11.02.2014 | 22:40
Dakle očito me nitko nije shvatio.
Danas postoji pojam dijeljenje. Dijeljenje nije krađa! Pa da pojednostavimo primjer sa pekarom.
Ako Ivica ode u pekaru i kupi krafnu, a doma ima "3D crnu kutiju" koja radi čuda, a jedno od njih je kloniranje. Uzme li Ivica svoju krafnu i stavi ju u crnu kutiju koja napravi kompletni nazovimo "3D kod" krafne, te ju podjeli na internetu sa svima koji imaju također "3D crnu kutiju" je li ivica lopov?
Je li Perica koji skine taj kod u svoju "3D crnu kutiju" i napravi si krafnu lopov? Odgovor je NE!
Sada ovdje nešto ne štima razmišljate? I tako razmišlja svako tko je programiran od masovnih medija, sustava i onih koji žele kontrolirti svijet, svatko tko sluša budalaštine i uzima ih zadravo za gotovo bez da razmišlja dublje o nekoj pojavi ili problemu. Vi već imate kreiran odgovor u glavi a to je da su i Ivica i Perica krivi i da su lopovi! Je li to točan odgovor, vratite se na početak pa pročitajte ponovno predhodni odlomak pa si odgovorite na pitanje je su li Ivica i Perica lopovi?
Nova tehnologija postavlja nova pravila.
Zašto ste programirani da razmišljate da su Ivica i Perica lopovi? Zato što vas tako sustav uči (programira). Zašto danas još uvjek koristimo fosilna goriva, kad je imamo samo obnovljive i održive izvore energije. Kada postoji tehnologija koja može elktričnom energijom napajati pola Amerike i bilo koju veći zemlju za šaku novca. ??? Opet vam mozak radi, pa razmišljate ček ovaj lupeta gluposti di on živi u sf filmovima? "Slobodni" mediji ne posotje, postoje samo privatni mediji koji vam serviraju ono što žele opet programirajući vas. Pa tako ne znate za silne "sf" tehnologije koje postoje danas, a malo ih je poznato dok je večina tajna močnih korporacija, vojski i sličnih koji operiraju iznad ili mimo vlade koja nema ovlast nad njima.
Sad razmišljate kud je krenuo u "teorije zavjere" i kakve to veze ima s temom? Dokazano je da DARPA, HARPA i slične Američke korporacije mogu kontrolirati vrijeme i sezmičke aktivnosti. I ako niste čuli za to onda netrebate dalje čitati komentar. Onda ko zna o čemu pričam. Onda treba znati da su sve ostale "sf" tehnologije moguće i postoje samo ne za vaše oči.
Dakle da se ne pogubite, vratimo se na fosilna goriva. Ima li montarni sustav koristi od samo održivih sustava? NE. Zašto bi svi imali skoro pa besplatnu energiju, toplu vodu, hranu, dom, normalan život bez stresa kada tu nema zarade? Fosilna goriva trebaju sustavu jer je sredstva razmjene novac, a ko ga ima više...
Isto tako ste programirani da razmišljate da su Perica i Ivica lopovi jer su kroz sustav prošli bez da je gladan sustav dobio lipe zarade.
A dio sustava ste vi u kojem radite. Pa tako i pekarica koja se možda isto može osječati prevarenom i zbunjenom jer zna da je Ivici prodala krafnu.
Ivic je vlasnik krafne i nije ju iznajmio, već kupio, da radi šta hoće sa njom. To što Ivica ima magičnu kutiju koja od jedne krafne može napraviti dvije ne čini ga lopovom!
Ekonomski sustav koji je postao neodrživ iz nemorala, demokratski sustav koji je samo novi način manipulacije i prividne slobode se raspada i u procesu je samo uništenja. Na životu ga samo održavaju sile koje su na vrhu hranidbenog lanca, koje zaboravljaju na čijoj grbači stoje.
Nova tehnologija i ideja slobode nadvladat će pohlepu i nemoral. Nova tehnologija koja omogučuje kopiranje softvera je samo prva u nizu revolucije prema sustavu gdje novac ne igra ulogu i nije sredstvo razmjene zbog svoje "tamne strane" koja kao i u Sf filmu uništi onog koji ju koristi.
Poanta je da se svijet mijenja i sustav koji se raspada vas i dalje želi kontrolirati programirajući vaše mišljenje. Ali svako u sebi ima source kod koji mu je usadio/la bog, sila, priroda, svemir, vanzemaljci, ili u što vjerujete, znate...
Update: Kinsif naš moralan kompas je upisan u source kodu, a nism lupetao, istraživanje koje sam prije naveo je provedeno u Americi na jednom od prestižnih sveučilišta na velikom broju ispitanika, te je pokazalo da ne smatraji piratizaciju nečim nemoralnim.
Na žalost oni koji još uvijek misle da mogu živjeti od razvoja softvera, glazbe, filmova te se na taj način obogatiti su kolateralne žrtve sustava koji ionako nije briga.
Ne znam da li sam uspio prenjeti znanje i misao te da li ste me shvatili, nije mi namjera nikoga vrijeđati, i nadam se da se nitko nije uvrijedio ili ovo shvatio osobno.
U načelu se slažem sa pravilima koje je naveo dpasaric i mislim da ako se svi držimo tih pravila, sustav će zasad biti u balansu i neče biti koletarnih žrtva.
Poštovanje.
Update: Da je u primjeru Perica ili Ivica koristio magičnu kutiju da napravi više krafni i prodaje to ne bi bilo u redu u sustavu gdje neko (pekarica) gubi zaradu, peh za pekarici, nemoral za Ivicu i Pericu. Ali sustav im nemože stati na kraj ako ima previše Ivica i Perica koji je ne slažu sa sustavom. Stoga je očito potreban novi sustav gdje pekarica mijenja svoj rad za nešto drugo što ima vrijednost i Ivici i Perici a da nije novac.
Ponekda je teško uhvatiti misao, kako bi smo je stavili na papir.