Mac Studio i LaCie d2 Professional USB 3.1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Studio i LaCie d2 Professional USB 3.1

19.12.2024 | 13:07
Imam Mac Studio i trebam kupiti vanjski HDD za spremanje videa što ga povremeno snimam sa Sony 4K kamerom.
Imate li nekakva bolja iskustva s LaCie d2 Proffessional 18TB USB 3.1 Gen 2 Desktop Driveom?
Sada koristim WesternDigital My Book Duo Desktop 20TB USB 3.2 koji je pun
19.12.2024 | 17:06
Nemam iskustva sa tim LaCie diskom, ali imam sa stotinama drugih i samo sam htio reci da ukoliko sve te podatke imas na samo jednom od diskova da racunas kad-tad SIGURNO ostati bez svega (ovaj WD Duo je OK ako je sa dva diska u mirroru - zrcalno, pa postoji kopija, mada bih osobno uvijek radije uzeo dva ista, odvojena diska) Pa gledaj uvijek kupovati po dva komada odjednom (za backup).
Inace, sto se tice LaCiea rekao bih da su uvijek bili precijenjeni, uglavnom bez nekog pretjerano bitnog razloga, placa se uglavnom brand i dizajn. Unutra su klasicni diskovi koji se mogu naci i u puno jeftinijim brandovima.
19.12.2024 | 18:13
Meni je samo žao imati tako veliki disk sa 3.1 portom koji je 5 mbs a postoje ovi sa 3.2 i 10mbs pa barem duplo šiša ako već nemaš Thunderbolt koji je na 40mbs što je cijela magnituda brzine iznad.
19.12.2024 | 19:41
Samo je jedan disk u kućištu.
Ja ne bi držao na tom nešto što ne bi želio dugoročno izgubiti.

Svakako razmisli o neko NAS-u sa 2 diska u mirror polju.
U toj konfiguraciji NAS sa 2x18GB diskovima košto bi oko 1200€

www.links.hr/hr/synology-ds223-diskstati...-3x-usb-32-011307005
www.links.hr/hr/tvrdi-disk-18-tb-seagate...-za-server-010506010

Ili možeš smanjiti diskove i kupiti neki vanjski SSD kako bi se komotnije mogao video montirati.
20.12.2024 | 11:34
Uvijek imam još jednu kopiju video materijala na drugom HDD. Nekada davno sam se opekao, i sada pazim na to.
Imam i ponudu od WesternDigitala My Book Duo korištenog USB 3.2 za 450eur.

Da li je jedan vanjski HDD od 18 TB USB 3.1 dobar za video montažu sa 4K video materijalom?
Malo me je strah klasičnih problema, trzanja videa i slično...
20.12.2024 | 13:00
4TB nvme u tubderbolt kucistu za montazu (preporuka). Ukoliko ti interni disk nije dovoljno velik. Za pohranu mozes poslusati kolege koji su ti vec predlozili u ranijim postovima.
20.12.2024 | 13:19
Imao sam davno LaCie vanjski disk od 250 GB, narančasti. Odjednom se počeo čudno ponašati (ima ga, pa ga nema, iznenadni prekidi prilikom kopiranja) - naravno da je njegova cijena tada bila kao 2 kom. diskova bilo kojeg drugog proizvođača. Ali eto, kupio sam ga u trgovini gdje sam kupio iMac-a tada, rekoh, ako toliko košta mora da je nepoderiv - međutim, kifla.
20.12.2024 | 13:31
@moragd gdje je povoljna nabava 4TB Thunderbolt SSDa koji bi bio samo za montažu videa?
Na www.nabava.net/vanjski-eksterni-ssd-diskovi nema puno Thunderbolt SDDa u ponudi, većinom su USB
20.12.2024 | 21:02
Ja sam kupio na Amazonu 4TB nvme sad na black fridayu za 200$ i kuciste tunderbolt za 57$. Mi u Sarajevu imamo pesoto.com koji dovlaci iz USA ove male stvari za 7,5$. Kod nas nema carine na proizvode do 150Eura. Sam deklarises posiljku...Ostalo je stvar srece.
20.12.2024 | 21:13
@moragd ja bih mogao preko prijatelja u Njemačkoj povoljnje nabaviti. Možeš li m napisat koji SSD i koje Thunderbolt kućište si kupio da ih potražim u Njemačkoj i tamo kupim?
21.12.2024 | 13:33
Ja za radni disk kupio silicon power, jer vec imam od iste firme disk od 1TB koji koristim 3 godine. nemam nikakvih problema, a nisam htio nista brze, jer svakako tunderbolt kciste mi ne dozvoljava vece brzine. Kuciste sam uzeo ACASIS.
Mozes svakako uzeti po svom iskustvu, jer na kraju se sve svodi na statistiku. Nekom se diskovi kvare, a ja nikad u zivotu nisam imao problem ni sa SD karticama. Radne filove stavim na 4TB disk i radim, ali u isto vrijeme i na backup disk. Drzim tako dok ne zavrsim projekat.
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 30 minuta
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO