Cestarine-putarine do Minhena
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cestarine-putarine do Minhena

27.05.2013 | 13:39
Trebao bih ici za Minhen krajem mjeseca pa me zanima da li je neko mozda nedavno isao u tom smijeru i zna tacne cijene vinjeta kroz HR,SLO,AU i cijene tunela
27.05.2013 | 13:52
Za Sloveniju:

www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/Nacini_pl..._kg/Vinjeta_228.aspx

Za Austriju:

www.oeamtc.at/?id=2500%2C1373867%2C%2C#knot:0

Hrvatska nema Vinjete, placa se na naplatnim kucicama. Cijene variraju ovisno o tome gdje se uklucis/iskljucis. Ali cca 15Eura racunaj jedan smjer.
27.05.2013 | 14:06
HR - ZG Macelj 48kn, Slavonsko Brod - Ivanja Reka 48kn
SLO - 15eur 7 dana (NE vrijedi od subote do subote)
30eur mjesec dana
AU - 8.30eur 10 dana (2 mjeseca 24.20eur)
D - koliko znam nema vinjete, ali se plaća eko vinjeta za ulaz u gradove (Minhen je 4 zelena i ne znam koliko košta)
Tu imaš više o tome: www.umwelt-plakette.de/umweltzone%20muenchen.php
27.05.2013 | 14:09
Hvala,zna li neko cijenu tunela u AU
27.05.2013 | 14:26
Koliko se sjećam 6.50eur u jednom smjeru (Karavanke tunel)
27.05.2013 | 14:45
zaobidji SLO, bezobrazni su...raja ide preko madjarske. LP
uzivaj u minkenu.
27.05.2013 | 17:33
ako ides na ljubljanu kroz austriju imas jos dva tunela koja placas. oko 14 eura oba. plis karavanke. a ako ides na maribor imas isto to osim sto ne placas karavanke.

a sto se tce bezobrastine i slo , vise su bezobrazni hrvati. em su naslijedili put iz ex yu em su bezobrazno skupi. sloveniju rezumijem jer su sve izgradili poslije 90-tih. a i kad skontas putarinu kroz slo i hr , slo ispada jeftinije. ja se ukljucujem u slavonskom brodu.
27.05.2013 | 18:38
scarface32 kaže:
ako ides na ljubljanu kroz austriju imas jos dva tunela koja placas. oko 14 eura oba. plis karavanke. a ako ides na maribor imas isto to osim sto ne placas karavanke.

a sto se tce bezobrastine i slo , vise su bezobrazni hrvati. em su naslijedili put iz ex yu em su bezobrazno skupi. sloveniju rezumijem jer su sve izgradili poslije 90-tih. a i kad skontas putarinu kroz slo i hr , slo ispada jeftinije. ja se ukljucujem u slavonskom brodu.

Di me ubode. TO NIJE ISTINA!
ZG-KA je jedino što smo nasljedili a da je ćenu (ponovno je popravljen nedavno)
ZG-istokm je govno od autoputa i bolje da ga nismo ni nasljeđivali (najviše su imali bosanci i srbi koristi od njega).
Napravljen je autoput do iza Splita, do iza Rijeke i do prije macelja i ZG-Goričan
Koji su se silni autoputi u BIH izgradili?
Slovenci su uništili svoju magistralnu cestu da bi PRISILILI vozače da voze po autoputu jer je alternativa po selskim cesticama i makadamu.
Smradovi naplačiji skoro dupo više od austrijanaca, a ne vrijedi od "subote do subote".
Inače, sustav vinjeta najviše pogodje domaćem stanovništvu (to čak ni u Sloveniji nije slučaj).
Tebi, koji prolaziš, naplata "po kilometru" bi ti trebala biti povoljnija nego meni koji živim u RH. S druge strane, imaš magistralnu cestu, pa se vozi p njoj (što u SLO ni ne možeš).

Primjer:
Odi u Istru na tjedan dana i autoput te bude koštao 30€, a u RH 15,7€ (a možeš i za 0kn ako ideš starom cestom i ne platiš globu za prebrzu vožnju).
27.05.2013 | 18:48
scarface32 kaže:

Ovo mi je jako fora izjava. Naslijedili put iz ex yu, od koga, Austrougarske?! Pa tko je najviše uplaćival u tu je---u Federaciju?!

A da ne velim da tu cestu treba i održavati; ako ideš preko Bajakova u Srbiju, onda vidiš kako tamo izgleda ta ista cesta koja je doista nepromijenjena od ex Yu. Zbilja je drsko usporediti cestu kod nas i njih; zaleti se 160 km/h i javi kako to izgleda u Hrvatskoj, a kako u Srbiji...

Da se razumijemo, uopće se sad ne upuštam u analizu cijena; pogledaj koliko autoceste naplaćuju Talijani i Francuzi (koji naplaćuju po kilometru kao i mi), ali ovo da smo put naslijedili od ex yu je fakat dobra provala.... Možda ne znaš kako je umjesto ustaškog autoputa Zagreb-Split napravljena pruga Beograd-Bar s lovom koju je skupila SR Hrvatska.....

Inače, potpun pregled svih troškova imaš na viamichelin.com
Uneseš početnu i konačnu adresu i on ti izbaci sve: od analogne navigacije do troškova u kojima su pobrojane i cestarine i gorivo.....
27.05.2013 | 19:34
- Hvala svima na odgovorima posebno Zabcu.
- Na michelin nema svih cestarina ni tunela,zato sam i pitao.
- U BiH nema bas ni jedan autoput(mada neki govore da su napravljeni ali bi ja to radije nazvao seoskim cestama)na zalost
27.05.2013 | 21:12
saint kaže:
- U BiH nema bas ni jedan autoput(mada neki govore da su napravljeni ali bi ja to radije nazvao seoskim cestama)na zalost

Ima, Okucani- Banja luka, i cesta je super.
27.05.2013 | 21:47
Zadnji put kad sam prolazio, u FBIH je bio onaj komad od Kaknja do Jošanice (Sarajeva). U Banja luci nisam bio od 2004, ali kažu mi da imaju autocestu od Laktaša do Gradiške (do pred HR granicu).
Ja iz Rijeke kad idem za Njemačku obično obiđem slovenske autoceste, ne toliko što bi mi bilo škrto platiti vinjetu, nego zato što za tu vinjetu nikako da dobiješ kompletnu autocestu. Sad ima već par godina da nisam prošao kroz Sloveniju do Austrije pa ne znam više da li su u međuvremenu napokon to "kompletirali". ZAdnji put kad sam prošao, još nije bio otvoren onaj nesretni tunel ispod Ljubljane (kad se ide od Postojne) i tamo je gore oko Bleda i Jesenice falilo 10-15 km do Karavanki. Tako da ja uvijek idem preko Italije (od Rijeke kroz Sloveniju do Trsta i onda autocestom na Udine pa Tarvisio, odande u Austriju - Villach i dalje prema Salzburgu.

No evo, putni nalog za Frankfurt od prije godinu dana:
A vinjeta 8 EUR (10 dana)
(tebi se ovo ne isplati, ali čisto da imaš usporedbu: cestarina Trst-Tarvisio 10,40 EUR)
tunel St. Michael prije Salzburga 10 EUR
Žabac ti je krivo napisao za Slavonski brod - Zagreb - to je 78, a ne 48 kn. I još imaš 6 kn Zagreb-Bregana.
www.hac.hr/hr/cestarina/cjenik/cjenik1/
Auti su skupina I. Ona najniža cijena je skupina IA, to su motocikli.
Za München ti se ne isplati ići od Zagreba na Macelj pa Maribor, Graz, ... To je jako okolo. Ideš Zagreb, Ljubljana, Villach, Salzburg, München.

Umweltplakette nije za cestarinu, nego je to dozvola za ulazak autom u grad. Kad ideš u velike gradove (kao što je München), moraš paziti na prometne znakove "Umweltschutzzone" sa crvenom, žutom ili zelenom oznakom. Auto ti dobiva vinjetu crvenu, žutu ili zelenu ovisno o tome kakav motor ima, odnosno koliko je deklarirano ispuštanje štetnih tvari. Ako imaš dovljno vremena, možeš sve unaprijed odraditi, internetom. Cijena je par eura (mislim 4), moraš im poslati scan prometne dozvole, vinjetu dobiješ poštom. Jednom izdana vinjeta (izdaje se na registarsku oznaku) vrijedi zauvijek. Ako nemaš vremena čekati da ti je pošalju poštom, možeš je izraditi na licu mjesta u Njemačkoj, u bilo kojem uredu ADAC-a, ali vodi računa da to možeš samo u radno vrijeme.
27.05.2013 | 22:06
Sorrry, previd za cestarinu.
Za zelenu vinjetu za Minhen, čuo sam, kako ADAC ima dosta loše radno vrijeme, nalaze se u gradovima. Poanta, (bar je bilo na početku) trebaš ući u grad kako bi kupio vinjetu, a bez nje ne možeš u grad itd... Nadam se da se i to promijenilo. Svojevremeno se i u HAK-u dalo kupiti vinjete, kao i ta eko vinjeta, zovi ih i pitaj, možda i danje prodaju, ili ovo što je Emil predložio, kupi preko interneta.
Ostale vinjete nisu problem, jer se kupuju na benzinskim pumpama, graničnim prijelazima.
27.05.2013 | 22:07
scarface32 kaže:

E, ovo si baš provalio i ostao živ...

Taj "put" što smo "naslijedili" iz ex yu - baš si ga dobro i nazvao - "put". Mogao bih još dodati - "kozji put". Kad se sjetim onih betonskih ploča i neprekidnog "tuckanja"...

Do 1990. u punom profilu izgrađen je samo komad Ivanja Reka (Zagreb istok) - Slavonski brod (i to ne u punom profilu cijelom duljinom), dakle nekih 170 km od ukupno 310. I ta cesta nije građena iz federalnih fondova. Federalnim novcem je sagrađena ona ranija, tzv. "autoput bratstva i jedinstva" koja je građena u jednom kolniku, tamo još 60-ih godina.

A u Sloveniji je za vrijeme YU sagrađeno nekih 100 km autocesta (Ljubljana-Postojna-Razdrto cca 70 km, ljubljanska obilaznica i jedan komadić prema Zagrebu). Također isto ne iz federalnih fondova. Gradili su svojim novcem kao i u Hrvatskoj.
27.05.2013 | 22:12
I dajder, Scarface, objasni kako ti to Slovenija ispadne jeftinija? Jedino ako se vraćaš natrag isti tjedan (u što jako sumnjam, ako potežeš put iz Nizozemske). Dakle 30 € platiš SLO vinjetu za tamo i natrag, a HR cestarina od Bregane do Broda ispada 84 Kn x 2 = 168 Kn tamo i natrag. I onda još podijeli tu lovu s kilometrima pa da te pitam...
27.05.2013 | 23:56
saint kaže:

Sori, ali, JESI li provjerio? www.viamichelin.com

Upravo gledam. Sarajevo-Munchen
...
Predor Karavanke: 6,50 eura
.....
Kätschberg: 4,50 eura
Tauern: 4,50 eura
...
Kako nema, evo, ovo su tuneli.....

Sve ti je popisano, samo idi dolje i prouči rutu sa svim skretanjima i kilometražom. Sve piše....
28.05.2013 | 07:49
U viaMichelin-u nema cijene vinjeta, samo cestarine (koliko se sjećam).
28.05.2013 | 09:04
Ima cijena vinjeta. Piše u zaglavlju uputa, s podacim o ukupnoj kilometraži itd.
Djuro, Katschberg i Tauern se plaćaju zajedno, na naplatnoj stanici st. Michael, ali, rekoh, prije godinu dana je to bilo 10eur. Sumnjam da je pojeftinilo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 40 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, friga, Riba, Anonimci (773)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO