Mac Studio i LaCie d2 Professional USB 3.1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Studio i LaCie d2 Professional USB 3.1

19.12.2024 | 13:07
Imam Mac Studio i trebam kupiti vanjski HDD za spremanje videa što ga povremeno snimam sa Sony 4K kamerom.
Imate li nekakva bolja iskustva s LaCie d2 Proffessional 18TB USB 3.1 Gen 2 Desktop Driveom?
Sada koristim WesternDigital My Book Duo Desktop 20TB USB 3.2 koji je pun
19.12.2024 | 17:06
Nemam iskustva sa tim LaCie diskom, ali imam sa stotinama drugih i samo sam htio reci da ukoliko sve te podatke imas na samo jednom od diskova da racunas kad-tad SIGURNO ostati bez svega (ovaj WD Duo je OK ako je sa dva diska u mirroru - zrcalno, pa postoji kopija, mada bih osobno uvijek radije uzeo dva ista, odvojena diska) Pa gledaj uvijek kupovati po dva komada odjednom (za backup).
Inace, sto se tice LaCiea rekao bih da su uvijek bili precijenjeni, uglavnom bez nekog pretjerano bitnog razloga, placa se uglavnom brand i dizajn. Unutra su klasicni diskovi koji se mogu naci i u puno jeftinijim brandovima.
19.12.2024 | 18:13
Meni je samo žao imati tako veliki disk sa 3.1 portom koji je 5 mbs a postoje ovi sa 3.2 i 10mbs pa barem duplo šiša ako već nemaš Thunderbolt koji je na 40mbs što je cijela magnituda brzine iznad.
19.12.2024 | 19:41
Samo je jedan disk u kućištu.
Ja ne bi držao na tom nešto što ne bi želio dugoročno izgubiti.

Svakako razmisli o neko NAS-u sa 2 diska u mirror polju.
U toj konfiguraciji NAS sa 2x18GB diskovima košto bi oko 1200€

www.links.hr/hr/synology-ds223-diskstati...-3x-usb-32-011307005
www.links.hr/hr/tvrdi-disk-18-tb-seagate...-za-server-010506010

Ili možeš smanjiti diskove i kupiti neki vanjski SSD kako bi se komotnije mogao video montirati.
20.12.2024 | 11:34
Uvijek imam još jednu kopiju video materijala na drugom HDD. Nekada davno sam se opekao, i sada pazim na to.
Imam i ponudu od WesternDigitala My Book Duo korištenog USB 3.2 za 450eur.

Da li je jedan vanjski HDD od 18 TB USB 3.1 dobar za video montažu sa 4K video materijalom?
Malo me je strah klasičnih problema, trzanja videa i slično...
20.12.2024 | 13:00
4TB nvme u tubderbolt kucistu za montazu (preporuka). Ukoliko ti interni disk nije dovoljno velik. Za pohranu mozes poslusati kolege koji su ti vec predlozili u ranijim postovima.
20.12.2024 | 13:19
Imao sam davno LaCie vanjski disk od 250 GB, narančasti. Odjednom se počeo čudno ponašati (ima ga, pa ga nema, iznenadni prekidi prilikom kopiranja) - naravno da je njegova cijena tada bila kao 2 kom. diskova bilo kojeg drugog proizvođača. Ali eto, kupio sam ga u trgovini gdje sam kupio iMac-a tada, rekoh, ako toliko košta mora da je nepoderiv - međutim, kifla.
20.12.2024 | 13:31
@moragd gdje je povoljna nabava 4TB Thunderbolt SSDa koji bi bio samo za montažu videa?
Na www.nabava.net/vanjski-eksterni-ssd-diskovi nema puno Thunderbolt SDDa u ponudi, većinom su USB
20.12.2024 | 21:02
Ja sam kupio na Amazonu 4TB nvme sad na black fridayu za 200$ i kuciste tunderbolt za 57$. Mi u Sarajevu imamo pesoto.com koji dovlaci iz USA ove male stvari za 7,5$. Kod nas nema carine na proizvode do 150Eura. Sam deklarises posiljku...Ostalo je stvar srece.
20.12.2024 | 21:13
@moragd ja bih mogao preko prijatelja u Njemačkoj povoljnje nabaviti. Možeš li m napisat koji SSD i koje Thunderbolt kućište si kupio da ih potražim u Njemačkoj i tamo kupim?
21.12.2024 | 13:33
Ja za radni disk kupio silicon power, jer vec imam od iste firme disk od 1TB koji koristim 3 godine. nemam nikakvih problema, a nisam htio nista brze, jer svakako tunderbolt kciste mi ne dozvoljava vece brzine. Kuciste sam uzeo ACASIS.
Mozes svakako uzeti po svom iskustvu, jer na kraju se sve svodi na statistiku. Nekom se diskovi kvare, a ja nikad u zivotu nisam imao problem ni sa SD karticama. Radne filove stavim na 4TB disk i radim, ali u isto vrijeme i na backup disk. Drzim tako dok ne zavrsim projekat.
Prilozi:
21.12.2024 | 18:55
@moragd puno ti hvala na informacijama, tebi i cijeloj grupi. Naručio sam na amazon.de SSD i kućište. Vanjski HDD od 20TB ću uzeti za 10 dana preko Njuškala
31.12.2024 | 10:57
@moragd Danas sam od Amazon.de poštom dobio Anyoyo SSD kućište 40Gbps (vanjskog formata 5x10cm) i Silicon Power SSD od 4TB. Problem je što je SSD veći od kućišta i formata je 2,5".

Da li znaš da li je moguće u Amazon.de napraviti zamjenu SSD ili kućišta?
Nisam pazio na to, i sada se čudim sam sebi...

Snimio sam fotografiju Silicon Power SSDa. Otvorio sam pakiranje. Neznam da li mogu vratiti SSD u Amazon.de?
Prilozi:
31.12.2024 | 13:43
Odi na Amazon i odaberi svoju narudžbu.
S desne strane bi trebao imati opciju za povrat ili zamjenu robe.
01.01.2025 | 10:05
A joj. Ttebao si kao sto kazes izabrati nvme disk, a ne ssd 2.5”. Koliko znam amazon uredno radi povrat robe. Sretno
01.01.2025 | 11:52
znam, više sam gledao što bih kupio od kućišta za SSD diskove i nisam gledao za sam SSD. Na Amazon.de stranicama je sve objašnjeno. u četvrtak ću poslati poštom SSD, a naručiti drugi SSD koji je PCIe.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, MacSlavko, tino1, VanjusOS, Anonimci (508)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO