14.08.2019 | 11:38
Oprostite na neumjesnoj temi, ipak smo na Jabučnjaku, no kako sam ovdje dobivao jako dobre odgovore za raznorazna pitanja moram vam postaviti i ovo.
Uglavnom, imam LG klimu iz cca 2003. godine, tada plaćenu (s montažom) 13000 kuna jer se radi o multi split sustavu (jedna vanjska sa dvije unutarnje jedinice), od kojih jača ima 3,5 kW, a slabija 2,7 kW.
Danas mi je bio čovjek iz Vaillant servisa (servisirao je kupaonski bojler i peć za grijanje), no rekao je da nam klimu može samo očistiti unutarnje jedinice, ali ne i napuniti plin, jer njihova trvrtka uopće nema nikakve plinove za klime.
Nazvao sam LG zastupništvo i legalan servis, javila mi se žena i čim je čula da je klima stara 16 godina, pitala je radi li se o (R2? - tako nekako) plinu, ja reko da (misleći na onaj najstariji koji nije eko), da bi mi ona praktički odbrusila da mi oni ne smiju tu klimu nadopunjavati plinom jer je zabranjen, i ukoliko ih se uhvati da to rade mogu zakonski najebati full.
- No što će vam neke manji serisi reći, u to ne ulazim - zaključila je i završila razgovor.
Ljudi, pomoć!
Ima li ikoga da zna nekoga na području grada Zagreba a da se bavi servisom klima uređaja, i da ima taj plin. Navodno ju ne mogu napuniti tim novijim plinom, iako mi frend kaže da njemu jesu...
Inače, žena mi kaže da se sada (kao i kod bojlera koji se uvode potpuno novi) sada uvode nove klime po najnovijim EU regulativama sa još "čišćim" plinom.
Tako to izgleda, na gornjoj slici je jača (i veća), na donjoj slici je slabija unutarnja jedinica.
A što se serijskog broja tiče, ne znam da li je ovaj koji stoji na naljepnici moje unutarnje jedinice: