27.06.2021 | 14:30
cariblanco kaže:
Imam ja par prijedloga, za koje misli da su dobri. Mislim da svatko normalan s demokršćanske ili konzervativne strane, ne misli neke svoje ideje temeljiti na paveliću i ndh i da se je toga odrekao. Za vas s lijeve opcije je potrebno da se odreknete dvije vaše dogme, a to je Tito i komunizam. Pokojni Tuđman je rakao da "ndh, nije bila samo puka kvislinška tvorevina, nego i određenim dijelom želja Hrvata za svojom državom".
Pokaži mi takvoga s demokršćanske strane. Nema danas u Hrvatskoj takvoga nažalost. Ako i ima, skriva to, jer bi izgubili dio glasača. A takvoga onda ne bih nikad ni podupreo jer ne želim licemjera na vlasti.
Tuđdman je puno gluposti izrekao, pa tako i ovu. NDH je bila najobičnija marionetska tvorevina koju nije htio poduprijeti niti jedan normalan hrvatski političar iz tog vremena, osim naravno ovog papka Pavelića. Nemoj se na Franju puno pozivati, podsjećam te da se okreneš malo oko nas i vidiš kakvu nam je državu ostavio u amanet, slabo je to. Sve bih dao da su ljudi bili pametniji i prepoznali njegove populističke fore, a da je Gotovac bio agresivniji. Tko zna kakvu bi Švicarsku imali s njim na vlasti... iskreno vjerujem da ne bi bilo toliko lopova u vladi... A možda sam samo naivan.
Tako i mi svi znamo da NOB, nije bio samo komunistički pokret ( gdje je bilo cca 10-15 % komunista ) nego i velika želja Hrvatskog naroda da svrgne fašistiku vlast. Nitko ne spori vaš ili naš antifašizam, ali treba to razdvojiti od komunizma, koji je bio isto zlo kao i sam fašizam.
Zaboli me za komunizam, ja sam rođen i živio u socijalizmu, što nije ista stvar. Znam da desničari vole to sve izjednačavati
Ako možemo razumijeti da je morao toliko ljudi poubijati, da bi Jugoslavija mogla živjeti, kako onda protumačiti goli otok i sve druge čistke koje je napravio. Pa nije valjda i tamo ubijao ustaše ? Da budem do kraja jasan, takav čovjek bi ubio i vlastitu mater, samo da može ostati na vlasti, jer ga je samo vlast zanimala, a u prvom postu sam napisao kako je došao na vlast, smaknuvši svoje protivnike. To je jedan jako bezkurpulozni čovjek, kojem čovijek nije značio ama, baš ništa. Ovo nije moja bljuvotina iz kanalizacije, nego je istina.
Nisam nikad ni rekao da nije istina. Imao je svoju viziju kako da svi narodi Jugoslavije idu dalje i radio je sve da bude po njegovom, s njim na čelu naravno. Takva su bila vremena, imao je priliku i iskoristio ju je. na Golom su završavali neistomišljenici i nevini, no jednako tako i lopovi koji su pokušali pljačkati sve nas, tipoviu poput Todorića. I naravno, NDH nostalgičari koji su svoj fašizam i žeđ za krvlju i klanjem maskirali u kvazidomoljublje. Sorry, nisi domoljub ako prizivaš NDH kao smjernicu za novu samostalnu državu. Nisi.
@Vanjuška, ja ne čitam samo desničarske portale, čitam ih sve, a pogotovo kometare ispod njih i ti komentari su nešto što me jako iritira, s bilo koje strane. Najvećim djelom zbog njih i znajući trenutno stanje, koje je kakvo već je, sam otvorio ovu temu.
I tema mi je ok, dok god se trudimo raspravljati. Ti nama otkriješ neke svoje ideje, mi tebi naše. Kao neki kompromis, no izjednačavanje zvijezde sa U ili svastikom, ili ZDS sa SF-SNnije kompromis već krivotvorenje prošlosti.
Kvazidomoljubi vole srati kako je JNA imala petokraku kad su granatirali Vukovar, sorry buraz, oni koji su to radili su bili četnici, samo prerušeni. A ionako je vrlo brzo zamijenila tu petokraku sa novim oznakama. I neću zbog tih par mjeseci izjednačavati srpska zlodjela u 90tima sa herojskom NOB. To mogu samo polupismeni idioti.
isto tako neću zbog par idiota iz HOSa koji su većinu rata proveli provaljujući po Splitskim stanovima i paradirajući na zagrebačkom Glavnom kolodvoru i nešto malo u borbi legalizirati ZDS jer "oni su se borili za Hrvatsku". Ne, nisu. borili su se za NDH i Pavelića, tek kad je Francek popizdio i zauzdao ih su se počeli boriti za HR. A i tu im je dao previše kompromisa oko znakovlja. I danas imamo što imamo, ljude koji nas vraćaju na '45 umjesto da gledamo u budućnost.