10.3.9 nije bez veze
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.3.9 nije bez veze

• MAK
  • Korisnik
  • 13
20.04.2005 | 20:39
nakon što sam malo vozio na 10.3.9 poslije apgrejda mogu ga samo preporučiti. Mnoštvo sitnih bubica koje su me smetale, a mislio sam da se događaju samo meni - ošlo.

Jedna dosta velika stvar je i Safari 1.3 o kojemu MacUser UK piše da je čak 30% brži:
macuser.pcpro.co.uk/?news/news_story.php?id=71654

No, ja sam zamijetio u Safariju i jednu stvar koja mi se nimalo ne sviđa: objekte (npr slike) koje downloadam više ne mogu preimenovati u \"Save As...\" dijalogu.
Ne znam čemu to...
21.04.2005 | 01:05
Ja, nažalost, imam suprotno iskustvo. Novi Safari je dosta toga polomio. Prvo je zeznuo prikaz nekih tipova grafike koje u sebi imaju transparenciju, a isto tako je polomio poravnanje grafike i teksta - to se vidi u npr. nekim forumima gdje sada avatari idu preko teksta i slično...
21.04.2005 | 09:46
No, ja sam zamijetio u Safariju i jednu stvar koja mi se nimalo ne sviđa: objekte (npr slike) koje downloadam više ne mogu preimenovati u \"Save As...\" dijalogu.
Ne znam čemu to...

Blink .. ?
Na mom racunalu svaki dijalog radi kako spada ... mozda je rijec o necem specificnom na tvom racunalu. Koristis li kakve file utilityje u pozadini? Imam Default Folder X -- downloadaj ga, jako je dobar, mozda s njim ti bude lakse puno toga u spremanju i otvaranju datoteka.
21.04.2005 | 10:36
MAK ima pravo, vise nema opcije \"save image as...\" vec po defaultu snima sliku u download direktorij i pritom joj ne mozes odrediti ime.
21.04.2005 | 11:18
pored toga shortcut za selektiranje susjednog taba cmd+shift+strelica desno (ili lijevo) ne radi baš uvijek...
21.04.2005 | 14:28
limewire is broken...
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
21.04.2005 | 14:43
artfull je napisao:
limewire is broken...

To se očekivalo za Tigera, s obzirom da je tu Java skroz up-to-date.
To se, naime, događalo svaki put kad se apdejtala Java, jer je LimeWire pisan skroz prljavo, pa je to već staro iskustvo.

No. čini se da u i 10.3.9 ima i novosti u Javi...
21.04.2005 | 17:38
safari mi nešto brže radi na 10.3.9....... ali ovo sa \"save as \" lagano živcira .
kaj je sa ostalim stvarima, kaj su jos \"poboljšali\"?
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
21.04.2005 | 20:19
www.macfixit.com/article.php?story=20050421072601314

dakle, cijela hrpa \"issuea\". Apple priznao probleme s Javom i Safarijem (vezano i nevezano uz javu)
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
21.04.2005 | 20:30
LimeWireu možda pomogne workaround objašnjen na linku 'u drugom postu) iz MacFixita. Ako ti se ne čita, a posebno ako te ne zanima zašto te stvari tako, onda evo male kuharice:

1 - Otvoriš terminal

2 - Upišeš (kopiraš/zalijepiš):
cd /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.4.2/Libraries/
3 - Stisneš enter

4 - Upišeš (kopiraš/zalijepiš):
sudo ../Commands/java -Xdump [naravno opet \"enter\"]

5 - onda te Terminal pita za password. Upišeš [naravno opet \"enter\"] i gledaš kako se odmotava nešto kao ovo:

Loading classes to share ...
Preload failed: apple/awt/ContainerModel$PaintingLock

Preload failed: apple/awt/EventFactoryProxy$3

Preload failed: apple/awt/CocoaEvent

Preload failed: apple/awt/PeerPaintEvent

Preload failed: apple/awt/ContainerModel$SurfaceLock

Preload failed: apple/awt/CocoaEvent$1

Preload failed: apple/laf/AquaLookAndFeel$3

Preload failed: apple/awt/CSurfaceData$GlobalTextLock

Preload failed: apple/awt/NSViewAPI

6 - Napustiš terminal

Ne tvrdim da će proraditi poslije reboota...

UPDATE: LimeWire radi! Pokušaj s novijom verzijom...
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
21.04.2005 | 20:45
Kako čitam tako i pišem

stvar sa Safarijem je izgleda namjerna. Rješenje je staro desetljeće (a otprilike toliko ga nisam ni koristio...). Kad se hoće kliknuti na link za download, treba to napraviti pod stisnutom modifier tipkom \"Option\" (za switchere: na tipki piše \"alt\") ppa se \"Save as...\" meni pojavi.

<zloba>
Privatno, mislim da je to još jedan ustupak first-time userima (baš kao i miš s jednom tipkom).
Neka istraživanja pokazuju kako njima najviše glavobolje stvara pojavljivanje open/save dijaloga. metafore direktorija s mapams i sadržaja u njima (\"što su sve te sličice i čemu sve to služi...\"), a desktop je ipak dovoljno uočljiv, mada ni na njemu totalninim početnicima bez tutora sa strane nije baš lako uočiti novost.
</zloba>

za Ribu: Stickiesi rade bez greške
22.04.2005 | 16:55
Rješenje je staro desetljeće (a otprilike toliko ga nisam ni koristio...). Kad se hoće kliknuti na link za download, treba to napraviti pod stisnutom modifier tipkom \"Option\" (za switchere: na tipki piše \"alt\") ppa se \"Save as...\" meni pojavi.

Uf, nisam znao da ne koristis Alt + ... za download
Bolje je trinajs puta.

Usput, zasto se ogranicavate za sistemske Save/Open dijaloge? Oni su samo nesto mrvu bolji od Windozeovskih, ali su i dalje tragedija ziva.

Uf, vi hardcore Macovci
Ugradi Default Folder X.
Promijenit ce ti zivot. A narocito one opcije koje imas kad kliknes (pazi sad!), izvan dijaloga.
22.04.2005 | 18:18
Zvonimir je napisao:
Uf, nisam znao da ne koristis Alt + ... za download
Bolje je trinajs puta.

mislim da si krivo skužio - za Save As treba prvo otvoriti contextual menu (dakle, desni klik ili ctrl + lijevi klik) i nakon toga stisnuti alt - umjesto Download Linked File pojavit će se Download Linked File As...
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
22.04.2005 | 19:58
Gotovo. Apple napravio update Jave za 10.3.9.
Via software update ili direktno.
Šira objašnjenja i ostalo:

docs.info.apple.com/article.html?artnum=301382
23.04.2005 | 16:05
za Save As treba prvo otvoriti contextual menu (dakle, desni klik ili ctrl + lijevi klik) i nakon toga stisnuti alt - umjesto Download Linked File pojavit će se Download Linked File As...

Iliti Apple u ruhu Microsoftove skole; zasto jednostavno kad moze komplicirano.
Default Folder X na trzistu je vec ohoho godina i Apple se nije udostojio ugraditi niti jednu koirsnu sitnicu iz tog programcica, a za tako goruce i svakodnevne stvari, kao sto je otvaranje i spremanje datoteka.
Tko je tu lud?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 33 minuta
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Damirst, MacSlavko, robee, VanjusOS, Zdravac, Anonimci (567)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO