bi kreirao novog usera. Kliknem na lokot, ono ništa... Restart. Ništa. A jbt...

Onda discussions.apple.com. U čemu je problem. Vjerovali ili ne - u mom custom ukelele keyboard layoutu. Jednostavno ne može dići dijalog u kojem me pita password prije nego napravi neku delikatnu operaciju.

OK, srećom, taj mi više ni ne treba jerbo Snow ima CroatianPC layout koji je onaj kojeg sam si sam bio složio Ukeleleom.

E, kad sam to napravio, onda sam uspio instalirati 10.6.2.

Dobro, ajmo dalje...

Odoh ja nadobudno na www.vipnet.hr i vidim tamo VMC software 2.11.09 (a kod mene 2.11.02). Rekoh - bit će da je to taj update za Snow. Hau jes nou. A vipnetovci nisu ni svjesni da postoji 10.6. Oni su još na Tigru...

Onda opet moj prijatelj Google, koji mi je otkrio (ali dosta nisko na listi pogodaka) da je Vodafone (nakon što su ih mjesecima pljuvali da su nesposobna banda što nisu objavili update za Snow) napokon prije mjesec dana objavio novu verziju VMC softvera za Mac OS 10.6.x.

Elem, ta nova verzija fino radi, a moram dodati i da je napokon napravljen kako treba (tj. da nije poluproizvod kao ona prošla verzija). Ne mora se automatski buditi sa sistemom (iako može), već je dovoljno pametna da se pokrene kad uštekam karticu (Huawei E3735). Radi i primanje i slanje SMSova. Software se može podesiti da zapamti pin SIM kartice i sam ga unese kad kartica traži. Automatski se quita kad izvučem karticu. I... nekom će se svidjeti, a nekom i ne, da automatski prepoznaje da sam VIPNET korisnik, napamet zna defaultne postavke za VIPNET i cijela je aplikacija na hrvatskom (da se prebaciti na engleski).

Uglavnom, ja sam napravio prethodno deinstalaciju stare aplikacije i dodatno još ručno prošao i pobrisao sve što je ostalo po ovim uputama
Screen_shot_2009_11_21_at_20.png

a nakon toga instalirao novu verziju.

Time je, dakle, uspješno riješen prvi set problema. Sad idem dalje istraživati.

Dijete je na Vikalici napisao da mu Safari 4.0.4 ne radi OK pod 10.6.2. sa Flashom pa radi toga nisam povukao taj uptade (jer meni Opera 10 inače ima neke sitne bugove s Flashom pa za takve stranice koristim Safari). Je li još netko imao slične probleme (pa da preskočim Safari update)?

BTW, ne sviđa mi se kako mi sad prikazuje Applications stack - imam ogromne ikone i moram ga prescrollati da vidim drugih 60% aplikacija. Prije mi je bolje pasalo - kako sam dodavao aplikacije, tako je on smanjivao ikone i uvijek mi je prikazao sve odjednom. Gdje se to podesi da i dalje tako radi?
22.11.2009 | 10:09
@ Smayoo
Ja sam prije nekih mjesec dana zvao službu za korisnike Vipa pa onaj na vezi nije imao pojma o softveru za Mac. Ovaj tvoj je noviji od mog pa sam ga instalirao, ali ne vidim razliku. SMS mi ne radi ni na jednom pa te molim reci jel radi kod tebe? Točnije mogu primati ali ne i slati. Iskače li ti prozor za ignorirat ili više ne, te trebam li i ja prebrisati stare upute? Nadam se da nisam dosadan.
22.11.2009 | 16:47
smayoo je napisao:
Dijete je na Vikalici napisao da mu Safari 4.0.4 ne radi OK pod 10.6.2. sa Flashom pa radi toga nisam povukao taj uptade (jer meni Opera 10 inače ima neke sitne bugove s Flashom pa za takve stranice koristim Safari). Je li još netko imao slične probleme (pa da preskočim Safari update)?

Ja nemam problema na dvije mašine , tako da je to kod njega vjerojatno iznimka a ne pravilo.
22.11.2009 | 22:53
jzelko je napisao:
@ Smayoo
Ja sam prije nekih mjesec dana zvao službu za korisnike Vipa pa onaj na vezi nije imao pojma o softveru za Mac. Ovaj tvoj je noviji od mog pa sam ga instalirao, ali ne vidim razliku. SMS mi ne radi ni na jednom pa te molim reci jel radi kod tebe? Točnije mogu primati ali ne i slati. Iskače li ti prozor za ignorirat ili više ne, te trebam li i ja prebrisati stare upute? Nadam se da nisam dosadan.

Služba za korisnike VIPnet-a je etalon indolencije i nesposobnosti u svemirskim razmjerima.

Prozor za ignorirati više ne iskače zato što sam ručno počistio sve ostatke prije instalacije nove verzije. SMS mi radi normalno.

Ako ne možeš slati, možda nemaš tarifni model koji uključuje slanje SMSova?
23.11.2009 | 12:19
Ma figu, Fusion Windowsi XP radi normalno, znači da je do OS Xa. Ako stigneš, napiši uputu kako izbrišem i ja smetajuće postavke. Moj modem je Huawei E220 i podržava slanje SMSa.
BTW vratio sam na 10.5.8 i osjeti se da je nešto sporiji.
24.11.2009 | 00:11
Ja bi sad na tvom mjestu ovako:

Najprije ponovno pokreni pkg za instalaciju ove zadnje verzije koju si instalirao i onda u jednom od koraka umjesto "Easy Install" odaberi "Uninstall" te deinstaliraj sve.

Onda u Finderu otvori:

/Library/LaunchAgents

(dakle onaj Library u rootu tvog sistemskog diska, ne u System folderu, ne u tvom home folderu, nego u rootu)

i unutra pronađi (možda neće biti) cn.com.zte.usbswapper.plist i de.novamedia.novamediadisksupressor te ih odvuci u smeće i isprazni ga (pri tom će te pitati administratorski password)

Onda odvuci u smeće (i poslije ga isprazni):

folder Vodafone koji se nalazi u /Library/Application support

i app Vodafone Mobile Connect u /Applications (taj je vjerojatno već izbrisan nakon deinstalacije)

Konačno u Finderu otvori /System/Library/Extensios i odvuci u smeće:

USBexpresscardcantwake_Huawei.kext
ZTEUSBCDCACMControl.kext
ZTEUSBCDCACMData.kext

te isprazni smeće poslije toga (opet će te pitati password)

Možda ništa od svega toga ne pronađeš kod sebe.

Na kraju još otvori System Preferences i pod users pogledaj login items od svog usera te odande (ako postoji) izbriši mac_swapperdeamon

Onda napravi reboot čisto da vidiš da li ti se i dalje javlja taj alert. Ako ne, onda instaliraj nanovo zadnju verziju Vodafone softvera.

Što se SMS-ova tiče, ne znam što reći. Meni SMSovi rade s E3735 PCI/express karticom. Možda s USB modemom ne rade. Nemam pojma.
24.11.2009 | 00:43
@ Smayoo Hvala ali to možda obavim poslije.Bok dečkovi !
Ja sam bio napravio clean instalaciju i isto me zezao ( kao porođajne muke). Ovih dana mijenjam HD u iMacu i Time capsuli. Iz TC ga stavljam u alu iMaca i umjesto njegovih 250GB stavljam 500GB iz TCa, a u njega novi od 1TB. Onaj od 250GB će mi biti u ladici za ispomoć.Kako neću bakupirati OS, nego radim na prazni disk, do sada nisam imao iskustva pa sam zeznuo sadašnju instalaciju jer nisam stavio update 1,2, 3, 4 itd nego mi je nakon instalacije počeo apdejtat a ja ne misleći prihvatio. Zato sad radi probleme sa printerom, modemom, tv tjunerom itd.
Imam pitanje za DVD za instalaciju 1 i 2, OS X 10.4 te još tri instalacijska DVDa za Software install and Restore.
Nisam nikad prije to radio, pa me interesira kako da to napravim korektno. Sin mi je kupio komp u SADu i to upravo kad je Leopard izašao te je s njim dobio i DVD za Leoparda. Koristio ga je na brodu oko mjesec dana , dok nije došao doma. Nije me stigao podučiti jer se odmah vraćao na brod i tako sam se uglavnom sam priučio na OS X. Da li je točno da moram prvo instalirati instalacijske diskove 1 i 2, bez ona tri za Software i Restore, te na 10.4. Tigra instalirati DVD od Leoparda a zatim na njega kombo update od 1 do 8. Tek nakon toga mogu instalirati , ako želim i Snow Leoparda.
Imam Combo Update 1 i 2, a još mi fale ostali.Dakle to je uglavnom TO , i sad možete pucati ! Slušam !

Bok ! i da SMS mi radi u Windowsima, znači da ih modem podržava, zeza me OS X.
24.11.2009 | 00:48
Ne - Combo update znaci da u sebi sadrzi sve inkrementalne update. Dakle instaliras 10.5 i onda instaliras combo update 10.5.8. Software update ce to napraviti za tebe.
Takodjer, da bi instalirao 10.6 ne moras istalirati 10.5 prije toga. Isto vrijedi i za 10.5.
24.11.2009 | 00:53
jzelko je napisao:
i da SMS mi radi u Windowsima, znači da ih modem podržava, zeza me OS X.

Ne mora biti. Može biti da je OS X driver za taj konkretan tvoj USB modem, sadržan u Vodafone softwareu nešto kilav. Ili da je predviđen za neki noviji firmware tog modema. Ili pitaj boga što...
24.11.2009 | 00:59
Hah, to sam pitao zato jer mi je kad sam stavio DVD od Leoparda otvorio prozor da nemože instalirati 10.5 jer nema 10.4. Sad si me malo zbunio! Znači da skinem Combo Update 10.5.8 i to instaliram na Lea.?

Ups , to sam odgovorio Ribi !
24.11.2009 | 01:06
@ Smayoo

Barem zadnje četiri nadogradnje sa ovom zadnjom, i nijednoj nije radio SMS. Nemam u blizini nikog sa OS Xom za isprobati pa možemo nagađati. Al valjda se nekako šlepam uz vašu pomoć !
24.11.2009 | 20:07
Ovako :
Ponovno sam reinstalirao 10.5 tako da sam nakon instalacije ubacio Combo Update 10,.5.8, te zatim normalno updejtao (samo 15 stavki ?).Printer sam samo spojio a patch za skener sa njihovog supporta skinuo i sve radi.
U 10.5.8 nema onog što si napisao jer ima nekih razlika u tome u odnosu na 10.6. Huawei radi kao i prije bez SMSa. Ostalo ću još vidjeti. Hvala i bok !
24.11.2009 | 20:20
Jzelko, ja sam sad probal. Skinul sam zadnji VMC (Vodafone Mobile Broadband 3.04.10.00) koji je kompatibilan sa SL-om. Metnul sam ga na powerbook na kojem je 10.5.8 i koristim USB (K3656-Z) onaj bijeli stick. Sve radi i mogu slati SMSove s kompa.
Jel imaš tu verziju VMC-a?
24.11.2009 | 21:21
Trenutno verziju 08, a probao sam i 10 pa nije šljakao SMS u slanju.Možda je stvar, kaj imam USB Modem.
25.11.2009 | 09:08
Pa velim ti da i ja imam USB modem, onaj bijeli kaj je u paketu za 239 kuna ili kolko. I sve šljaka bez problema i otprve...
25.11.2009 | 09:32
Đuro i kaj da delam ?
Od kad ga imam, cca 2 god. s tim se mučim. Vraćal sam im ga i oni meni da je ok na Windozama a za ostalo sam si sam kriv. Nisu imali Mac za isprobati a njima je radilo.Do sad mi nikad nije proradil bar za jednu poruku, izlazno. Čim mogu primati trebal bi i moći slati. Nemam nikog oko mene sa Macom da mogu komparirat. Imaš li kakav prijedlog ?
25.11.2009 | 11:12
Bojim se da nemam. Samo isključujem da je razlog nerada USB kao takav, jer kod mene radi. Bojim se da je problem u softveru. Koji je komp uopće u igri? iMac? Meni stvar radi na powerbooku, dakle PPC. Ti si na intelu, možda je tu problem? Tko će znati? Bum provjeril kod kolege koji ima macbook pro (intel) pa javim...
02.12.2009 | 15:22
@ Smayoo
Sad Snježnog imaš preko tjedan dana, pa možeš li bacit kratki ukupni dojam.
Ja sam se ipak predomislio i sada napravio apgrejd na Snježnog. Ukupni dojam da je brži, proradio i skener, mailovi funkcioniraju kak treba.Vidjet ćemo!
Dodatno pitanje : može li HD zafrkavati? U vezi onog posta za nevjerovati, gdje sam se nespretno ubacio!
02.12.2009 | 21:28
Malo mi je još rano. Dnevni ritam obaveza mi ne dozvoljava probati sve što me zanima pa se time bavim od vikenda do vikenda.

HD može stvarati takve probleme kakve si opisao u onom drugom postu, kako sam ti tamo i odgovorio.
02.12.2009 | 22:05
@ Smayoo
Oprosti previdio sam ga.Disk je Segate i original je bio u Tajm Kapsuli, hm...!
Stavio sam ga za pohranu kao externi.Bacio si mi bubu sada, da ga ostavim kao takav?
Može li se kako provjeriti ili reparirati?
02.12.2009 | 22:27
Mene su u životu već ljuto za***ali i Seagate, i Western Digital, i IBM server-grade, i Fujitsu, i Hitachi, i Winchester (e to je fakat bilo davno... ), i...

Što se mene tiče, to je sve isto smeće, sve se radi u istoj tvornici, a to ime koje piše na naljepnici blage veze nema ni sa čim. Ako je kunu jeftiniji, ja mrtav-hladan kupim i HDD koji se zove "burek". I to na ćirilici.

Provjeriti se može. Kad crkne do kraja, onda si ga provjerio.

Reparirati se također može. Čekićem. Preporučam onaj od 5 kg. Disk neće nakon toga raditi ništa bolje, ali ti ćeš se osjećati bolje. To je zapravo reparatura svojih živaca.

(Sigurnosti radi, ne upuštaj se u reparaturu prije nego ga provjeriš! )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO