21.11.2009 | 23:28
Evo, vako, redom...
Jzelko, bio je upgrade. Ignorirao ja ili ne, nije u tome problem, jer mi se više nije htio vodafone zaconnectat.
Ecvis, hvala na prijedlogu. HGspot je efikasno stečajiziran, trgovina u RI je odavno zatvorena, a kad sam zadnji put ušao u nju, 80% polica je bilo prazno.
Đuro, hvala i tebi, također, naručio sam si adapter sa E-baya, iz Hongo Konga za $4 s besplatnom dostavom u HR.
Prvi problem mi je bio što nisam mogao instalirati combo 10.6.2 nakon ručnog downloada. Pokrenem pkg, next next accept next install. Install. Install. Ništa. Ne je.e me ni 5-9. Kliknem na install on ga (install gumb) zasivi na 1 sekundu i opet poplavi i ne desi se ništa. (Ne samo 10.6.2, nego niti jedan pkg, samo appove hoće instalirat.). Napravim repair permissions, ništa. OK, rekoh, idemo kreirat novog usera. Otvorim sys prefs, moram unlockat (kliknut na lokot) da bi kreirao novog usera. Kliknem na lokot, ono ništa...
Restart. Ništa. A jbt...
Onda discussions.apple.com. U čemu je problem. Vjerovali ili ne - u mom custom ukelele keyboard layoutu.
Jednostavno ne može dići dijalog u kojem me pita password prije nego napravi neku delikatnu operaciju.
OK, srećom, taj mi više ni ne treba jerbo Snow ima CroatianPC layout koji je onaj kojeg sam si sam bio složio Ukeleleom.
E, kad sam to napravio, onda sam uspio instalirati 10.6.2.
Dobro, ajmo dalje...
Odoh ja nadobudno na
www.vipnet.hr i vidim tamo VMC software 2.11.09 (a kod mene 2.11.02). Rekoh - bit će da je to taj update za Snow. Hau jes nou.
A vipnetovci nisu ni svjesni da postoji 10.6. Oni su još na Tigru...
Onda opet moj prijatelj Google, koji mi je otkrio (ali dosta nisko na listi pogodaka) da je Vodafone (nakon što su ih mjesecima pljuvali da su nesposobna banda što nisu objavili update za Snow) napokon prije mjesec dana objavio
novu verziju VMC softvera za Mac OS 10.6.x.
Elem, ta nova verzija fino radi, a moram dodati i da je napokon napravljen kako treba (tj. da nije poluproizvod kao ona prošla verzija). Ne mora se automatski buditi sa sistemom (iako može), već je dovoljno pametna da se pokrene kad uštekam karticu (Huawei E3735). Radi i primanje i slanje SMSova. Software se može podesiti da zapamti pin SIM kartice i sam ga unese kad kartica traži. Automatski se quita kad izvučem karticu. I... nekom će se svidjeti, a nekom i ne, da automatski prepoznaje da sam VIPNET korisnik, napamet zna defaultne postavke za VIPNET i cijela je aplikacija na hrvatskom (da se prebaciti na engleski).
Uglavnom, ja sam napravio prethodno deinstalaciju stare aplikacije i dodatno još ručno prošao i pobrisao sve što je ostalo po ovim uputama
a nakon toga instalirao novu verziju.
Time je, dakle, uspješno riješen prvi set problema.
Sad idem dalje istraživati.
Dijete je na Vikalici napisao da mu Safari 4.0.4 ne radi OK pod 10.6.2. sa Flashom pa radi toga nisam povukao taj uptade (jer meni Opera 10 inače ima neke sitne bugove s Flashom pa za takve stranice koristim Safari). Je li još netko imao slične probleme (pa da preskočim Safari update)?
BTW, ne sviđa mi se kako mi sad prikazuje Applications stack - imam ogromne ikone i moram ga prescrollati da vidim drugih 60% aplikacija. Prije mi je bolje pasalo - kako sam dodavao aplikacije, tako je on smanjivao ikone i uvijek mi je prikazao sve odjednom. Gdje se to podesi da i dalje tako radi?