Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

18.12.2024 | 12:12
Hoćemo li svjedočiti nekoj vrsti (berlinsko-USA/Mex) zida?
18.12.2024 | 14:51
Bilo koji scenarij u 2025. god je X puta bolji od onog sto bi ih snaslo pod ruskom cizmom da se nisu borili.

Tu svako palamudjenje prestaje.

Bolje je imati 70% vlastite teritorije za normalan rast i razvoj, nego biti marioneta na 100% povrsine.
18.12.2024 | 15:05
smayoo kaže:
Neće biti nijedna polovica slobodna. Pola će raditi kako Rusi hoće, a druga polovica - kako Amerikanci kažu.

I tu bi se mogli složiti. Bilo bi zanimljivo vidjeti, kad bi to bilo moguće, želje ljudi koji ostanu tamo gdje ostanu, da su zadovoljni s tim ili ne.
18.12.2024 | 15:36
Prije mozda 2 god sam pisao da duboko vjerujem ce Kim pomoci Putinu u ratu u zamjenu za energente i nesto malo modernog oruzja. To se eto obistinilo.

Gledamo korejske vojnike u borbi. Nema mehanizirane potpore. Poslali su ih na prvu crtu i ginu ko muhe.

Ti ljudi su prvi put u zivotu vidjeli drone. Netko ih je poslao da vracaju izgubljeni teritorij u Kursku.

Zamisli sramotu da jos uvijek Rusija nije vratila taj dio svoje drzave. Rusi koji placaju porez se ne mogu vratiti svojim kucama.

I onda su, na svu svoju nemoc i nesposobnost, u Moskvi su odlucili poslati ovu gladnu sirotinju da to uradi za njih.

Supersila my ass

18.12.2024 | 17:40
cariblanco kaže:
smayoo kaže:
Neće biti nijedna polovica slobodna. Pola će raditi kako Rusi hoće, a druga polovica - kako Amerikanci kažu.

I tu bi se mogli složiti. Bilo bi zanimljivo vidjeti, kad bi to bilo moguće, želje ljudi koji ostanu tamo gdje ostanu, da su zadovoljni s tim ili ne.

Biti će dobro ljudima na ruskoj strani jer Rusi neće dozvoliti da se prića kako je loše.
Imate primjer Ruska eksklave s gradom Kalinjingradom.

Sličnom metodom se služila i Italia kada je sve gurala u Zadar kako bi se pokazala kao dobra država a doma su oskudjevali. Zadar Talijani nikada nisu zaboravili i pustili.
Ima još primjera gdje istureni dio, fasada blista za pokazivati a iza je dosta loše.
18.12.2024 | 18:20
Dolaze nova vremena, gdje juri moram dati palac
19.12.2024 | 10:51
Mali info oko hibridnog rata, koji nije lako otkriti. Najbolji vam je primjer ova emisija s podcasta Mrežnica. Normalno da je sve ljepo upakirano i nigdje se direktno ne podržava rusija, ali kad to odgledate, onda sami dođete do zaključka da rusija nije kriva

Imate slične podcaste preko "srbin info" i "slavija info "

Pogledajte na Mrežnici, samo naslove njihovih zadnjih emisija, koje sve govore za sebe i ne morate sve gledati, ali možete ovu emisiju koju sam linkao da bolje shvatite o čemu pišem.
19.12.2024 | 19:45
Kaže Putin, neironično: I should have invaded Ukraine earlier, Putin tells Russians in TV marathon

Trebao je javiti Obami da ga provocira ali zaboravio - a Obama, taj ne zna ni provocirati Putina kako spada. Tek ga je Biden isprovocirao ko čovjek. A tek bio labovi i nacisti, progon ruskog jezika u Ukrajini, sve to je kasnilo i Putin je napao tek 2022. ali ispada da je sad kasno. Sad mu je žao da se bio labovi nisu gradili ranije.
22.12.2024 | 01:00
Ima ono staro - našikam se i pravim haos, izgleda da su Rusi krenuli u tom smijeru:

Russia’s largest cities Rocked by Wave of Coordinated Arson and Explosions

> The day before, a woman set fire to an ATM on Klyazminskaya Street in Moscow;

> A 19-year-old student carried out an explosion in a bank in Zheleznodorozhny, Moscow region;

> In St. Petersburg, a 76-year-old woman brought powerful pyrotechnics to a bank branch and lit the fuse; 35 charges damaged the ceiling, furniture, and objects in the room;

> In the capital, a police car was on fire in the Butovo area. Judging by the video, the arsonist was detained on the spot. While the guy was being handcuffed, eyewitnesses helped put out the car with snow.

Pa tako dalje i dalje. I smiješno i tragično. Zapravo se to kaže - tragikomično.
26.12.2024 | 18:45
www.index.hr/vijesti/clanak/cini-se-da-j...vnica_vijesti_prva_d

Izgleda da rusima ne fale lopate, imaju i letećih...sad oni kažu da su guske krive, a po slici bi rekli da je bio napad guske s mnogo malih gušćića, po izgledu gelera
27.12.2024 | 08:45
vrlo ruski od njih, kao što kaže jedan komentar: "The orcs intended for the plane to vanish in the Caspian sea. That's why it was not allowed to land in Grozny (where it was hit on approach) or a nearby airport, but sent almost 500 km across open sea despite having almost no control (and the original trip was only ~500 km, thus the additional fuel reserves were limited as well, not meant for a trip across the sea). And the orcs of course jammed GPS and automatic satellite comms of the plane for the entire trip, so the pilots had to figure out where they were and where they were going old fashiond style.." što drugo očekivati od njih.
Što su dobroga napravili za čovječanstvo/planetu u zadnjih godina?
27.12.2024 | 12:23
Plan je bio dobar, trebao je avion pasti u kaspijsko more, da se sakriju tragovi od gusaka. Izjalovilo se, a to što je u avionu osim ostalih putnika bilo i 16 rusa, to nije putinov problem
27.12.2024 | 17:12
Što niste cvilili kada je bilo obrnuto.
Recimo: www.index.hr/amp/vijesti/clanak/turski-r...-granice/857963.aspx
27.12.2024 | 17:20
Yonkis kaže:

Recimo borili se na strani saveznika i porazili nacističku mašineriju za razliku od Ukrajine koja je bila na strani tih istih nacista.
Evokako se pozdravlja nacista:

IMG_1040.jpeg
27.12.2024 | 17:31
jura22 kaže:

Kad ti nestane argumenta, uvijek te tu Whataboutism, zadnja crta obrane, za razumne ljude neupotrebljiva, jer se zlo zlom ne može opravdati. Pametni ljudi kad više nemaju nikakvih argumenata, odustanu od rasprave, jer ona nema smisla kad se znaju ishodi koje će usljediti. Neki ne odustaju, a to nam samo budi maštu da to rade iz svojih lukurativnih pobuda, možda izmišljam ?
27.12.2024 | 17:38
jura22 kaže:
Yonkis kaže:

Recimo borili se na strani saveznika i porazili nacističku mašineriju za razliku od Ukrajine koja je bila na strani tih istih nacista.
Evokako se pozdravlja nacista:

IMG_1040.jpeg

Jura, fakat ti je jadan ovaj argument, gdje nitko osim rusa nije znao. njegovu prošlost, pa su ljudi navučeni na ovo. Sad još spomeni Assange i onog CIA agenta kojem sam zaboravio ime i tvoja obrana će biti završena.

Niti riječi o dvije godine šurovanja tih sovjeta s nacistima, djeljenja Poljske, učešća nacista na ruskim paradama ??? Sve to postoji kao dokaz na netu. Vjerojatno je i Katiska šuma slab dokaz prema klicanju zapada ovom starom "nacistu" ono, baš je fakat jadno ovo što pišeš
27.12.2024 | 17:50
Kaže čovjek koji konsrantno daje citate iz Srbije i od Srba.
Avion je srušen i gotovo. Zašto su ga srušili samo Rusi znaju.
Za ovo rušenje se zna uzrok.

Je li se zna kako su Amerikanci srušili vlastiti avion prije par dana?
O tome se šuti.
27.12.2024 | 17:54
Osjetljiva su vremena, trebali su znati.
Predsjednik kanadskog parlamenta dao je ostavku zbog toga.

Nego da te pitam sto kazu tvoja braca Srbi na sve to oko aviona i rusenja?
27.12.2024 | 20:23
jura22 kaže:
Osjetljiva su vremena, trebali su znati.
Predsjednik kanadskog parlamenta dao je ostavku zbog toga.

Nego da te pitam sto kazu tvoja braca Srbi na sve to oko aviona i rusenja?

Mi se nemamo vremena sad smarati s tim, imamo važnijeg posla, trebamo se rješiti picoustoga, to nam je sad prioritet. kako stvari stoje može ga spasiti samo veštačka intelegencija
27.12.2024 | 20:29
jura22 kaže:

Pa nije baš obrnuto, "TURSKO ratno zrakoplovstvo srušilo je ratni avion". Kada ruski civilni avion sruši drugi civilni avion, to je ok. Kao i to, ratni - ratni. Civilni - civilni. Ali kada vojna protuzračna obrana gađa (i sruši) civilni avion.. eee..
27.12.2024 | 20:33
jura22 kaže:
Je li se zna kako su Amerikanci srušili vlastiti avion.

To je isto ok, nije međunarodni incident.
28.12.2024 | 21:50
Pročitao ali ne razumijem na što se odnosi “evo pa čitaj”.
28.12.2024 | 22:54
Poanta je da americka raketa kada srusi civilno zrakoplov, tada ljudi slabo umru, a kad to napravi ruska raketa, tada ljudi jako umru.

A ovo “Evo ti pa citaj.” znaci da su civilni zrakoplovi u ratnik zonama i oko njih bili ruseni od strane vojske.
29.12.2024 | 18:00
ja ne mogu da verujem sta citam od vesti u ovo 2 dana:
- putin se izvinio azerbejdzanskom predsedniku sto im se srusio avion
- putin potpisao zakon kojim afganistanski talibani i neka sirijska organizacija, vise nisu teroristicke organizacije.

da li da ocekujemo sad te sirijce i talibane, pored severno-korejanaca na frontu?
30.12.2024 | 14:52
Ender kaže:
ja ne mogu da verujem sta citam od vesti u ovo 2 dana:
- putin se izvinio azerbejdzanskom predsedniku sto im se srusio avion
- putin potpisao zakon kojim afganistanski talibani i neka sirijska organizacija, vise nisu teroristicke organizacije.

da li da ocekujemo sad te sirijce i talibane, pored severno-korejanaca na frontu?

Pa realno govoreci Talibani su sve sto Putinu treba. Prekaljeni ratnici koji ne traze puno, nauceni da ratuju primitivnim oruzjem i u oskudnim uvjetima.

Motivirani ideologijom a ne tehnologijom. Usput se ne plase ni poginuti.

Koreanski vojnici, s druge strane, su vec sada veliki promasaj na bojnom polju. Vojska koja desetljecima nije ratovala. Nisu ni na TV vidjeli kako uopce izgleda moderno bojiste Ukoliko se Kim odluci poslati veliki broj vojnika, mozda ce to svoje neznanje donekle kompenzirati velikim brojevima.

Gubici ce biti strasni, u svakom slucaju ali nije da ce se o tome voditi politicke debate diljem Sjeverne Koreje.
30.12.2024 | 14:59
sve se slazem, samo sto su talibani navikli na gerilski rat, neke planine i brda, a ovo je malo drukcija situacija.
osim toga, oni jesu motivisani svojom ideologijom ali to je primenljivo za njihove uslove kad brane svoju zemlju, a ako odu da ratuju za rusiju, postaju placenici, ne znam kakve veze onda ideologija ima s tim.
30.12.2024 | 18:31
Ender kaže:
sve se slazem, samo sto su talibani navikli na gerilski rat, neke planine i brda, a ovo je malo drukcija situacija.
osim toga, oni jesu motivisani svojom ideologijom ali to je primenljivo za njihove uslove kad brane svoju zemlju, a ako odu da ratuju za rusiju, postaju placenici, ne znam kakve veze onda ideologija ima s tim.

Po meni, nisu Talibani ratovali za svoju zemlju jer nisu mi bas poznati kao neki domoljubi / patriote. Drzava je njima jako nisko na listi prioriteta

Oni zive u svojim plemenskim zajednicama. Cim ode okupator, lokalni mocnici se pocni rokati medjusobno u borbi za prevlast.

Dva su motiva za njihovu borbu:

1. Vjera (Dzihad)

2. Novac (Borba za teritorij tj. kolac od heroinskog narko poslovanja)

Putin ih bez problema moze finacirati i ne bih se zacudio da i njih vidim na bojnom polju. Bili bi ucinkovitiji od Koreanaca ili onih mobiliziranih jadnika iz Rusije, u svakom slucaju
30.12.2024 | 19:12
Danas sam vidio prikaz ovogodišnjih Ruskih osvajanja i sve je jako depresivno. Cijela godina borbi za mrvicu Ukrajine. Procjena je da je oko pola milijuna ruskih vojnika poginulo ili teže ranjeno ove godine. Potrošena je gomila opreme, Rusija tone u bankrot a ova slika pokazuje koji je rezultat:

x.com/TopLeadEU/status/1873429370767090089?mx=2

Uz sve to i sukob rusije sa ostatkom Zapadnog svijeta, rezanje kablova, prijetnje atomskim ratom i gluposti da bi u godinu dana osvojili 0,45% Ukrajine (2.800 / 603.628 km2) i izgubili nešto malo Rusije.
30.12.2024 | 19:22
Na temu talibana evo zanimljiv dokumentarac: www.imdb.com/title/tt28494712
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO