26.06.2021 | 11:48
cariblanco kaže:
Ja ću nastaviti s svojim pisanjem i o onome što me tišti. Sebe osobno ne doživljavam kao nekog, koji je jedini mjerodavan i najpametniji i nemam više namjeru odgovarati na multi-kvot, naših povjesnih Guru_a i dovoditi njihov integritet u pitanje. Onaj tko želi čitati moje postove, može propoznati razlog zbog čega sam ja otvorio ovu temu.
Znači imamo Domovinski rat koji je još friški, mnogi se od nas njega sjećaju. Nakon 25 godina, mi imamo snage priznati svoje zločine koji su počinjeni u njemu. Ovo je jedan od rijetkih poteza na kojem mogu Plenkoviću odati priznanje. Tako ode on i Medved na poprište stradanja Srpskih civila, a ode i Milošević na drugu stranu. Ja bi volio kad bi npr. Hasanbegović i još njih desetak otišli u Brezovicu, kao simbol antifašizma, a ne kao datuma protiv kojeg se on bori, a Habulin s još desetak njih ode na Jazovku.
Kad se ta događanja odvijaju, mi uvijek možemo vidjeti iste poznate osobe na jednom ili drugom mjestu. To nije dobro i samo se rovovi kopaju još dublje. Kad govorimo o Titu, koji je bio velika povijesna ličnost, dolazimo do paradoksa. Zašto, pa kad bi rekao da svi oni koji žele njegov spomen, da dođu na njegov skup s Hrvatskim zastavama, bez zvijezde petokrake, bez Jugo zastave i zastave s srpom i čekićom, bi bili upali u kontradiktornost, zar ne
Jer kako zamisliti Tita bez petokrake, ali s druge strane mu ti isti mogu davati nekakve zasluge za Hrvatsku državu. Tu jednostavno nešto nije u redu. Sad kad spomenem Staljina, mnogi će na zadnje noge. Staljin je bio puno poznatija ličnost u povijesti od Tita. Čak na povijesnom tv kanalu viasat history, je on broj 1, u temi 10 najvećih svijetskih vojskovođa u povijesti. Znamo da danas Staljin nema niti jedan spomenik u Rusiji, a niti u državama koje su nastale raspadom SSSR_a. Zašto ih nemamo, zato jer svatko zna da je počinio više zločina nego dobrih stvari. Jedina mu je olakotna okolnost da je bio antifašista, mada znamo i taj njegov antifašizam, nadam se da znamo.
Neću detaljno o Brozu. Samo dvije stvari, kako to da on nije nikad posjetio Jasenovac ili da nikad nije otišao na grob svojih roditelja ? Znamo da na wc skoro nije mogao sam, pa tako niti na grob "svojih roditelja" nije mogao sam, jer bi bio bar nekakv svjedok koji to može reći. Sjećam se dok sam bio klinac i kad je dolazio u zg. da su i šahtovi kanalizacije zavarivali, onom trasom gdje je trebao proći. Znamo da je maršal imao spomenika, ulica, trgova i naziva gradova u cijeloj Jugi. Skoro nije bio sela, gdje nije imao to obilježje. Današnji podatak neznam, ali bi me baš zanimalo da znam, koliko danas ima tih obilježja. Znam da je izgubio osam gradova, koji su se nazivali po njemu.
Evo vama dajem da sami prosudite, kakav vi to čovjek morate biti a da nikad ne odete na grob svojih roditelja !
Kad se govori o nekim opravdavanjima zločina, koji su se dogodili, mnogi navode bombardiranje Drezdena ili atomske bombe u Japanu, koji isto tako nisu bili sankcionirani. Za mene nije isti zločin, kad netko pusti bombe, ili puca iz tenka, aviona ili nekog topništva i napravi već što napravi s zločinom kad netko poubija ili zakolje čovjeka pred svojim očima, pogotovo onog koji se ne može braniti, ili onog koji pusti plin u komoru gdje stradaju nedužni civili. Za mene je zločin, ako ja zakoljem kokoš, a ne mislim je pojesti,ok.
btw. ustaše su bili zločinci i koljači. To bi trebao staviti u Sig ili potpis, smayoo će mi reći što je ispravno. Ajmo sad na seciranje mog posta, da narod sazna istinu, što sam ja želio reći.
Stavio sam sve, jer ne želiš odgovarati na izdvojene rečenice.
Mislio si MIlanović vjerojatno, a napisao si Milošević. No, to se da shvatiti iako ne spada pod pravopisnu grešku već više kako gledaš Milanovića.
Kako ne dati Titu zasluge za današnju Hrvatsku?
Kada je taj teritorij ikada bio kompletan prije njega i da se sav zvao Hrvatska?
Pod kojim carstvom?
Jesmo li imali naše kraljeve ili nas Srbi s pravom podhebavaju da ih izmišljamo kao serija Game of Thrones zmajeve jer su svi živjeli prije 1000.-e godine?
U tom smislu je Tito objedinio Socijalističku republiku Hrvatsku na čijim temeljima je stvorena moderna, međunarodno priznata Hrvatska.
Griješim li?
Tito nikada nije posjetio Jasenovac (ne znam da li to stoji) ali logika mi nalaže zato jer je morao držati delikatan mir između Srba koji su se jako vividno sjećali NDH i vlastitih stradanja i Hrvata koji su mrzili činjenicu što moraju odgovarati Srbima.
Oćeš nećeš, zadovoljiti i jedne i druge prenesenim se značenjem može gledati kao stajanje na vrhu igle.
Ovo da nije posjetio grob svojih roditelja nemam pojma, a ne znam ni odakle tebi ta informacija.
Možda nije, možda je.
Neću secirati post jer si izrazio želju da ne želiš.
Pitat ću te samo jedno za Bleiburg, naglasivši da tu njegovu odluku ne opravdavam nikako - ali te molim da mu probaš ući u cipele i sagledati stvari iz tog kuta.
Pokušavaš stvoriti državu u kojoj će većinski narod biti onaj koji je em pobjednički narod u 2. svjetskom ratu, em pretrpio enormne gubitke po koncentracionim logorima kojima su Hrvati pristupali izuzetno osobno, nožem, pištoljem, jedini smo imali logor za djecu u cijelome drugom svjetskom ratu.
I ovaj tu radi za Hrvate neoprostivu grešku jer svjesno šalje skupinu u smrt i navodno izgovara riječi "moramo i Srbe malo smiriti" - nešto u tom smislu...
Ne znam šta je točno rekao, ovo što sam napisao sjetio sam se od svoga staroga sada kada spominješ ali sve mi je u magli, tako da ne znam ni da li dobro prenosim što je rekao. No, istina je da mu to Hrvati, pogotovo oni koji Jugu nisu voljeli, nikada nisu oprostili.
A ja te molim, ponavljajući da ga ne opravdavam, da se sjetiš "vrha igle"...
EDIT:
Pliz, pročitaj ponovo - redigirao sam nešto - više neću.