17.12.2020 | 21:35
smayoo kaže:
Mala bi svoj tablet (trenutno koristi moj povremeno), uglavnom radi Roblox, Among Us i sličnih igara.
Premala je i previše neodgovorna da to bude nešto ozbiljno. Imam neke nagradne bodove za potrošiti i mogao bi kupiti neki Huawei tablet za efektivnih parsto kuna i to mi je otprilike koliko mogu tolerirati da ošteti/uništi u kratko vrijeme
E, sad, vidim da Huawei ima neki kao-android (što je, pretpostavljam, posljedica onog nedavnog političkog sukoba). Što to točno znači, u smislu raspoloživih aplikacija, zna li netko?
Također, nemam pojma kako čitati te specifikacije. Hrpa nekih podataka koji mi ništa ne znače (ovaj procesor, onaj čip, trt mrt...), ali ne bi me čudilo da se prodaje neko govno koje efektivno ne može ništa (jer sam toga već puno vidio, na Windowsima, na Androidu, i sl.). S druge strane, u mojim je očima Huawei jako ozbiljan globalni igrač u IT industriji (prvenstveno u domeni profesionalne opreme), a i čujem od android korisnika uglavnom samo pohvale na njihove smartphoneove (ne znam nikog tko koristi njihov tablet).
Ima li netko ovdje pojma što treba gledati u tim speckama, i kako što tumačiti?
I, naravno, ispričavam se svima što sam spomenuo A-riječ, i to čak više puta, u ovom postu. Idem sada klečati na kukuruzu...
Ja sam svojedobno radio i u prodaji i u servisu android uređaja.
Sve što si rekao o Huaweiju stoji. Nažalost zbog sukoba su "morali" izbaciti Google Play services sa svojih uređaja.
I dalje imaju "najčišći Android" + svoju "ljusku" EMUI i to radi fluidno i dobro (koliko Android može raditi dobro
).
Od tehničkih specifikacija gledaj:
procesor - (danas nema smisla ništa ispod 8 jezgri, jer su 4+4, ako hoćeš da to potraje 2 godine)
ram - 3 GB radne memorije je minumum upotrebljivog pogotovo kod igara i kod klinaca koji ne gase aplikacije.
prostor za pohranu - 32 GB je minimum. OS ti pojede 6-7 sa aplikacijama predinstaliranim.
Verzija OS-a - dakako trebaš Google Play servise i to mora biti Android, ne ispod verzije 8, jer većina igara traži minimum 8 za rad. 10 su promijenili način instalacije i dozvole i svašta pa se dešava da stvari ne rade out of the box i traže petljanje da prorade.
Uređaj tih karakteristika ti je cijenom kao i ulazni model iPada. Ono što ćeš za bodove dobit je vjerojatno Huawei MediaPad T3 ili T5. T3 je neupotrebljiv za to što si naveo, T5- jedva. Ok je za "online nastavu" i youtube, ali igrat se na tome neće baš.
Ne znam o kojoj dobi pričaš, ali evo frendica ima 8 i 16 godišnjakinju sa točno ta dva modela, i obje uredno više vole i češće otimaju njen iPad 8 128GB wifi (za mobove koriste iPhone 8 i 6).
Objektivno, to nećeš dobit za parstokuna plus bodovi. Ispod 2kkn takvo što nećeš naći a za te novce joj kupiš rabljeni ipad i bude ti dio obitelji bez da patiš i sebe i nju.
Ili uzmeš što ti se nudi pa pustiš da ga otkriva i kupiš za par mjeseci - godinu, nešto što joj treba, kad nauči više paziti i otkrije što je zanima.