Pozdrav iz kužine! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz kužine! :)


28.07.2013 | 10:42
Obitelj mi se vraća s kontinenta pa ih dočekujem finim arbunima, svaki po 70 dag u prosjeku, i onim što uz to ide. Još se dvoumim da li gradele ili peka...

Što vi kažete, kako da ih pripremim?
Prilozi:
28.07.2013 | 10:49
Photo_28.jpg
28.07.2013 | 10:56
Imam osjecaj da si odlucio. Ja navijam za peku.
28.07.2013 | 11:22
Nema ribe do ribe s gradela ...dobar tek...
28.07.2013 | 12:37
peka, gradele su stalno u djiru, peka je posebna
28.07.2013 | 12:47
Meni je svejedno,kada zavrsis prebaci porciju u Sarajevo
28.07.2013 | 13:01
Peka je za teleći mulam, gradele su stvorene za ribu!!
28.07.2013 | 13:38
Moja kcerka od 5 godina bi te blijedo pogledala i pitala ima li kakvog mesa za rucak

I da, moj glas za gradele. Kada ispeces ribu, uvijek mozes nesto "konkretno" ispeci na vrelim gradelama
28.07.2013 | 14:34
Da je riba meso, vukovi bi roni u moru.
28.07.2013 | 16:20
john_st kaže:
Peka je za teleći mulam, gradele su stvorene za ribu!!


X!
  • campo
  • Posjetitelj
28.07.2013 | 17:45
Ja bi to spremio lešo, blitva i mladi krumpir garantiraju vrhunski prilog ,..prvo jelo juha naravno
28.07.2013 | 20:41
Bila je peka. Zaključio sam da mi je prevruće da dadiljam oko gradela. Peka je ipak "fire & forget".
Lešo - da, meni je lešada najdraža, ali od neke druge ribe mi je puno bolja. Od pišmolja, oslića, ili pak od piraka, kanjaca i sl. Od oborite ribe isto valja lešada, ali nije najbolja, a gradele ili peka su najbolji.
30.07.2013 | 03:05
30.07.2013 | 07:49
30.11.2014 | 18:31
Osvježavanje teme. Kako je još uvijek sezona gljiva, malo hvarskih vrganja za činit vodu ustima.

IMG_0437.jpg
30.11.2014 | 18:57
Aaaaaaaaaaa! Mjkmi, sad bi krenuo ravno za Hvar!
30.11.2014 | 19:14
Prijatelju, nije u redu ovako se poigravati osjećajima gladnog čovjeka... Zavidim...
30.11.2014 | 19:17
Već ih ima solidna količina narezana i u dubokom zamrznuta. Još par dana će ih biti ako vrijeme posluži. Ako dođeš možeš dobiti dio tih iz dubokog.
30.11.2014 | 20:25
Druze smayoo, kako tek sada vidim ovu temu,eto sa malim zakasnjenjem da te pitam, si to ti i ulovio ???

Uf ala volim gradel

smayoo kaže:
Obitelj mi se vraća s kontinenta pa ih dočekujem finim arbunima, svaki po 70 dag u prosjeku, i onim što uz to ide. Još se dvoumim da li gradele ili peka...

Što vi kažete, kako da ih pripremim?
30.11.2014 | 20:37
Na kontinentu je sezona vrganja odavno završila.

Ali ima ih spremljenih i smrznutih.
30.11.2014 | 20:58
Sada je sezona gica prasica. Ja u petak-subotu odradio 5 komada od 180-220kg. Ubio se od posal, rakije i gemista...jedva cekam ponedjeljak da idem raditi. U petak nova gicokolja i nove rane po prstima od nozeva.
30.11.2014 | 21:42
dxdandy kaže:
Druze smayoo, kako tek sada vidim ovu temu,eto sa malim zakasnjenjem da te pitam, si to ti i ulovio ???


Nisam, nažalost. Ali sam dobio friško ulovljeno, ostima.
17.12.2014 | 15:05
Svinjska obrazina sa hrskavom kožicom :

Obrazina.JPG


sa domaćim kruhom, crnim, pečena paprika, feferoni, češnjak i luk te tegla sa kiselim krastavcima i zelenom rajčicom. Gemišt se vidi u pozadini. Bio nam je jako dobar tek.
17.12.2014 | 18:44
Ajme meni, kakva bezočna provokacija!!!

17.12.2014 | 19:26
@ Riba, možeš doći jer još ima a nekima je hladna bolj od tople.
17.12.2014 | 19:28
AAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
17.12.2014 | 19:32
jzelko kaže:
Svinjska obrazina sa hrskavom kožicom :

...
sa domaćim kruhom, crnim, pečena paprika, feferoni, češnjak i luk te tegla sa kiselim krastavcima i zelenom rajčicom. Gemišt se vidi u pozadini. Bio nam je jako dobar tek.



E, TU ribu najviše volim!
17.12.2014 | 19:36
Sve ima svoje. I sve volim jednako. Da jedem janje ili odojka svaki dan, za 3 dana bi poželio obične frigane srdelice.
17.12.2014 | 19:50
20.12.2014 | 13:14
Danas sam ja spremao objed, a supruga je bila zadužena za slastice...

Predjelo - salata od mrkača

Photo20.12.2014.130715.jpg


Onda - brodet (ono konkretno za zagristi su fete od palamide)
K tome blitva divlja riga za salatu...


Photo20.12.2014.130728.jpg


A za poslije - domaći prhki linzeri.


Photo20.12.2014.130731.jpg


Te ćemo, kad nam dođu kumovi na kavu popodne, uz njih kušati i vino od višanja što nedavno dobih od nekog...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 48 minuta
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, jmirakul, Riba, Anonimci (1034)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO