16.06.2007 | 07:47
Sta se tice Leoparda, onih 10 stvari sta je predstavio cini mi se..., pa, zanimljivo.
1. Sa izgledom novog dektopa nisam bas previse odusevljen (sve je to ful-kul, ali za moj ukus odvlaci previse paznje sa svim efektima, premda izgleda ful-kul
nije losa ideja sa stogovima (stacks)). Ona baza sa aplikacijama je zgodna, ali to vec koristim (aplikacija je Todos)
2. finder - definitivno korak nabolje
3. quick-lock - korisno, veselim se ovome
4.. 64bita - a sto reci o ovome? vidjeli ste razliku izmedju 32 i 64. ja sam impresioniram, premda ce to za mene znacit nova ulaganja..
5. core animation - ZAKON!!! nemam drugog komentara.tocka.
6. bootcamp - ok. ionako koristim parallels, a za sve okorjele anti-windows-nesto, ovo ce ionako gledati \"ispod oka\".
7. Spaces - zgodno, odavno vidjenjo.
8. widgeti - webclip - zakon!!!
9. iChat - meni bi dovoljan bio onaj efekt k'o iz Starwars-a (grin), a jos uz mogusnost mijenjanja pozadina (backdrops), bland-anje u sliku (hahaha, dobra fora sa balmerom), iChat Theather (e sad sam vec zaslinio tipkovnicu)
10. timemachine - adio pameti, vise ne moram razmisljat o bekapiranju, zbogom superduper!
Sta se tice Safariija, sto reci, buduci ga ionako koristim? Podijelimo srecicu i sa ljudima na prozorima...
)
Iphone? Ovdje su napravili svojevrstan kompromis, buduci je bio veliki interes 3-rd party developera za razvoj iphone aplikacija, rekose: evo vam lipo web tehnologije pa tamo razvijajte, sto je logicno, zbog nekakvog prelaska na web 2.0 tj. internet kao platformu.
Tolko od mene. Bilo bi bas lijepo otici u SF na WWDC, slaze li se tko?