01.01.2015 | 21:10
U Vinodolskom zaboravi, bar po mom skromnom iskustvu. Tamo sam imao vikendicu 10godina, na Prisiki, sad sam se pomaknuo zapadnije, u Malinsku. U vinodolskom sam par puta zabacio i dobije se koji arbun, oćata i amen.
A ni Malinska nije baš najbolja po dosadašnjem iskustvu, mada tamo zađe i koja oradica.
Od sjevernog Jadrana najbolje prolazi Rijeka, Rabac, Cres i Lošinj( sve lošije, gotovo slabo). Srednji i južni neznam ništa. Prošao sam gotovo cijeli Jadran ali turistički. Za ozbiljan ribolov treba svaki otok ili mjesto proučavat GODINAMA, sprijateljit se s lokalcima(ribarima/ribičima) i slušat, sve mimo toga se svede na puku sreću i općeniti gubitak vremena bar po pitanju ulova. Ja osobno uživam u svakoj minuti ribolova, makar ništa i ne ulovim, a nekim primorcima je to nepojmljivo, al jbg ja sam kontinentalac i svaka minuta na moru mi je dragocijena, još pogotovo ako je ribolov u pitanju. Starija kćer je također zavolila ribolov a i mlađa pokazuje interes, tako da di češ večeg veselja.
Svaka riba drugačije radi, hrani se, kreće, ovisno o lokaciji. Jednostavno gotovo da i nema univerzalnog pravila.