Raspala se mreža T-Com-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Raspala se mreža T-Com-a

29.09.2020 | 14:41
Glavno da "Facebook" radi!
29.09.2020 | 16:00
S obzirom da se ne može dobiti niti hitne službe, to je problem malo više razine, kako Jasmin kaže:

"Nego, ovo je dobar test koliko mozemo biti bez kriticne infrastrukture a da netko od politicara reagira. Nakon prvih sat vremena je to prestalo biti pitanje "gle taj HT" i postalo je pitanje sigurnosti građana. I nacionalne sigurnosti, posljedično tome."

I još ako je teleoperater u stranom vlasništvu to bi značilo da u slučaju sukoba u kojem je interesna strana iz te države, mi ostajemo bez telefona. E pa živjeli nam hrvatski radioamateri! (a malo ih je ostalo)
29.09.2020 | 16:16
Energija (+voda), transport i komunikacija su u stvari osnova funkcioniranja države, društva, gospodarstva.
U lockdown-u smo shvatili da birtije i nisu važne.
29.09.2020 | 16:23
jura22 kaže:

U lockdown-u smo shvatili da birtije i nisu važne.

Aj ti govori u svoje ime, meni je birtija baš falila (više nego mi fali danas mobitel) prvih par dana dok se nismo snašli
29.09.2020 | 16:26
Neki dan sam sa frendovima pokrenuo raspravu koja je zapravo danas važnije infrastruktura - telekomunikacijska ili hrana/voda?

Zaključci su različiti.

Dok HT pokušava srediti problem, moji radioamateri su se već organizirali i imali smo provjeru čujnosti u 12 sati na području svih regionalnih centara gdje smo postavili repetitore.

73!
29.09.2020 | 16:46
Taj dio IT je u k..cu!
Sad ti recimo zapni u liftu, pa stisni gumb za call centar.
29.09.2020 | 16:59
dpasaric kaže:
I još ako je teleoperater u stranom vlasništvu to bi značilo da u slučaju sukoba u kojem je interesna strana iz te države, mi ostajemo bez telefona. E pa živjeli nam hrvatski radioamateri! (a malo ih je ostalo)

Ako si ja dobro tumačim, pa zar nije infrastruktura u HR? Ako je tako kako ja mislim onda ću te umiriti jer trenutno ne postoje vrata ili prepreka koju ljudska ruka ne može sravniti sa zemljom kako bi se došlo do upravljačke prostorije!
Kada krene stroj od 30t ili rokne par kila eksploziva, sve ode u klinac!
29.09.2020 | 19:00
Sve je danas u cloudu, pa i to. Nije provjerena, ali je info s radija od danas, da se radi o krahu servera u Bonnu. Tako da, slaba korist od provale u prostore nekadašnjih telefonskih centrala. Zadnja je ionako dekomisionirana prije više od 2 godine.
29.09.2020 | 21:27
dpasaric kaže:

Ja nisam neki nacionalist i realno mi je svejedno, ali kako je moguće da se firma u vlasništvu stranaca smije zvati HRVATSKI telekom?!

A ovo o ovisnosti svih naših službi o linijama tog istog telekoma si u pravu. Mogu jebeno ucijenit državu, a vjerojatno to i čine iza zavjese...
29.09.2020 | 23:12
Kakve veze ima ime s vlasništvom? Prije svega, stranci su kupili firmu s tim imenom, a mi smo im je prodali.
30.09.2020 | 00:51
Ovisnost o jednom telkomu!!!!
Kao da imamo njih 10 pa biramo.
30.09.2020 | 01:21
smayoo kaže:
Sve je danas u cloudu, pa i to. Nije provjerena, ali je info s radija od danas, da se radi o krahu servera u Bonnu. Tako da, slaba korist od provale u prostore nekadašnjih telefonskih centrala. Zadnja je ionako dekomisionirana prije više od 2 godine.

Pa pristup cloudu bi trebao biti omogućen iz neke baze u HR, a serveri za cloud smješteni u Bonnu i HR. Pobogu, pa nemaju valjda servere samo na jednoj lokaciji(Bonn) za jedno područje(HR)
30.09.2020 | 09:30
Imaju oni lokalne data centre u Zagrebu i Splitu, ali očito im je sama baza korisnika (tzv. MSC) operativna iz Bonna. Ako je ta informacija točna (jer kasnije više nisam čuo da je ponavljaju).
30.09.2020 | 11:11
meni je ovo totalno nejasno kako se moglo dogoditi. ali nadam se da brzo poprave. onako, dosta mi je bitno da zovem ljude.
30.09.2020 | 11:33
Nisam siguran da dobro razumijem ali za svaki slučaj - i dalje ti ne radi?

Moraš restartati telefon ili bar probaj airplane na trenutak. Iz nekog razloga ne može sam telefon na zelenu granu.
30.09.2020 | 12:11
smayoo kaže:
Kakve veze ima ime s vlasništvom? Prije svega, stranci su kupili firmu s tim imenom, a mi smo im je prodali.

Nismo mi, nego Škegro i to da spasi proračun jedne 90 i neke godine....
30.09.2020 | 13:15
Ugovor je zapravo zaključen za vrijeme Račanove vlade, ako se ne varam. Za vrijeme Škegre je samo rasformiran HPT u Hrvatsku Poštu i Hrvatski Telekom
30.09.2020 | 20:08
Nije. Škegro je prodal i potpisal. Možda ne više od pola, ali inicijalna prodaja je bila od njega, sigurno.
01.10.2020 | 11:00
IgorD kaže:
Nisam siguran da dobro razumijem ali za svaki slučaj - i dalje ti ne radi?

Moraš restartati telefon ili bar probaj airplane na trenutak. Iz nekog razloga ne može sam telefon na zelenu granu.

ma nakon sto sam napisao sam opet upalio i ugasio (tj. aeroplane mode) i onda je proradilo.
01.10.2020 | 12:17
Djuro genijalac kaže:
Nije. Škegro je prodal i potpisal. Možda ne više od pola, ali inicijalna prodaja je bila od njega, sigurno.

Ma nije. Od 01.01.1999. je HPT razdvojen na HP i HT, a od 07.2001. je donešen zakon o privatizaciji HT-a (po 7% braniteljima i zaposlenicima, 25%+1 dionica strateškom partneru (DT), 20% na IPO-što je išlo kasnije 2007?).
Tako da je u vrijeme Račanove vlade prodan manjinski dio DT-u.
01.10.2020 | 23:21
smayoo kaže:

Ma nema, naravno ALI ja sam siguran da ima ljudi, posebice mlađih koji tek stasaju, koji smatraju da je Hrvatski telekom zaista hrvatski te možda zbog toga biraju usluge tog operatera. Meni ni u džep ni iz džepa, ali mogli smo lagano trademarkirat ime haha
02.10.2020 | 01:22
Ti mlađi koje spominješ ako sami biraju, biraju onog od koga će dobiti više GB za manje kuna, a ne vode se time što piše u nazivu tvrtke.
02.10.2020 | 11:07
Bertone kaže:
Ti mlađi koje spominješ ako sami biraju, biraju onog od koga će dobiti više GB za manje kuna, a ne vode se time što piše u nazivu tvrtke.

Istina, briga njih kaj pise.... samo da je vise GB za manje love, a i meni isto.
02.10.2020 | 12:55
john_st kaže:
Ma nema, naravno ALI ja sam siguran da ima ljudi, posebice mlađih koji tek stasaju, koji smatraju da je Hrvatski telekom zaista hrvatski te možda zbog toga biraju usluge tog operatera. Meni ni u džep ni iz džepa, ali mogli smo lagano trademarkirat ime haha

Ja sam 80.-o godište i prije nekih šest godina sam si za providera uzeo H1 jer je bio jedini u hrvatskom vlasništvu. Do danas nisam mijenjao providera, ali mi račune šalje Optima koja je kupila H1 i ugasila to ime, a Optimu je kupio - T-Com.
Tako da u slučaju problema - dolazi tehničar iz T-Coma.
Toliko o hrvatskom vlasništvu.
02.10.2020 | 16:20
T-Com je u fiksnoj telefoniji toliko veliki da u RH nema konkurenciju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 59 minuta
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, Ender, MacSlavko, robee, Anonimci (240)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO