Potvrda o poznavanju rada na kompjuteru?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Potvrda o poznavanju rada na kompjuteru?

08.12.2014 | 18:30
imas na mom faksu te testove i edukacije, cijene su ti oko 4,5 tisuca kuna koliko se sjecam
08.12.2014 | 21:30
Nedavo sam i sam gledao kako doci do vazeceg papira koji kaze sto sve znas vezano za racunala. Odmah su mi ponudili ecdl i to je bila jedina opcija. Fora je u tome sto sam znam daleko siri spektar vezano za racunala, dok je ecdl vezan usko za office paket i to idu dosta duboko u njega, sto meni nikada nije bilo nesto od prevelike vaznosti. Da stvar bude bolja, rekli su mi da su svi programi na nasem jeziku, sto moze vec u startu biti problem za nekoga tko korisit engleski jezik na racunalu (taj sam ). Ecdl je certifikat koji moze pomoci nekome tko ce mozda raditi nekakve racunovodstvene poslove, posto i napredni ecdl samo jos vise ide u dubinu office-a. Ako mislis da znas, ne moras slusati predavanja, nego kupis index i izadje samo na ispite i to je cca 1300kn za sve, no male su sanse da mozes proci....
Ja osobno od kada koristim racunala (cca 18 godina) uvijek je sve na engleskom i apsolutno se pogubim kada nekome trebam nesto popraviti a sve mu je na hr
Ono sto je puno bolje od ecdl-a je comptia a+, samo kod nas je malo teze doci do tog certifikata a i cijena je....
08.12.2014 | 22:32
prestrašno! šta Microsoft nije dovojno monopolizirao tržište i nabrao se love nego ga se još i ovako treba sponzorirat? odvratno...
i na temelju čega se to toliko naplaćuje? to je jedna cijela plaća! ma za šta?
08.12.2014 | 22:52
Kakve to veze ima s Microsoftom? Što je tebi, što si se zapjenio? ECDL ne pretpostavlja konkretan softver, nego uobičajene zadaće koje ljudi koji nisu informatičari trebaju pomoću računala raditi. Možeš birati da li ćeš polagati ECDL na ovom ili onom OSu, na ovom ili onom office paketu... Tko je spominjao Microsoft?
Na temelju čega se koliko naplaćuje? 1300 kn nije ničija plaća. Nitko nema tako malu plaću.
08.12.2014 | 22:55
Pa za koji Q to zovu ECDL kad je zapravo M$ODL. Zasto poznavanje rada na racunalu podrazumjeva poznavanje naprednog koristenja MS Office-a? Zasto nebi ucili o Open office varijantama? Cijenaje bezobrazno previsoka. Za te novce ima puno pametnijih stvari za nauciti.
08.12.2014 | 22:56
smayoo kaže:
Kakve to veze ima s Microsoftom? Što je tebi, što si se zapjenio? ECDL ne pretpostavlja konkretan softver, nego uobičajene zadaće koje ljudi koji nisu informatičari trebaju pomoću računala raditi. Možeš birati da li ćeš polagati ECDL na ovom ili onom OSu, na ovom ili onom office paketu... Tko je spominjao Microsoft?
Na temelju čega se koliko naplaćuje? 1300 kn nije ničija plaća. Nitko nema tako malu plaću.

Ako je tako, onda OK.
08.12.2014 | 23:07
Što vam je danas, što ste se povampirili?
U Danskoj su sve javne ustanove i tijela vlasti na Linuxu u OpenOfficeu pa svejedno koriste ECDL. Dajte se malo informirajte prije nego donosite sud. Dao sam link, ima tamo, sve lijepo piše, udahnite malo, pročitajte, nabrojite do 10... I tako...
Ako je nekom 1300 kn skupo za položiti 7 ispita, hm... ne znam... Ajde dajte mi recite, da vi trebate održati za nekog ispit iz bilo čega, koji traje 45 min, uz sve što tu ide, koliko bi vi to naplatili?
Potražite online polaganje ECDL, vjerojatno je jeftinije. I k tome je na engleskom, za one koji ne koriste office na hrvatskom.
09.12.2014 | 15:51
dosada je ECDL itekako bio vezan za MS Office; ako je to potpuno promijenjeno, onda ok.
rečeno je da košta 4.500 kn, odnosno da su samo ispiti 1.300 kn, ali da je bez predavanja mala vjerojatnost prolaza.
10.12.2014 | 08:35
Čovjek je napisao da je njemu mala vjerojatnost prolaza jer je ECDL na hrvatskom, a on je navikao da je sve na engleskom. Platiš si polaganje ECDL online pa ga polažeš na engleskom. Ili tražiš kod naših ispitivača da ti omoguće polaganje na engleskom.

dosada je ECDL itekako bio vezan za MS Office; ako je to potpuno promijenjeno, onda ok.

To nije točno. Nikad ECDL nije bio vezan za MS Office.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 38 minuta
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.92 Seconds

Provided by iJoomla SEO